T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şemdinli'ye Çevik Kuvvet

Şemdinli ve Yüksekova'daki olaylar, kolluk görevlerinde yeni bir yapılanmaya neden oldu. Hakkari ilçelerine ilk kez Çevik Kuvvet birimi kurulacak. İlk aşamada 80, 2006 sonuna kadar toplam 300 çevik kuvvet polisi görevlendirilecek

Hükümet, Hakkari ve ilçelerinde arka arkaya yaşanan olaylardan sonra bölgede görevli kolluk kuvvetlerinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Şemdinli ve Yüksekova'da yaşanan patlama olaylarına jandarma görevlilerinin de adının karışması İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Hakkari ve ilçelerine 2006 yılı içinde ilk kez Çevik Kuvvet birimi kurulacak. Bunun için de ilk aşamada çevik kuvvet mensubu 80 polis görevlendirilecek. Çevik Kuvvet için bölgede 300 lojman yaptırılacak.

TOKİ İLE ANLAŞMA YAPILDI

İçişleri Bakanlığı, Şemdinli ve Yüksekova'da yaşanan patlamalardan sonra önemli bir adım atıyor. 9 Kasım'da Şemdinli'de yaşanan patlamalara bazı astsubayların karışması üzerine bölgede görev yapan kolluk kuvvetleri konusunda yeni bir yapılanmaya gidiliyor. Hakkari ve ilçelerine Çevik Kuvvet polisi gönderilecek. Bunun için şimdiden alt yapı çalışmaları başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, Çevik Kuvvetin kalacağı lojman sorununu çözmek için Toplu Konut İdaresi ile özel bir anlaşma yaptı. Buna göre Hakkari'de 2006 yılı içinde TOKİ tarafından 300 konut yapılarak Emniyet'e teslim edilecek.

Yeni Şafak'ın edindiği bilgiye göre, Hakkari ve üç ilçesinde toplam 300 konut yapılacak. Bunların 150'si Hakkari il merkezinde, 150'si Yüksekova, 50'şer konut ise Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde olacak. Lojmanların 2006 yılı içinde tamamlanması öngörülüyor. Lojmanların bir bölümü Hazine arazisi üzerine yapılacak. Bazı yerlerde ise kamulaştırma yapılması planlanıyor.

ÖDENEK AYRILDI

Hakkari ve ilçelerine yapılacak 300 konut projesi için İçişleri Bakanlığı'nın 2006 bütçesine ödenek kondu. Bakanlık, TOKİ'nin lojmanları tamamlamasından sonra ayrılan ödenek doğrultusunda ödeme yapacak. Lojmanların inşasının kısa sürede gerçekleştirileceği vurgulandı.

TOPLUMSAL OLAYA 'ÇEVİK' MÜDAHALE

İçişleri Bakanlığı, Şemdinli ve Yüksekova'da yaşanan olaylardan sonra toplumsal olaylara müdahale etmek için Çevik Kuvvet birimlerini tercih etti. Şu ana kadar Hakkari ve ilçelerinde Çevik Kuvvet polisi görev yapmadı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, bölgede görev yapacak Çevik Kuvvet birimine kalkan, gaz maskesi, jop gibi ekipmanların alımı için hazırlık yaptığı kaydedildi. Bölgeye ilk etapta 80 Çevik Kuvvet polisinin gönderileceği belirtildi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi