T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

SSK, kemik iliği nakil masraflarını karşılayacak

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Yönetim Kurulu, sigortalıların veya aylık-gelir alanların bakmakla yükümlü olduğu eş, çocuk, ana ve babalarına yurt dışından kemik iliği getirilmesine ait masrafların karşılanmasına karar verdi. SSK Başkan Vekili Özkan Dalbay yaptığı yazılı açıklamada, Kemik iliği nakli tedavisi yapılması gereken hastalara yurt içinde bir donör bulunamaması halinde, yurt dışında bulunan donörden ilik alınması ve getirtilmesi işlemindeki nakliye-transfer ücretiyle yapılması zorunlu laboratuar tetkiklerine ait bedellerin, Mali Yıl Bütçe Uygulama Talimatı esasları doğrultusunda ödenmesine karar verildiğini belirtti.


Soruşturma açılan doçent TBMM'ye başvurdu

Samsun'da düzenlenen "Amasya Tamimi" konulu panele katılan ve "izinsiz işe gelmediği" gerekçesiyle 19 Mayıs Üniversitesi yönetimince hakkında soruşturma açılan Doç. Dr. Mehmet Evsile, TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu'na başvurarak, haksızlığa uğradığını iddia etti. 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Amasya Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Evsile, 5 Aralık 2005'te TBMM 19 Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu'na başvurdu. Başvurusunda, 23 Haziran 2005'te, Başbakanlık, Amasya Valiliği ve OMÜ Rektörlüğü'nce ortaklaşa düzenlenen "Amasya Tamimi" ile ilgili panele katılması için 24 Mayıs 2005'te kendisine "görevlendirme" yazısı gönderildiğini belirten Evsile, fakülte yönetiminin izinsiz işe gelmediği gerekçesiyle soruşturma açtığını söyledi.

  • TBMM BÜRO


    Ek yerleştirme için son gün

    ÖSYM'nin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 15 bin 245 kontenjana yapacağı ek yerleştirme için 28 Aralık'ta başlayan tercih bildirme süresi, bugün mesai saati bitiminde sona erecek. ÖSYM, kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolar ile sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapacak. Geçen yıl KPSS'ye girerek kazanmış ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adaylardan bu kadrolara ve pozisyonlara yerleşmek isteyenler, tercih bildirecek. Yerleştirme ücretini yatıran adaylar, 2005 KPSS/2 tercih kılavuzundaki kurallara göre tercihlerini internet üzerinden ÖSYM'ye iletebilecekler. Süre, bugün mesai saati bitiminde sona erecek.


    Kapıkule yeniden inşa edilecek

    Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Kapıkule Sınır Kapısı'nın, Mart ayında yıkılarak yeniden inşa edileceğini söyledi. Miroğlu, dün yaptığı açıklamada, Kapıkule Sınır Kapısı'nın Mart ayında yıkılarak yeniden inşa edileceğini belirterek, şunları kaydetti: "Kapıkule Sınır Kapısı yeniden inşa edilirken kapıya gelen TIR'ları ve araçları Hamzabeyli'ye yönlendireceğiz. Fakat henüz Hamzabeyli'nin Bulgaristan ve Türkiye tarafında akaryakıt istasyonları yok. Vatandaşların mağdur olmaması için de bankamatikler, free-shoplar ve akaryakıt istasyonlarının ihaleleri yapılıyor."


    Kafede silahlar konuştu

    Avcılar'da bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda, 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Merkez Mahallesi Şamlı Sokak'taki "Teras Kafe''ye gelen silahlı 2 kişi, içeride bulunanlara ateş açtı. Olayda, kafeyi işleten Murat Taşkıran, kardeşleri Nihat, Levent ve Yunus Taşkıran ile Haydar Sarıyıldız ve Serdar Poyraz yaralandı. Saldırganlar kaçarken, Özel Medicana Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Nihat Taşkıran ve Haydar Sarıyıldız kurtarılamadı. Polis, husumetten kaynaklanan saldırı ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü, saldırganların yakalanması için çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Önce tv'yi ardından aksesuarını çaldılar

    Şişli'de bir mobilya mağazasından 3 gün önce plazma TV çalan hırsızlar, dün de TV'nin aksesuar parçalarını çaldılar. Teşvikiye Ferah Sokak'ta bulunan Erkan Özkan'a ait işyerinde dün sabah saatlerinde bir otomobil ile gelen kimliği belirsiz kişiler, araçla çarparak mağazanın cam ve kapısını kırdı. Daha sonra içeri giren ve kar maskeli oldukları belirtilen hırsızlar, yaklaşık değeri 1500 YTL olan bazı televizyon ve ses sistemi parçalarını alarak kaçtılar. İşyeri sahibi Özkan, "Şimdi camları ve kapıyı yaptıracağım, yine gelecekler. Bari kapıları açık bırakayım da kapı ve cama zarar vermeden içeri girsinler" dedi.

  • İSTANBUL


    Gazeteci Kınaytürk vefat etti

    Gazeteci Hamit Kınaytürk, tedavi gördüğü Özel Çapa Hastanesi'nde vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Hamit Kınaytürk'ün cenazesi, bugün Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınacak namazın ardından Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Mesleğe 1958'de Akşam Gazetesi'nde başlayan Kınaytürk, 28 yıldan beri Sanat Çevresi Dergisi'ni yayınlıyordu.


    Ukraynalı turist çığ altında kaldı

    Erzurum'un Palandöken Dağı Ejder Tepesi yakınlarında çığ düştü, Ukraynalı bir turist çığ altında kaldı.Erzurum Vali Yardımcısı Kasım Yekeler, çığın Ukraynalı turistin yasak bölgede kayak yapması sonucu meydana geldiğini de ifade etti. Ukraynalı turistin aranmasına devam ediliyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi