T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 6 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şaron'un son savaşı

Savaş dolu hayatı ve binlerce masum insanın ölümüne yol açan kararlarıyla Ortadoğu'nun en tartışmalı liderlerinden biri olan İsrail Başbakanı Ariel Şaron ağır bir beyin kanaması geçirerek kaldırıldığı hastanede ölüme karşı mücadele veriyor

Ağır bir beyin kanaması geçirdiği açıklanan İsrail Başbakanı Ariel Şaron hastaneye kaldırıldı. Necef Çölü'ndeki çiftliğinde önceki akşam saatlerinde rahatsızlanan Şaron ambulansla Kudüs'teki Hadessa hastanesine götürüldü. Doktorlar ikinci kez ameliyata alınan Şaron'un kanamasını durdurmayı başardıklarını söyledi. Yaklaşık 9 buçuk saat ameliyat masasında kalan Şaron'un gece boyu süren beyin kanaması ve yarı felç durumunda ameliyatının sona erdiği ve yoğun bakıma alındığı bildirildi. Hadassah Hastanesi Baştabibi Dr. Şlomo Mor Yosef, şu açıklamayı yaptı: "Başbakan'ın durumu ciddiyetini koruyor. Yoğun bakımda. Temel yaşam işlevleri çalışıyor. Ameliyatta beyindeki büyük kanama durdurulabildi. Ameliyat bitti. Sinir cerrahisi yoğun bakımına alındı.''

Doktorlar, beynindeki kanamanın durmasıyla yoğun bakım ünitesine alınan İsrail Başbakanı'nı Pazar gününe kadar uyutmaya karar verdi. Ancak doktorlar, İsrail Başbakanı'nın sağlık durumunun ciddiyetinin koruduğunu söyledi.

GÜL'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN'

İsrail-Filistin sınırındaki Erez sanayi bölgesinin yeniden canlandırılmasına yönelik projenin mutabakat belgelerinin ikincisi Kudüs'te bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül İsrail Başbakan Ariel Şaron'a acil şifa dileklerini iletti ve Şaron'un barış yolunda attığı cesur adımların önemini vurguladı.

BEYRUT KASABI ŞARON

İsraillilerin bir kahraman, Filistinlerin de bir cani olarak nitelediği Ariel Şaron'un iki ünvanı var. Buldozer ve Beyrut kasabı. Şaron "Beyrut kasabı" ünvanını 1982 Lübnan işgali esnasında gerçekleştirilen ve çoğu kadın ve çocuk 991 kişinin öldürüldüğü Sabra ve Şatilla katliamı dolayısıyla aldı. Aynı Şaron 1958'de Filistin'in Kibya köyünde "Birlik 101" adını taşıyan 500 kişilik yahudi komando birliğinin gerçekleştirdiği 67 kişinin öldürüldüğü katliamın da sorumlusu.

ÜZÜLENLER

Şaron'un sağlık durumuyla ilgili gelişmeler İsraillileri endişelendirdi. Çok sayıda İsrailli, Kudüs'teki ağlama duvarına giderek, Şaron için dua etti. İsrail Başbakanı'nın sağlık durumu, ülkedeki gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Gazete sütunlarında "Şaron'un son savaşı" gibi başlıklar dikkat çekti. Bir çok ülke lideri Şaron'a acil şifalar dilerken ABD Başkanı George Bush, İsrail halkının üzüntülerini paylaştığını ve Şaron'un iyileşmesi için dua ettiğini söyledi. Bush, açıklamasında İsrail Başbakanı'nı bir "Barış ve cesaret adamı" olarak niteledi. ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da İsrail halkına ve Şaron'un ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.Şaron geçen ay geçirdiği beyin kanamasına neden olduğu düşünülen kalbindeki delik için önceki dün hastaneye yatacaktı.

SEVİNENLER

Filistin'de El Fetih hareketine üye gençlerin, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un hastaneye kaldırılmasının ardından, "sevinçlerinin bir ifadesi olarak'', Gazze Şeridi'nde şeker dağıttığı bildirildi. Görgü tanıkları, gençlerin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'tan geçenlere şeker ve çikolata dağıttığını aktardı. El Fetih üyeleri de "Çocuk katili Şaron'a ölüm'', "Cehenneme git Şaron'' yazılı pankartlar açtı. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ''Umut ederim ki, Sabra ve Şatilla'nın sorumlusunun atalarının yanına gittiği haberi nihayet gelir'' diye konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi