T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 6 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Özel okullar sınavı OKS ile birleştirildi

Özel okullar sınavı, ortaöğretim kurumları sınavı (OKS) ile birleştirildi. Ancak başvuru ve yerleştirme ayrı yapılacak. MEB'in, fen, anadolu ve sosyal bilimler liseleri ile bazı meslek liselerine ve diğer bakanlıklara bağlı liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlediği OKS'ye, özel okullar sınavı da dahil edildi. Sınavın birleştirilmesine ilişkin duyuru, derneğin internet sitesinden de yapıldı. Türkiye Özel Okullar Derneği Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Nurullah Dal, aralıkta alınan karar gereği bu yıl özel okullar sınavının, başvurular ve yerleştirme hariç OKS ile birleştirildiğini OKS'nin 11 Haziran 2006 yapılacağını anımsattı.


Uzman öğretmen sınavı açıklanıyor

Öğretmen kariyer sınavı sonuçları belli oldu. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) edinilen bilgilere göre test sınavın değerlendirilmesi tamamlandı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da 27 Kasım'da yapılan sınavın sonuçlarını açıklamak için son hazırlıkları yürüttüğü belirtildi. Öğretmenlere 'uzman öğretmen' ve 'başöğretmen' unvanının verilmesini öngören Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı'na 127 bin 142 aday girdi. Uzman öğretmenlik kadrosuna geçen öğretmenlerin maaşlarında 70 YTL, başöğretmenlik kadrosuna geçen öğretmenlerin maaşlarında ise 140 YTL zam yapılacak.


Bugün karne günü

İlk ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler, bugün karne alacak. Öğrenciler karne aldıktan sonra 3 hafta sürecek tatile çıkacak. 12 Eylül Pazartesi günü başlayan 2005-2006 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, bugün tamamlanıyor. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 13,5 milyon öğrenci, çalışmalarının karşılığını karneyle alacak. Öğrenciler ve öğretmenler, yarıyıl tatilinin Kurban Bayramı ile birleştirilmesi dolayısıyla hafta sonları da dahil toplam 23 gün tatil yapma fırsatı bulacak.


Kapıkule'de müdürlere soruşturma

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki operasyon kapsamında, aralarında gümrük başmüdürü, gümrük başmüdür yardımcıları ve gümrük müdürlerinin de bulunduğu 12 kişi hakkında daha "irtikaba sebebiyet" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Bunlardan bazılarının ifadesinin alındığı, kasıt veya ihmal yönünden inceleme yapıldığı, yöneticilerin kusur veya ihmallerine göre adli işlem başlatılacağı bildirildi. İddianamenin ise bir ayda hazırlanabileceği belirtildi. Bu arada, Edirne Kapalı Cezaevi'ndeki gümrük ve polis memurları ile diğer mahkumlardan ayrı görüş günü verildiği bildirildi.

  • EDİRNE (A.A)


    Ambalaj fabrikasında yangın dehşeti: 3 ölü

    İkitelli'de bulunan bir ambalaj fabrikasında çıkan yangında 3 işçi öldü. İtfaiye ekipleri yanacak can veren işçileri tamamen kül olan fabrikada tanınmaz halde buldu. Halkalı'daki sanayi bölgesinde, yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu oluklu mukavva üreten fabrikada başlayan yangın üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra su tankerleri ve bir iş makinesinin görev aldığı yangın kontrol altına alınırken içeride inceleme yapan polis ve itfaiye ekipleri, 3 ceset buldu. İşçilerin aniden fabrikayı saran yangın sırasında dışarıya çıkacak vakit bulamadıkları anlaşıldı. Yangında hayatını kaybedenlerin; fabrikada çalışan Hüseyin Şahintürk ve Engin Koca ile fabrika şoförü Ahmet Sezgin olduğu anlaşıldı. Ölen 3 kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

  • İSTANBUL


    Kadın simsarı Natalia Karakuş, yine sahnede

    İstanbul'da bütün kadın ticareti yapan şebekelerin genel koordinatörlüğünü yapan Natalia Karakuş yine polis tarafından aranıyor. Kurulan özel bir ekiple uzun bir uğraş sonrası 6 yıl önce yakalanan Karakuş, 1 yıl 1 ay hapis yattıktan sonra serbest kalmıştı. Ancak son bir yıl içerisinde çökertilen 27 kadın taciri şebekesinin yine aynı kadın tarafından yönetildiğini belirleyen polis, Karakuş'u yakalamak için tekrar harekete geçti. 6 yıl önce yapılan operasyonda, Natalia Karakuş'un bazı ünlülere kadın servisi yaptığı tuttuğu bir defterden anlaşılmıştı. Natalia Karakuş'un, KGB ajanı olduğu da iddia edilmişti. 1994'te Türkiye'ye gelerek bir Türk'le evlenip Karakuş soyadını alan Natalia, Türkçe, İngilizce ve Rusça biliyor. Karakuş'un sahte pasaportla yurtdışına kaçtığı belirlendi. Polis, Karakuş'u yakalamak için uluslararası işbirliği yapacak.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL


    Hayatını çöpçülere borçlu

    Sabaha karşı bir bankanın ATM'sini soymaya kalkan kar maskeli 3 kişi, yan binadaki mağazanın güvenlik görevlisini rehin aldı. Geride görgü tanığı bırakmak istemeyen soyguncular, çöpçülerin olayı farketmesi üzerine rehineyi bırakıp kaçtı. Kar maskeli ve silahlı 3 kişi, Zeytinburnu sahil yolunda bulunan bir bankaya ait ATM'yi oksijen tüpü yardımıyla kesti. Yan tarafta bulunan mağazanın güvenlik görevlisi Hikmet Aydın'ı farkeden soyguncular arkalarında görgü şahidi bırakmamak için Aydın'ı bulunduğu yerden zorla çıkararak yarım saat kadar rehin aldı. Çöpçüleri farkedince paniğe kapılan soyguncular, rehineyi araçtan atarak kayıplara karıştı. Polis, silahlı soyguncuları arıyor.


    Tunç'tan yardım istediler

    Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı polis memuru Hakan Açıl'ın ailesi İnsan Hakları Derneği'nden sonra bu kez sanatçı Ferhat Tunç'a mektup yazarak yardım istedi. Kardeş Serkan Açıl, Tunç'a gönderdiği mektupta, er Coşkun Kırandi'nin teslim alan heyettin, ağabeyi Hakan Açıl'ın kurtarılmasında da rol oynaması talebinde bulundu. Açıl mektubunda, "Yaklaşık üç aydır ailem uyuyamıyor, hepimiz artık bunaldık. Ferhat Aağabey lütfen, bu konuda bize de er Coşkun Kırandi'deki gibi yardım edin" ifadelerine yer verdi.


    İstanbul AB ayarında mezbahalara kavuştu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl sorunlu geçen kurban kesimlerine çözüm için "demontable" adı verilen 7 mezbaha kurdu. Fatih, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Bahçelievler, Üsküdar, Maltepe ve Pendik ilçelerinde AB standartlarında kurulan mezbahalar ile gece-gündüz kesim hizmeti verilecek. Her mezbaha günlük 200 büyükbaş, 300 de küçükbaş kesim kapasitesine sahip. Büyükbaş kurban kesim ücreti bayramın birinci günü 09:00-17:00 arası 130 YTL, bayramın birinci günü saat 17:00'dan sonra ve bayramın ikinci ve üçüncü günü 100 YTL olarak belirlendi. Küçükbaş kurban kesim ücreti ise bayram boyunca 40 YTL olarak açıklandı. Bu arada her yıl Kurban Bayramı'nda hayvanlarını kaçıran vatandaşlara yardımcı olmak için Büyükşehir'in kurduğu Alo Boğa Timi'nin bu yıl kurulmayacağı açıklandı.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL


    Tatilde ücretsiz ulaşım müjdesi

    Kurban Bayramı'nda, Boğaz köprüleri ile belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanmaya imkan veren Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. Kararname ile 10 Ocak Salı günü saat 00.01'den başlayarak 15 Ocak Pazar günü saat 24.00'a kadar, otoyollar ve köprüler ile belediyeler ve bunların kurdukları toplu taşıma hizmetlerinden yararlanlar, KİT'lerde indirimli tarifeyi kaldıran düzenlemeden muaf olacak. Ankara'da da dört günlük Kurban Bayramı süresince EGO otobüsleri Ankaralılara ücretsiz hizmet verecek.


    Otobüs firmaları bayram ediyor

    Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılması, şehirlerarası otobüs seferlerine olan talebi artırdı. Taleplerin yoğunluğu nedeniyle firmaların çoğunun 6-8 ve 14-16 Ocak tarihleri arasındaki seferlerinin rezervasyonlarını kapatmak durumunda kaldıkları, bu tarihlerde bilet bulmanın "mucize" olduğu bildirildi. Firmaların yetkilileri, yoğun talep yüzünden rezervasyon taleplerini geri çevirmek zorunda kaldıklarını, doğrudan satış yapmayı uygun gördüklerini belirttiler. Bu arada Aydın Tokatlı, İstanbul-Ege Bölgesi ya da Ege Bölgesi-İstanbul arasındaki otobüs seferlerinde, ulaşımın bir bölümü feribotla yapılacak.


    Yılda iki kez Kurban Bayramı kutlanacak

    10 ocakta başlayacak Kurban Bayramı'nın ardından bir sonraki Kurban Bayramı 31 Aralık'ta başlayacak. Sadece 1 günü 2006 yılına denk gelse de bir 2006 yılı içinde iki kez Kurban Bayramı kutlayacağız. 2006 yılında 10 Ocak Salı günü başlayacak Kurban Bayramı tatili, arife gününün de (Pazartesi) tam gün tatil edilmesiyle 9 güne çıktı. 2007 yılında da benzer durum yaşanacak. 2007 yılının 1-4 Ocak tarihlerine rastlayan Kurban Bayramı aynı yılın Aralık ayında tekrar kutlanacak. 2007'de ise yılbaşı tatili ile Kurban Bayramı'nın ikinci gününe rastlıyor.


    Fatih'e modern kurban yeri

    Fatih Belediyesi, bayramda istenmeyen görüntülerin önüne geçmek için dokuz ayrı noktada oluşturduğu kurban satış ve kesim merkezlerini basına tanıttı. Başkan Mustafa Demir, "Çirkin görüntülerin oluşmaması için 9 ayrı noktada modern kurban kesim ve satış merkezleri kurduk" dedi. n OKTAY MEHMET


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi