T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 8 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Doktorlar Muhammet'i azarlayıp göndermiş!

Muhammet Ali'nin, 27 Aralık'ta Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne gittiği, fakat doktorlar tarafından okuldan kaçmak için bahane bulmakla suçlanıp evine gönderildiği belirtildi. Anne Marifet Koçyiğit'in "Allahım en küçük yavrumu bana bağışla" diye dua ettiği, Hasan Ali'nin durumu ise iyiye gidiyor

Kuş gribi nedeniyle ölen Muhammet Ali Koçyiğit'in (14), 27 Aralık 2005'te Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne başvurduğu, ancak doktorlar tarafından okuldan kaçmak için bahane bulmakla suçlanıp evine gönderildiği öğrenildi. Bu sırada baba Zeki Koçyiğit'in İran'da olduğu, dönüşte bir çocuğunun daha hastalanması üzerine 29 Aralık'ta Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne başvurduğu, hastalıklı tavuk yedikleri öğrenilen çocukların ise Van 100. Yıl Hastanesi'ne gönderildiği, burada ise yılbaşı nedeniyle hiç doktor bulunmadığı ileri sürüldü.

HASAN ALİ DİRENİYOR

Kuş gribi teşhisiyle tedavi altına alınan Koçyiğit kardeşlerin en küçüğü Hasan Ali'nin durumunun ise iyiye gittiği belirtildi. Aile için tek umut olan Hasan Ali doktorlar tarafından yoğun bakımdan çıkarıldı.

30 ŞÜPHELİ VAKA VAR

Bu arada Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, hastaneye 8 gün içinde başvuran 120 hastanın 30'unun hastanede tedavi edildiğini, 90 hastanın ise ayakta tedavi edilip evlerine gönderildiğini söyledi.

YUSUF TUNÇ'DA KUŞ GRİBİ

Hastalardan 6'sının yoğun bakımda olduğunu kaydeden Şahin, Koçyiğit kardeşlerle birlikte kesilen tavuğun başıyla oynayan Yusuf Tunç'un da oksijen ve buhar tedavisi gördüğünü kaydetti. Hastalardan 5'inin ateşinin yükseldiğini bildiren Şahin, solunum cihazına bağlı hasta bulunmadığını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü'nün Londra'daki laboratuvarlarına gönderilen Yusuf Tunç'un tahlilleri pozitif çıktı.

VİRÜS ERZİNCAN'DA

Doğu Anadolu'da görülen kuş gribi vakalarına bir yenisi de Erzincan'da eklendi. Çağlayan beldesinde 1.5 ay önce ölü bulunan kuşun numunelerinin sonuçları kuş gribi çıktı. Bunun üzerine belde 15 günlüğüne karantinaya alındı.

Öte yandan Iğdır Valisi Halil Ulusoy, 2 çocuğun kuş gribi şüphesiyle Erzurum'a sevk edildiğini bildirdi. Ulusoy, kuş gribine karşı alınan tedbirler kapsamında il genelinde karantina uygulaması başlattıklarını bildirdi. Karantina kapsamında, kanatlı hayvanlarla birlikte büyük ve küçükbaş hayvanlar ile sakatatların da giriş çıkışının yasaklandığını belirten Ulusoy, Iğdır'da bütün kanatlı kümes hayvanlarının itlaf edilmesine karar verildiğini kaydetti.

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Adilcevaz İlçesi'ne bağlı Aydınlar Beldesi'nde kuş gribi tespit edildiğini bildirdi. Hacımustafaoğlu, Aydınlar Beldesi'nde 2 ay önce güvercin ölümlerinin yaşandığını, bunun üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerinin ölen güvercinlerden numuneler alarak Erzurum ve İzmir'e gönderdiğini belirterek şöyle konuştu: "Erzurum' da yapılan incelemelerde yetkililer, güver-cinlerde kuş gribinin olmadığını söylediler. Aynı numunelerden İzmir Bornova' ya gönderdik. Oradaki yapılan incelemeler uzun sürdü.Ne yazık ki testlerde, ölen güvercinlerin kuş gribi oldukları tespit edildi."

  • VAN

    ANNE DE HASTA

    Kuş gribi nedeniyle hayatını kaybeten Muhammet, Fatma ve Hülya Koçyiğit'in annesi Marifet Koçyiğit de dün öğlen saatlerinde Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık Emekçileri Sendikası Ağrı Şube Başkanı Emin Bayram, Ağrı'nın bütün ilçelerinde hastalığın görüldüğünü söyledi. Bayram, "Köylerin durumunun ne olduğunu kimse bilmiyor. Hastalığın görüldüğü kişi sayısı belirtilenin çok üzerinde olabilir. Bir an önce uzman sağlık görevlisi desteği gerekiyor. Tedbirler yetersiz. Eğer tedbir zamanında alınsaydı bu kadar sorun yaşanmazdı" dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi