T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 2 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çalışanın Sesi
Tahsin SINAV

Bekar bayan sigortalı olarak babamın Bağ-Kur'undan aylığım devam eder mi?

Bayan Sigortalı: Halen bekarım. Babam vefat ettiğinden Bağ-Kur'dan hak ettiğim ölüm aylığını almaktayken, iş bularak ve sigortalı olarak işe girdim. İşe girişim nedeniyle Bağ-Kur'dan aldığım maaş kesilecek mi? Almaya devam edersem ne gibi riskleri var?

*24.07.2003 tarih ve 4956 sayılı Kanunun 24. maddesiyle, 1479 sayılı Bağ-Kur Kanunu'nun 46. maddesinde yapılan değişikliğe göre, sigortalının kız çocuklarına bağlanan aylıklar, bu kanun ile diğer sosyal güvenlik kanunları kapsamında çalışmaya başladıkları veya evlendikleri tarihi takip eden aylık ödeme tarihinden itibaren kesilecektir. Aylığın kesilmesine yol açan nedenlerin ortadan kalkması halinde, 1479 sayılı Kanun'un 45/2-c. bendi hükmü saklı kalmak şartıyla, bu tarihi takip eden aylık ödeme tarihinden başlanarak yeniden aylık bağlanacaktır. Ancak evliliğin son bulması ile kocasından da aylık almaya hak kazanan kız çocuklarına bu aylıklardan fazla olanı ödenecektir.

Bu durumda okuyucumuzun babasının Bağ-Kur sigortasından bağlanan aylık, diğer sosyal güvenlik kanunları kapsamında (SSK) çalışmaya başladığı tarihi takip eden aylık ödeme tarihinden itibaren kesilecektir. Okuyucumuz tarafından Bağ-Kur'a SSK sigortalısı olarak çalışmaya başladığının başlama tarihi itibariyle bildirilmesi gerekmektedir. Bildirilmeyip maaş almanın sürdürülmesi halinde Bağ-Kur, fazla ödediği bütün aylık tutarlarını faiziyle birlikte geri alacaktır.

Prim günü eksik olsa bile emekli olabilmesi mümkün mü?

M. Kamil ŞAHİN: Ablam 11.12.1963 doğumlu. Sigortalı olduğu tarih 13.1.1987. Toplam prim günü 2840. Halen çalışmıyor. SSK'nın web sitesinden aldığım bilgilere göre 43 yaşını (11.12.2006) ve 20 yıl sigortalılık süresini (13.1.2007) ve 5150 prim gününü doldurursa emekli olabilecek (Kriter A). Anladığım kadarıyla isteğe bağlı prim ödeyerek eksik günlerini tamamlayabilir. Sizden öğrenmek istediğim şu: Yaş ve sigortalılık süresinden daha sonra biten sigortalılık süresi tarihinde (13.1.2007), prim günü eksik olsa bile emekli olabilmesi mümkün mü? Örneğin bu tarihte (ya da daha önce) kalan prim gününü borçlanıp bir kerede peşin (ya da taksitle) ödemek gibi bir olanak var mı? Bir de SSK web sitesinde emeklilik için (ablamın şartlarına göre) bir başka kriter daha gördüm: 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 toplam prim günü ve kadınlarda 52 (erkeklerde 56) yaşını doldurmuş olmak (Kriter B). Bu doğru mu? Eğer doğruysa, Kriter B, Kriter A'ya bir alternatif mi? A ya da B'den birisi emeklilik için kullanılabilir mi?

*Okuyucumuzun bahsettiği birinci kriter esasları itibariyle (Kriter A), SSK'nın web sitesinden aldığı bilgilere göre, 43 yaşını (11.12.2006) ve 20 yıl sigortalılık süresini (13.1.2007) ve en az 5150 prim gününü doldurursa emekli olabilecektir. Halen 2310 (5150-2840) prim günü eksiği var ve bu gün eksiğini isteğe bağlı sigortalılık yoluyla prim ödeyerek tamamlayabilecektir. Yaş ve sigortalılık süresi bitim tarihinden (13.1.2007) sonra, prim günü eksik olsa bile emekli olabilmesi mümkün değildir. Bu tarihte kalan prim gününü borçlanıp bir kerede peşin ya da taksitle ödeyemez. 2310 prim ödeme gününü tamamlaması için 6 yıl 5 ay (2310 gün) zorunlu sigortalı olarak çalışması ya da isteğe bağlı sigortalı olarak primlerini aydan aya yatırması gerekmektedir. Bu prim ödeme günü dolduktan sonra SSK'dan yaşlılık aylığı istenebilecektir.

Okuyucumuzun bahsettiği diğer (ikinci) kriter esasları itibariyle (Kriter B), ablasının sigortalılık şartlarına göre, SSK web sitesinde emeklilik için gördüğü kısmi yaşlılık aylığı hak edişidir. 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 toplam prim günü ve kadınlarda 50 (erkeklerde 55) yaşını doldurmuş ve bu şartların yerine getirilmesi itibariyle öngörülmüş bulunan yaşa gelmiş olmak. Kriter B, Kriter A'ya bir alternatiftir. A ya da B'den birisi emeklilik için kullanılabilir. Ancak Kriter B'ye göre, okuyucumuzun ablası, her ne kadar 15 yıllık sigortalılık süresini doldurmuş olsa bile, 50 yaşını 11.12.2013 tarihinde dolduracağından, ancak 58 yaşında (11.12.2021 tarihinde), en az 3600 prim ödeme gününü doldurmak şartıyla, SSK'dan yaşlılık aylığı isteyebilecektir.

Okuyucumuzun ablası, bu esaslara göre, en erken ve en az ilave prim ödeyerek nasıl emekli olabileceğini kendisi tercih etmelidir.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi