T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 17 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bürokrasi Hyundai için 13 ay sonra ikna olabildi

DPT, otomobil fabrikasını Çek Cumhuriyeti'ne kaptırdığımız Hyundai'nin Sakarya'da kurulacak Hızlı Tren Fabrikası'na nihayet onay verdi. Fabrikanın yüzde 15'lik hissesi ise tek kuruş bile ödemeden TCDD'nin olacak

Hamdi
Ateş
Türkiye Huyundai'nin otomobil fabrikasını Çekler'e kaptırdı ama Hızlı Tren Fabrikası için 13 aydır beklenen Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) kararı nihayet çıktı. Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının ardından Hızlı Tren Fabri- kası Sakarya'da kurulacak. 15 ay içerisinde üretime geçecek fabrika en az 500 kişiye iş kapısı olacak.

TCDD'nin, Sakarya'da atıl durumdaki 30 bin metrekare arazisini hızlı tren fabrikası kuracak şirkete vermek için açtığı ihaleyi Hyundai'nin hızlı tren üreten şirketi ROTEM kazandı. Arazi karşılığında TCDD'nin yüzde 15 ortağı olacağı fabrikanın ihalesi 1.5 yıl önce yapılmış ve 2004 yılı Aralık ayında DPT'den görüş istenmişti. DPT'nin olumlu görüşü Ocak ayı başında çıktı ve YPK'ya gönderildi. YPK kararının ise önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor.

Bürokratik sürecin uzaması üzerine ROTEM, farklı alternatifler üzerinde durmuş, Romanya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen cazip teklifleri değerlendirmeye almıştı. DPT onayının çıkması üzerine ROTEM'in Türkiye Temsilcisi Cavit Yıldız, "Fabrika Sakarya'ya kurulacak" dedi.

İHALEYE KATILACAK

ROTEM, fabrika için 10 milyon dolarlık yatırım yapacak. Türkiye'deki 1.8 milyar dolarlık hızlı tren, metro ve Marmaray trenleri için açılacak ihalelere katılmayı planlayan firma, ilk etapta 500 işçi ile üretime yapacak. İhaleleri alması durumunda ise bu sayı 2 bine yükselecek. Fabrikanın kurulması durumunda, ilk etapta hızlı trenlerin yüzde 35'lik bölümü Türk yan sanayiinden karşılanacak. Süreç içerisinde bu oran yüzde 65'e çıkacak. Fabrika sağladığı yatırım ve istihdamın yanında yan sanayi desteği ile camdan, sinyalizasyona, koltuktan çeşitli tren aksamına kadar pek çok alanda üretim yapan yerli sanayi için de önemli bir katma değer sağlayacak.

Türkiye tren üretim üssü olacak

Ayrıca ihale şartnamesine göre hızlı tren fabrikası, TCDD'nin iştiraki olan TÜVASAŞ, TÜLOMSAŞ ve TÜDEMSAŞ fabrikalarıyla aynı ürünleri üretmeyecek. TCDD'nin yüzde 15'lik payı nedeniyle, hızlı tren fabrikası yan sanayide öncelikle TCDD'nin fabrikalarındaki ürünleri kullanacak. Hızlı tren ihalelerini ROTEM'in kazanması durumunda TCDD, yüzde 15'lik payı nedeniyle bu trenleri yüzde 15 daha ucuza almış olacak. ROTEM'in Sakarya'da kurması planlanan fabrikada üreteceği trenlerin en az yüzde 30'luk bölümü Avrupa ve Ortadoğu pazarına ihraç edilecek.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi