T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 17 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

En 'popüler' program

Özal'lı, Dallaslı, arabeskli, vatkalı, pileli pantolonlu yıllardan bugüne Türkiye'nin popüler kültür tarihini inceleyen Pop Oturduk Pop Kalktık TRT'de. Belgesel bir yıllık geniş bir çalışmanın ürünü

Türkiye'nin popüler kültür tarihini merkeze alan kapsamlı bir belgesel program geliyor ekranlara: Pop Oturduk Pop Kalktık. 80'li yıllardan itibaren, özellikle Amerikan kültürünün küresel bazda yayılmaya başlamasıyla bu değişimden nasibini alan Türkiye'nin yıllar boyunca geçirdiği değişim ve dönüşüm sürecini ayrıntılarıyla ekrana getirecek olan belgeselde Özallı, Dallaslı, Michael Jackson'lu, arabeskli, vatkalı, pileli pantolonlu yıllardan bugüne nasıl gelindiğine dair ilgi çekici bilgiler ve görüşler sunuluyor izleyenlere. Yapım ve yönetimi Füsun Çakaloz tarafından üstlenilen belgesel program Pop Oturduk Pop Kalktık, bir yıllık araştırma, yapım ve yönetim sürecinden sonra konunun meraklıları için ekranlara getiriliyor.

ARABESK YILLAR

Camlar arkasında yaşanan hayatlardan, 80'li yılların ardından yaşanılan 'pop kültür' çağında hayatı kolay yoldan yaşamak gerekliliğinin başgöstermesinden, umutsuz, yoksul ezilmiş niteliğini taşıyan 'arabesk'in, 90'lı yıllarda iyiden iyiye bir yaşam kültürü haline gelişinden, gerçek değerler ve düşüncelerin geri plana atılmasından bahsedilecek olan belgeselde, son yıllarda hemen herkes için 'olmazsa olmaz' mesabesine yükselen magazinsel kimlik konusu hakkında da uzman isimlere mikrofon uzatılıyor. Acıların, düş kırıklıklarının, umutların, ister istemez kurulan toplumsal ilişkilerden kaynaklandığını görmeyi engelleyen bir sistem olarak tanımlanan 'popüler kültür' hakkında kapsamlı bir çalışma yapılan belgeselin ilk bölümü, 'Yıldızları Söndürmek' adıyla ekrana getiriliyor. Programda Oktay Kaynarca, Ömer Faruk Sorak, Ece Temelkuran, Armağan Çağlayan, Emre Kongar, Uslu Kanbay, Nurçay Türkoğlu ve Fırat Çağlar'ın konuyla ilgili görüşlerine başvuruluyor. Türkiye'nin dönüşümündeki en büyük fay hatlarından biri olan popüler kültürün bu topraklardaki seyr-ü seferi belgesel meraklılarının ilgisini bekliyor.
TRT 2 / 22.30


Fener, Tatvan'a gidiyor

Uğur Arslan'ın sunduğu Deniz Feneri bu hafta Tatvan'a gidiyor. 5 köye kurban eti ve gıda yardımında bulunulan programda, sağlık sorunları yaşayan İlhan Bey'in evi yeniden yapılıyor, tek göz bir kulübede yaşayan Fadıl Bey'e de iyi bir ortam hazırlanıyor. Programda son olarak bir trafik kazasıyla hayatı bütünüyle değişen Hasan Bey'in tedavisini yaptırılıyor ve okumak isteyen çocukları okula yazdırılıyor.
KANAL 7 / 21.30


Nayloncu dedenin sırrı

Reha Yeprem'in sunuculuğunu üstlendiği Sırlar Dünyası'nda bu hafta, Geç Kalmış Pişmanlık ve Nayloncu Dede adlı iki öykü ekrana geliyor. Nayloncu Dede Ahmet Bey'in öyküsünde Ahmet, ebeveynleri ölmüş iki kardeşe kefil olur. Ferit ve Nazlı kirayı ödeyemeyince ev sahibi soluğu Ahmet'in yanında alır. Bir de Ferit'in okul harcı çıkmıştır. Ferit, okulu bırakmak istese de Ahmet Bey izin vermez. Ardından Ahmet Bey'in önünde sırlı bir kapı aralanır.
SAMANYOLU / 19:55


YAĞMUR ZAMANI
Eylül cephesinde umulmadık gelişme

Başrollerini Tamer Karadağlı ve Azra Akın'ın üstlendiği dizide, Eda'yla Eylül arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Aslı ise Eylül'ün canını sıkıyor. Eda'nın sevgilisi Volkan hakkında önemli bir şey öğrenen Eylül'ün hayatında beklenmedik bir gelişme oluyor.
SHOW / 20.00


İNADIM İNAT
Bebek bakıcılığı karakolda bitiyor

Necati Bilgiç ve Yalçın Menteş'in rol aldığı dizi, geçtiğimiz haftaki bölümüyle tekrar ekrana geliyor. Dursun'la İdris bu kez bebek bakıcılığına soyunuyor ancak maceranın sonu karakolda bitiyor. KANAL 7/ 19.45


ALİYE
Leyla, kaynana ile baş edemiyor

Sanem Çelik ve Nejat İşler'in rol aldığı dizide, Leyla, Sinan'ın kaynanasıyla baş edemiyor. Deniz Aliye'yle ayrılığı kabullenemiyor. Mücahit Leyla'ya can alıcı bir teklif sunuyor.
ATV / 21.45


Kediler ve Köpekler
Profesör Brody, insanların köpeklere karşı tüm alerjilerini yok eden bir aşı geliştirince sahiplerinin gözünden düşecekleri kaygısına kapılan kediler hummalı bir faaliyetle örgütlenir. Mr. Tinkles adlı İran kedisi liderliğinde birleşen kedilerle köpekler arasında savaş başlar.
Orijinal adı: Cats & Dogs, Yönetmen: Lawrence Guterman Oyuncular: Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins, Miriam Margolyes
KANAL D / 20.00

Gümüş Eyer
Mitchell'in kızı İndi için aldığı, Thowra adındaki atı ve birlikte yaşadıkları maceların anlatıldığı film, Avustralya'nın vahşi çalılık arazilerinde geçiyor. Filmde, bu ata sahip olma tutkusu olan "bir adam" ile İndi'nin duygusal mücadelesi anlatılıyor.
Orijinal Adı: The Silver Brumby Yön: John Tatoulis Oyn: Caroline Goodall, Rusell Crowe, Amien Daemion, Johnny Raaen
TV8 / 20.30

Kahraman
İmparatorluk öncesi dönemde Çin yedi farklı krallığa bölünmüştür. Qin eyaletinin kralı, büyük bir suikast tehlikesi altındadır. Efsanevi suikastçiler Kırık Kılıç, Uçan Kar ve Gökyüzü korku yaratmaktadır. Uzun yıllar kimse katilleri engelleyemez ta ki isimsiz ortaya çıkana kadar.
Orijinal adı: Hero, Yönetmen: Yimou Zhang Oyuncular: Jet Li, Maggie Cehung, Tony Leung, Zhang Ziyi Yapım Yılı : 2002 KANAL D / 21.45

Sissi
İmparatorun annesi Arçidüşeş Sophie, artık saraya yerleşmiş olan Sissi'ye saray adabına ve imparatoriçeliğe yaraşır kuralları öğretmeye çalışmaktadır. Sevimliliği ve samimiyetiyle herkese kendini sevdiren Sissi, bu katı kurallara uymakta güçlük çekmektedir.
Orj Adı: Sissi-2 Yön: Ernst Marischka Oyn: Magda Schneider, G. Knuth
TRT 2 / 23.00

Ölümcül Rastlantı
Los Angeles'li polis Bill, ailesiyle kampa giderken yolda benzin istasyonunda bir soyguna tanık olur. Çatışmada karısıyla soygunculardan birinin erkek kardeşi vurulur. McGary kardeşinin öcünü almak için Bill'in peşine düşer.
Orj Adı: Clover Bend Yön: Michael Vickerman Oyn: Robert Urich, David Keith
TRT 1 / 00.45


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi