T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 17 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Bill Gates Yöneticiler Zirvesi için gelecek

Microsoft Başkanı Bill Gates, Microsoft Yöneticiler Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul'a geliyor. Microsoft Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Gates, 30 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenecek olan Microsoft Yöneticiler Zirvesi'ne katılacak. Gates, aynı gün Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilere hitaben konuşma yapacak. Bill Gates ayrıca, Çırağan Sarayı'nda da bir basın toplantısı düzenleyecek. İSTANBUL (ANKA)


Vakıf GYO: Dubai Towers'le ilgimiz yok

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul'da yapılması planlanan Dubai Towers projesiyle bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi. Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, "Bir yurt dışı firmasıyla yapılacak olan projenin şirketimiz aracılığıyla gerçekleştirileceği yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

  • İSTANBUL


    İhracatçının seyahat iptali yok

    Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, kuş gribi nedeniyle alıcıların Türkiye'ye yapacakları seyahatleri ertelediklerine ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirdi. Satıcı, "Konuyla ilgili kişesel açıklamalara itibar edilmemesi ve bilgi için TİM ve ihracatçı birlikleriyle temasa geçilmesi gerekmektedir" dedi. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş iş bağlantısı yapmak üzere Türkiye'ye gelmesi beklenen birçok işadamının grip endişesiyle randevularını ertelediğini söylemişti.


    THY'nin Ljubljana seferleri başladı

    Türk Hava Yolları'nın (THY) Slovenya'nın başkenti Ljubljana'ya tarifeli uçak seferleri başladı. Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleşen ilk tanıtım uçuşu, milletvekili, basın mensupları, TÜRSAB ve THY yetkililerinin de aralarında bulunduğu 54 kişiyle gerçekleşti. THY'nin İstanbul-Ljubljana seferleri, Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi günleri düzenlenecek ve Airbus 320 uçak tipiyle yapılacak. Ljubljana hattının gidiş ve dönüş bilet ücretleri, ekonomik sınıfta 149 dolar ile 399 dolar arasında değişirken, Business Class'ta 605 dolar (vergiler hariç) olarak belirlendi.

  • İSTANBUL


    AĞIR TİCARİ ARAÇ
    SCANIA MÜŞTERİLERİNE KREDİ KULLANDIRACAK

    Ağır ticari araç üreticisi İsveçli Scania, yılbaşı itibariyle hizmet vermeye başlayan Scania Tüketici Finansmanı A.Ş ile müşterilerine kredi kullandırabilecek. Yeni şirket, Scania müşterilerinin finansman ihtiyaçlarını çözmek üzere kuruldu.


    PASAPORT ZAMMI
    YÜZDE 50 ZAMMA SORU ÖNERGESİ

    CHP İstanbul Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesiyle, pasaport harçlarına yapılan yüzde 50 oranındaki zammın nedenlerini sordu. Gülçiçek, soru önergesinin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından yanıtlanması istedi.


    DİVAN GRUBU
    ŞEHİR OTELİ SAYISI 2010'DA 12 OLACAK

    Koç Holding'in hizmet sektöründe faaliyet gösteren temsilcisi 50 yaşındaki Divan'ın Genel Müdürü Kamil Berk, 2010 yılına kadar otel zincirini genişleterek toplam 12 otele, restoran, pub, kafeterya, pastane ve Express sayısını 80 noktaya çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.


    STANDARD & POOR'S
    TURKCELL'İN KREDİ NOTU YÜKSELDİ

    Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'nin döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunu "B"den ''B artı''ya yükseltti. Not artırımında, şirketin güçlü operasyonel performansı ve finansal profilinin etkili olduğu belirtildi.


    Dexia, Türkiye'de yatırım yapacak

    Fransız-Belçika ortak bankacılık grubu Dexia'nın, Türkiye'de yatırım yapmayı planladığı bildirildi. Dexia Üst Yöneticisi (CEO) Axel Miller, Türkiye, Romanya ve Japonya'da faaliyet göstermek istediklerini söyledi. Axel Miller, özellikle Türkiye ile yakın bir şekilde ilgilendiklerini bildirdi. Fransız Credit Local ve Belçikalı Credit Communal'in birleşmesi sonucu ortaya çıkan Dexia bugün Avrupa'nın en büyük 15 bankasından biri konumunda bulunuyor.

  • BRÜKSEL


    Otomotivin lider pazarı AB oldu

    Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) verilerine göre, Türk otomotiv sektörü, 2005 yılında 5 kıtada toplam 192 ülke ve özerk bölgeyle 15 serbest bölgeye ihracat yaptı. Toplam 12 milyar 794 milyon 461 bin dolarlık otomotiv ihracatının, 8 milyar 694 milyon 969 bin dolarlık kısmı, Türkiye'nin geleneksel olarak en büyük ticari partnerleri konumundaki AB ülkelerinden sağlandı.


    Avea'dan gençlere yeni yıl hediyesi!

    MobilÖğrenci Paket tarifesini daha da avantajlı hale getiren Avea, abonelerine sunduğu farklı tarifelendirme modellerini de MobilÖğrenci Tarifesi adı altında birleştirdi. Şimdi, her iki tarifede bulunan aboneler tüm öğrencileri 10 dakikası 2 kontöre ararken, Ocak ayı içindeki köntör yüklemelerinden 1000 kontör kazanma şansına sahip olacak.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi