T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 22 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gazeteciler bana 100 bin dolar verdi

M. Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca, ağabeyi M. Ali Ağca'yı ziyaret etmesi için bazı gazetecilerin kendisine 100 bin dolar para verdiğini öne sürdü. Kartal H Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapan Ağca, ağabeyinin yeniden cezaevine konulmasından Adalet Bakanı Cemil Çiçek'i sorumlu tuttu. Adnan Ağca, "Türkiye'deki yargıçlar ve hakimler büyük bir tehdit altındadır. Bizzat bu tehdit Adalet Bakanlığı tarafından yapılmaktadır" dedi.

GAZETECİLERDEN PARA ALDIM

Olanlardan basını da sorumlu tutan Ağca, 20 yıl boyunca yurt dışına çıkmaya parası olmadığı için Mehmet Ali Birand, Tufan Türenç, Umur Talu ve Güneri Civaoğlu'nun kendisine 100 bin dolar verdiğini iddia etti. Adnan Ağca, "Ben memurdum, paramız yoktu. Kardeşimin arkasında kimse yok. Kimmiş arkasındaki güç? O saf Anadolu çocuğudur, biraz da başka güçleri tartışın. 6 çocuğum var, hepsi de birer Mehmet Ali Ağca olacak. Üzerimize gelirseniz, ektiğinizden fazlasını biçersiniz" dedi.

KARDEŞİM İNCİL YAZIYOR

Ağabeyi ile 3 günü birlikte geçirdiğini anlatan Adnan Ağca, "Tahliye olduktan sonra sevinçliydi. ilk defa porselen tabakta yemek yedi, ilk defa yağmurda yürüdü. Cezaevine girmeseydi Musul ve Kerkük'ü ziyaret edecekti. Kardeşim Mesih'ter, Mehdi'dir, bunu Vatikan ilan etmiştir. Kardeşim İncil yazıyor" diye konuştu. Ağca, katıldığı bir haber programında ise, abisini bir imamın ziyaret ettiğini ve evde Kuran okunduğunu belirtti. Abisinin kaçmayı hiç düşünmediğini belirten Adnan Ağca, bütün gece dua ettiğini söyledi.

BİRAND: YOL VE OTEL PARASINI KARŞILADIK

M. Ali Birand, Adnan Ağca'nın "Birand'dan da para aldık" iddilarına, şu karşlığı verdi: "1996'da Ağca ile söyleşi yapmaya giderken Adnan Ağca, 'Annemle birlikte abimi ziyarete gitmek istiyoruz, paramız yok. Ne olur uçak bileti ayarlayabilir misiniz' dedi. İki tane Roma gidiş dönüş bileti ve bir gecelik otel ücreti 500 dolar ödedik, kardeş Ağca ve annesi için... Eğer ekstradan para vermişsem bunu ispat etsin... Ancak benim haftaya bir sürprizim var."

UMUR TALU: BUGÜN OLSA YAPMAZDIM

Sabah gazetesi yazarı Umur Talu, "Ben bireysel olarak Ağca ailesine bir para vermedim" diyerek şunları söyledi: "Ben kendi imzamla Ağca konusunda haber yapmış, İtalya'ya gitmiş biri değilim. 94'te kitap yazımı ile ilgili gidildi ve Milliyet'te dört gün dizi yaptık.. O kitap için ödenmiş para. Ekstra kardeşine para verilmiş değil. Bugün yapar mıydım derseniz, yapmazdım. Ama o günkü koşullarda birşeylerin çözümüne katkımız olabilir umuduyla ödeme yapılması uygun görüldü."

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi