T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 22 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Festivallerin de izleyicinin de tercihi

Başarılı ve mutlu bir hayatı olan Mustafa'nın, büyük sırrı ile yüzleştiği Mustafa Hakkında Herşey ile, İstanbul'un eşsiz görüntülerinde insan mekan ilişkisini ele alan bol ödüllü Uzak bu akşam ekrana geliyor.

Son günlerde adından sıkça söz ettiren Çağan Irmak'ın Mustafa Hakkında Herşey'i ve Nuri Bilge Ceylan'ın 56. Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandığı Uzak adlı filmi bu akşam ekrana geliyor. Türkiye'de az sayıda sinema salonunda gösterime girebilen Uzak, katıldığı hemen her festivallerden ödülle dönerken, ulusal ve uluslar arası arenada da sinema sanatıyla ilgilenenlerden tam not almıştı. Değeri her ne kadar izleyenleri gözyaşlarına boğan Babam ve Oğlum'la anlaşılmış olsa da, Çağan Irmak'ın bu ikinci uzun metrajlı filmi Mustafa Hakkında Herşey de, ülkemizde pek denenmeyen psikolojik gerilim tarzının iyi örnekleri arasına girmeyi başarmış ve yeni dönem sinemacıların neler yapabileceğini kanıtlamıştı.

BİR KAZA HERŞEYİ ALT ÜST EDİYOR

Modern hayat eleştirisinin yapıldığı Mustafa Hakkında Herşey, normal görünen insanların geçmişlerinde pekçok sırrın olabileceği ve bu sırları yok saymak yerine ancak onlarla hesaplaşılırsa gerçek anlamda mutluluğun yakalanabileceği konusunu işliyor. Filmde, eşi ve çocuğuyla mutlu bir hayat sürerken eşinin geçirdiği kazadan sonra aldatıldığını öğrenen ve böylelikle tüm hayatı değişen bir adamın öyküsü var. Eşinin öldüğü kazada yaralanan sevgiliyi kaçırıp eşiyle yaşadıkları aşka dair her şeyi öğrenmeye çalışan Mustafa, bu sırada hayatıyla ilgili şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşiyor.

Mustafa Hakkında Herşey

Yönetmen- Senaryo: Çağan Irmak, Oyuncular: Fikret Kuşkan, Nejat İşler, Yapım Yılı: 2003
Kanal D / 22.00

UZAK AKRABA ÇIKIP GELİYOR

Eleştirmenlerden tam not alan Uzak, özellikle birer fotoğraf karesini andıran görüntüleriyle izleyiciye sinemanın bir sanat olduğunu gösterir nitelikte. Karlara bürünmüş İstanbul'da geçen film, uzak diyarlara gidebileceği gemilerde çalışmak isteyen bir adamın, İstanbul'da fotoğrafçılık yapan uzak bir akrabasının yanına gelmesiyle başlıyor.

Film, sanıldığının aksine şehirle köyde yaşayanların çatışmasını değil, her iki insanın da mekanla ilişkilerini irdeliyor. Şehir hayatında öne çıkan bireyselliği de işleyen film, bunu eleştirmeden sadece olanı anlatmak adına yapıyor. Sıradan insanlarının günlük yaşantılarını beyazperdeye taşıyan film, görselliğin ön plana çıktığı ağır bir tempoda ilerliyor.

UZAK

Yönetmen- Senaryo: Nuri Bilge Ceylan, Oyuncular: M. Emin Toprak, Muzaffer Özdemir Yapım Yılı: 2002
TRT I / 23.00


Star'da Yıldız Yağmuru başlıyor

Star televizyonun İbo Show'un karşısına çıkardığı Yıldız Tilbe'nin Yıldızların Altında adlı programı yayından kaldırıldı. İbo Show'la başa baş giden programın yerine, her hafta sunucularının değişeceği ve çok sayıda konuk sanatçınını katılacağı Yıldız Yağmuru adlı yeni bir program başlıyor. Bu akşam ilk bölümü ekrana gelecek olan programı Nihat Doğan ile Ceylan sunacak. Konuk sanatçılarıyla şarkılar söyleyecek ikilini karşısındaki İbo Show'a ise Edip Akbayram, Volkan Konak ve Funda Arar katılıyor.


Aydınlar Ocağı konuşuluyor

İbrahim Uslu ve Prof. Dr. Sabahattin Zaim'in birlikte hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Son Yüzyılı'nda Sivil Toplum Örgütleri konuşulmaya devam ediliyor. Bu hafta, Zaim'in de kurucuları arasında bulunduğu Aydınlar Ocağı hakkında sohbet edilen programda, 'Aydınlar Ocağı'nın kuruluş amacı neydi? Bu amaca ne kadar hizmet etti? STK'lar Türkiye'ye ne kattı? Amaçları ne? Nasıl kurulur, hangi faaliyetlerde bulunabilirler? STK'lar Türkiye'de neden bu kadar ihmal edildi?' gibi sorular cevaplandırılıyor.
KANAL 7 / 11.30


Bakan Şahin, Avşar'ı ağlattı

Güneri Cıvaoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Şeffaf Oda'ya Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Hülya Avşar katılıyor. Şahin'in, dizilerde, filmlerde rol gereği nasıl ağlıyorsunuz sorusuna, konsantre olan Hülya Avşar'ın ağlayarak cevap verdiği programda Şahin, Başbakan Erdoğan'la gençlik yıllarından beri aynı yolda yürüdüklerini, kendisiyle sadece gençlik yıllarında bir münazarada ve futbol takımları konusunda ayrıldıklarını belirtiyor.
Kanal D / 12.30


Bu kubbede baki kalan hoş sedalar

Doğan Hızlan'ın hazırlayıp sunduğu Karalama Defteri'nde Münir Nurettin'den Selahattin Pınar'a, Zeki Müren'den Hamiyet Yüceses'e bir döneme damgasını vuranlar konu ediliyor. Sermet Sami Uysal'ın 'Baki Kalan Bu Kubbede' kitabında anlattığı bestekarların, saz üstadlarının ve ses sanatçılarının dünyasının konuşulduğu programda ayrıca, Mustafa Kemal ve Vahdettin ile Nermin Bezmen'in Sır adlı kitabı değerlendiriliyor.
Cnn Türk / 12.10


İyi anne-baba olmanın sırları

Prof. Dr. Bengi Semerci'nin hazırlayıp sunacağı Hadi Paylaşalım'da bu hafta gazeteci Fatih Altaylı konuk oluyor. "Yaşamın her adımında paylaştıkça büyünüyor" diyen Semerci bu hafta çocuk eğitimini ele alıyor. Programda Semerci, 'İyi anne baba mıyız? Daha iyisi nasıl olur? Çocuğa hayır demeyi biliyor muyuz? Okul öncesi çocuğumuzu ruhsal açıdan sağlıklı nasıl büyütebiliriz?' gibi soruları cevaplandırıyor.
ATV / 11.45


Orta Asya'da Tarkan 1 numara

Seyfullah Türksoy'un hazırlayıp sunduğu Türksoy'la İpekyolu bu hafta magazin ağırlıklı bir gündemle ekrana geliyor. Orta Asya'da Türk müziğine ve Türk sanatçılara duyulan ilgi ve sevgiyi araştıran program ekibi, en çok sevilen Türk sanatçısının Tarkan olduğu, onu sırasıyla Mustafa Sandal, Davut Güloğlu, Emrah'ın takip ettiğini gösteriyor. Ayrıca programda Orta Asya'daki Türk modası rüzgarıyla ilgili görüntüler ekrana geliyor.
KANAL 7 / 15.30


X-FIlES
Scully, böceklerin istilasına uğruyor

Gizli Dosyalar, daha önce Türkiye'de hiç yayınlanmayan bölümleriyle ekrana geliyor. Scully, Ivory sahilinde çadırda otururken yaşlı bir Arikalı silüeti görür ve çadır sineklerin istilasına uğrar. Ertesi gün her yerde ölü böcek kanatları vardır.
Cnbc-e / 21.00


SON KANIT
Jordan, bilim ve inanç arasında

Adli Tabip Jordan'ın maceralarının anlatıldığı dizide, bir adam kiliseyi onarmak istediğini söyler ve kilisenin bodrumunda yaşamaya başlar. Tekrar dünyaya geldiğini iddia eden adam bir süre sonra ölür ve adamın cesedi morgda kaybolur.
TGRT / 24.00


MEMLEKET HİKAYELERİ
Molla Ahmed'e pusu kuruluyor

Memleket Hikayeleri'nde bu hafta Molla Ahmed türküsünde, adına ağıt yakılan yiğit bir delikanlının düştüğü hain pusu anlatılıyor. Köyün zengin ailelerinden Neslihan'a âşık olan müezzin Ahmed'in önünde Macar lakaplı Selim durmaktadır.
KANAL 7 / 23.15


KADIN İSTERSE
Canan iş arıyor Demet hamile

Hülya Avşar ve Cihan Ünal'ın rol aldığı dizide, Zafer Canan'ın iş görüşmelerini gizlice engeller. Demet hamiledir. Fatma Demet'in test çubuğunu Buket'in odasında bulunca ortalık karışır.
SHOW / 22.00


Aranan Hedef
Marechal'ın eski ortağı, parlamenter Philippe Dubaye, onu tehdit eden parlamenter Cerrano'yu öldürür. Sonra da adamın, şantaj notlarıyla dolu defterini alır ve Xavier'ye gelir ama öldürülür. Ancak defterin yerini söyleyebilmiştir.
Orijinal Adı: Mort D'un Pourri Oyn: Alain Delon, Ornella Muti, Stéphane Audran, Mireille Darc, Maurice Ronet, Michel Aumont
Cnbc-e - 12.00

Küçük Baş Belası
Brad'in kızkardeşi Becky Mo Jackson'ın oğluna bakıcılık yapmaktadır. Brad kardeşi Beck'ye büyük bir şaka yapar ve arkadaşlarıyla Küçük Mo'yu kaçırıp, garajdaki arabalardan birinin içine saklar. Ancak kötü bir sürprizle karşılaşırlar.
Orijinal Adı: Baby Badlam Yönetmen: Eric Hendershot Oyn: Joe Piscopo Julie Hagerty Yapım Yılı: 2000 - ABD
KANAL 7 - 16.30

Galaksi Savaşçıları
Televizyonlarda yayınlanan Galaksiyi Kurtarmak yayından kaldırılır. Aradan 20 yıl geçtikten sonra saldırıya uğrayan uzaylı yaratıklar televizyonda izledikleri bu dizinin bir belgesel olduğunu sanıp, dizide oynayan üç oyuncuyu yanlarına ışınlarlar.
Orijinal Adı: Galaxy Quest Yön: Dean Parisot Oyn: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rıckman,Tony Shalhoub, Sam Rockwell,
TGRT / 19.45

Ajan Cody Banks
Genç bir öğrenci olan Cody Banks okul olmadığı zaman CIA ajanı olarak görev yapıyor. Kötü adamları durdurmak için icatlar yapan bin profesörün güzel kızıyla arkadaşlık kurması gereken Banks'a, oldukça güzel bir bayan eşlik edecek.
Orj Adı : Agent Cody Banks, Yönetmen : Harald Zwart Oyuncular : Frankie Muniz, Hilary Duff, Angie Kanal Yapım Yılı: 2003
KANAL D / 20.00

Derin Tehlike
Yunan Maliye ve Savunma Bakanlıkları ve kararlı bir milyarder Elgin Bates arasında geçen güç savaşı, gerisinde cesetlerden oluşan bir iz ve bir intiharla noktalanır. Her iki taraf da efsanevi Artemis İkon'u üzerinde hak iddia ederler.
Orijinal Adı: Under Pressure Yön: Jean Pellerin Oyn: Rob Lowe, Larisa Miller, Harry Van Gorkum, Scott Anthony Viscomi TV8 - 01.30


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi