T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S A Ğ L I K 21 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kansere boyun eğmediler

Kanseri yenmeyi başaran Nazan Alkan ve Salih Yüce, kurdukları derneklerde hastalara yaşam mücadelesi aşılıyor. İki genç insan, çalışmalarıyla da diğer kanser hastalarına örnek oluyor

Ayşe
Olgun
Genç yaşta tanıştıkları kanser hastalığına karşı güçlü duruş sergileyerek mücadele eden iki genç isim Salih Yüce ve Nazan Alkan, memleketleri Muş ve Uşak'ta kurdukları dernekle diğer kanserli hastalara umut dağıtıyor. Kanserli hastaları iyileştirmek ve psikolojik destek sağlamak için yola koyulan Yüce ve Alkan bu çalışmalarıyla diğer kanserli hastalara da örnek oluyor. Yüce ve Alkan'a ilham veren şey ise Bursa'da meme kanseri tedavisi gören Füsun Önen'in kanserli hastalar için 5 yıl önce kurduğu dernek olmuş. Salih Yüce ve Dr. Nazan Alkan ayrıca gazeteci Nevval Sevindi'den dernek kurma aşamasında gördükleri desteği ve sıcak ilgiyi asla unutamıyor.

KİTLE ELİME GELİNCE KANSERİ HİSSETTİM

Dr. Nazan Alkan, meme kanseri tedavisi görüyor. Kanser olduğunu yaz tatili için gittiği Antalya'da koltuk altını ellerken eline gelen bir kitleyle öğrenmiş ve o an doktor olmanın verdiği duyarlılıkla tümörün kötü huylu olduğunu hissetmiş. Nitekim yanılmamış da. O günleri Alkan şöyle anlatıyor: "2002 Mayıs ayının son günlerinde Antalya'da tatilde akşam yemeğine çıkmak üzere giyinirken kitleyi hissettim. Kitlenin iyi huylu bir şey olmadığını anladım. Uşak'ta bir genel cerrah arkadaşıma muayene oldum. Hemen biyopsi ve mamografi yapıldı. Patolog arkadaşım pazar sabahı biyopsi sonucumu verdi. Tek çocuğum canım oğlum 18 aylıktı."

Tedavi sırasında kanserinin ikinci evrede olduğunu öğrendiğini söyleyen Dr. Alkan, önce çok korkmuş ancak daha sonra hayata sıkıca sarılma kararı almış.

Dernek kurma hikayesini ise Alkan şöyle anlatıyor: "İki ay kadar önce benimle aynı şeyi yaşamış olana Nevval Sevindi ile ilgi bir şeyler öğrenmek için internette dolaşırken Muş ve Bursa'daki derneklerin öykülerini okudum ve Nevval Hanım'a mail attım. Ardından geçtiğimiz kasım ayının sonunda Sağlık İçin Dayanışma Derneği'ni (Sağlık-Day) kurduk."

Askerde hastalığını öğrenmiş

Bugün 28 yaşında olan Muşlu Salih Yüce ise kanser olduğunu askerdeyken öğrenmiş. Lenf kanseri teşhisiyle tedavi olan Salih Yüce, bu ölümcül hastalığın elinden sonunda kurtulmuş. Memleketine döndükten sonra boş durmayan Yüce, kanserli hastaların tedavi imkanları bile olmadığını görünce onlara destek olmak ve sorunları hep birlikte aşmak için dernek kurmaya karar vermiş. Yüce, bu girişimin sonunda Muş'a ilk erken tanı merkezinin açılacağını söylüyor.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi