|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| E K O N O M İ | 25 OCAK 2006 ÇARŞAMBA | ||
|
|
Star bugün satışta
Ekim 2005'de düzenlenen ilk ihalede alıcısı çıkmayan Star Gazetesi, bugün iki alıcıyla yeniden satışa çıkıyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 milyon 500 bin dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Star Gazetesi'nin ihalesine, Bugün gazetesinin de sahibi olan Koza-İpek Holding'in şirketi İpek Yayıncılık ile 'emlak kralı' olarak tanınan KKTC'li işadamı Ali Özmen Safa katılacak.
KIBRIS'LI İŞADAMI TALİP Star Gazetesi ihalelesine kendi adına girecek olan Kıbrıslı işadamı Ali Özmen Safa, İngiltere'de lüks konut projeleriyle 100 milyon sterlin ciroya ulaşan Londra merkezli Property International PLC'nin kurucusu. 32 yıllık iş yaşamı boyunca catering, dondurulmuş gıda, gayrimenkul pazarlama ve hizmet sektöründe çalışan Safa, son dönemde emlak satışı konusunda uzmanlaştı. Star Gazetesi'nin diğer taliplisi İpek Yayıncılık ise, Koza Davetiyeleriyle tanınan Koza İpek Holding'e ait. Grup, son dönemde medyaya ilgisini Bugün Gazetesi'ni Turgay Ciner'den satın alarak gösterdi. Madencilik ve inşaat alanında ciddi yatırımları bulunan grup, en son Normandy Madencilik'i satın almıştı.
|
|
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |