T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 25 OCAK 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dışişleri ağlıyor

Dışişleri Bakanlığı trafik kazasında kaybettiği sekiz personeli için dün lapa lapa yağan karın altında ağladı. Feci kazada yakınlarını kaybeden acılı aileler ise Bakan Gül'den,"Bunu yapan şahıs 6 ay sonra çıkar. Ne olur olayı takip edin" diye yardım istediler

Dışişleri Bakanlığı dün trafik terörüne kurban verdiği 9 personeli için ağladı. Bakanlık binası önünde, kar yağışı altında düzenlenen törene tüm bakanlık personeli katılırken, üst düzey devlet erkanı da hazır bulundu. Törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Dışişleri Bakanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Avusturya Büyükelçisi Marius Calligaris, Almanya Büyükelçisi Wolf Ruthart Born ve Fransa Büyükelçisi Paul Pouda ile diğer yetkililer katıldı.

BAKANLIKTAN UĞURLANDILAR

Kazada hayatını kaybedenler, 1 dakikalık saygı duruşuyla çalıştıkları bakanlıktan uğurlanırken, Bakan Gül, Dışişleri'nin en acı günlerinden birini yaşadığını söyledi. Gül, "Bakanlık olarak bir günde bu kadar mensubumuzu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi. Cenaze töreninin ardından yakınlarını kaybedenlerin aileleriyle de ilgilenen Gül'e acılı ailelerden biri kazaya neden olan özel halk otobüsünün şoförünün kısa süre içerisinde hapisten çıkacağını belirterek, "Bunu yapan şahıs 6 ay sonra çıkar. Yaptığı yanına kâr kalır. Ne olur takip edin" diye yardım istedi. Gül de, "Merak etmeyin biz takip edeceğiz" yanıtını verdi. Gül yaptığı konuşmada vefat eden İhsan Aydın, Ahmet Coşkun Erdoğan, Filiz Havva Başak, Sevilen Dursun, Aysel Gözübol, Haydar Turgay Yeşim, Makbule Demirel ve Meral Seçilmiş'in, Bakanlığın "ağır yükünü" taşıdıklarını söyledi.

Törene katılan Başbakan Erdoğan da kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Ailelerden biri, Erdoğan ile sohbet sırasında, "120 kilometre hızda meydana gelen bu kazanın ASALA teröründen de beter olduğunu" söyledi.

  • DUYGU GÜVENÇ-YAKUP BULUT / ANKARA

    Haziranda evlenecekti

    Trafik kazasında hayatını kaybeden bakanlık mensupları için düzenlenen törende bir 'yalnız' cenaze vardı. 11 yıldır bakanlıkta bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Makbule Demirel, yıllarca Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kimsesiz büyüdüğü için cenazesi de kimsesiz oldu. 6 aylık nişanlı olan Makbule Demirel'in tabutunun başında yalnızca gözü yaşlı annesi ile evliliğe hazırlandığı Gökhan Metin vardı. Genç kadının nişanlısı Metin, Haziran ayında düğün yapmayı planladıklarını belirterek,evlilik hayalleri kurarken hastanede nişanlısının cesedini teşhis etmenin kendisine çok zor geldiğini söyledi. Makbule'nin cenazesi doğum yeri olan Ayaş'ın Akkaya köyünde, nişanlısı, annesi ve köylüler tarafından toprağa verildi. Köylülerinden Bülent Kara, küçüklüğünü bildikleri Makbule hakkında "Çok sessiz bir insandı. Kimsesiz kalınsa da hayatta başarılı olabileceğini çocuklarımıza örnek gösterdiğimiz biriydi" diye konuştu.

    Anne ve bebeği yanyana defnedildi

    Kazada annesiyle birlikte hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aslı Nur Seçilmiş Karşıyaka Mezarlığı'nda annesi Meral Seçilmiş'in hemen yanında toprağa verildi. Hayatını kaybeden Dışişleri mensuplarının Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazına Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de katıldı. İhsan Aydın, Ahmet Coşkun Erdoğan, Filiz Havva Başak, Aysel Gözübol, Haydar Turgay Yeşim ve 3 yaşındaki kızıyla birlikte Meral Seçilmiş'in cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Sevilen Dursun'un cenazesi Bursa'da toprağa verildi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi