T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 5 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Avukatlar araziyi de arsayı da çok iyi bilir

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'a yüklendi: Bazıları çıktı 'mal varlığı' dedi. Dediler ki, 'ya biz bunu önce para anladık', sonra araziler döküldü. Tarlaların bir daha arsaya terfi etmesi lazım. Tarla yok fiyatınadır. Avukatlar bu işi çok iyi bilir.

Başbakan Tayyip Erdoğan, açıklanmayan bir malvarlığının olmadığını belirterek, "Benimkiler zaten açıklanmış. Ne zaman açıklandı. 2003 yılında benle ilgili bir dava açmışlardı, o zaman açıklandı" dedi. İsim vermeden "Malvarlığımı son kuruşuna kadar açıkladım" diyen CHP lideri Deniz Baykal'a gönderme yapan Erdoğan, "Arsa yerine göre değişir, bire 10, bire 20, bire 50 katlar. Avukatlar bu işi çok iyi bilir. Hepsi, nerede nasıl avukatlık yapmış hepsi çıkacak meydana. Nerelere ne vergi ödenmiş hepsi çıkacak meydana" diye konuştu.

Erdoğan, Şile Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Şile 2. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı. Partililerin sevgi gösterisi altında konuşmasına başlayan Erdoğan, AK Parti belde kongrelerini bitirdiklerini, şimdi ilçe kongrelerini yaptıklarını, ardından da il kongrelerini gerçekleştireceklerini dile getirdi.

TARLALAR ARSAYA TERFİ ETTİ

İsim vermeden Baykal'a yüklenen Erdoğan, şöyle devam etti: "Şeffaflaşmanın neticesidir ki işte bak dökülmeye başladılar. Bazıları çıktı 'mal varlığı' dedi. Dediler ki, 'ya biz bunu önce para anladık', sonra araziler dökülmeye başladı. Önce 'tarla' dediler. Sonra sağdan soldan haberler gelmeye başlayınca tarlalar arazi oldu. Biz daha kaşımaya başlayınca araziler arsa olmaya başladı. Daha dökülüyorlar. Ki bazı şeylerde yanılabilirsiniz aslında."

"Liderinizin, genel başkanınızın açıklanacak mal varlığı yok" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benimkiler zaten açıklanmış. Ne zaman açıklandı. 2003 yılında biliyorsunuz benle ilgili bir dava açmışlardı, o zaman açıklandı. Ne zaman açıklandı, bunlar yazdı çizdi 'yasal olarak şirket yönetim kurulunda veya yönetim kurulu üyesi olamaz, ama iktidar olma hakkı var, ama etik olarak bu doğru değil' dediler, dediler... Dedik ki biz satıyoruz. Sattık ondan da vazgeçtik. Duyurduk ve Türkiye'nin en çok satan gazetesi sür manşetten verdi. '1.2 trilyona hisselerini sattı' dedi. O da TBMM'deki kayda girdi. Şimdi bunlar söylesinler yazsınlar, çizsinler. Daha çok şeyler var. Tarlaların bir daha arsaya terfi etmesi lazım. Bu inceliği iyi bilin. Arsa yerine göre değişir, bire 10, bire 20, bire 50 katlar. Tarla yok fiyatınadır. Avukatlar bu işi çok iyi bilir. Tabii onlar da çıkacak meydana. Hepsi, nerede nasıl avukatlık yapmış hepsi çıkacak meydana. Kaç tane davaya bakılmış bunlar hep çıkacak meydana. Nerelere ne vergi ödenmiş hepsi çıkacak meydana. Merak etmeyin sabırlı olun.''

SİYASETCİYİ YEDİRMEYİZ

Her türlü şeffaflığa hazır olduklarını kaydeden Erdoğan, ''A'den Z'ye hepsine biz varız. Bu ülkede kimse kalmasın. Ama sadece siyasetçi derseniz kusura bakmayın. Siyaset kurumunu da biz birilerine yedirtmeyiz. Bunu da söyleyeyim. Siyasetçiyi de yedirtmeyiz, siyaset kurumunu da yedirtmeyiz'' şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNİN MAAŞI

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Senin milletvekilin, Başbakan'ın ne alıyor? Ona da bakacaksın. Zam yapmıyorsunuz diye bana da kırgınlar. Lojmanlardan da çıkardık. Her lojmanın milletvekili arkadaşa faturası 1 milyar TL. Bazıları 'Yok milletvekili şöyle böyle' diyor. Milletvekilinin ne yaptığına bak da öyle konuş. İstanbul, Ankara ve İzmir milletvekillerini bir tarafa koyalım, ama Anadolu milletvekilleri milletvekili olduklarına olacaklarına pişman olmuşlardır. Niye biliyor musunuz? Anadolu'dan çıkıp gelecek vatandaşı eğer o ilin milletvekili bir otelde ağırlamazsa, yedirip içirmezse, giderken de otobüse koyup göndermezse, vay haline, yandın."

Medeniyetler ittifakı şart

Basın özgürlüğünden yana olduklarını ve basının eleştiri özgürlüğüne sahip olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Tüm dünyadaki din mensuplarını, tüm siyasileri bu noktada hassasiyete çağırıyorum, duyarlı olmaya çağırıyorum. Eğer dünya medeniyetler çatışmasına gitmek istemiyorsa, bunun karşısında durmalıdır, diyorum. Eğer medeniyetler ittifakı istiyorsak, buna sahip çıkılmalıdır, diyorum. Eğer teröre çanak tutmak istiyorsak, o zaman işte maalesef medeniyetler çatışması buna zemin hazırlar. Biz medeniyetler çatışmasını arzu edenlerin karşısındayız. Biz medeniyetler ittifakını isteyenlerle beraberiz.''

  • OZAN KÖSE / ŞİLE

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi