T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 12 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Üst sınıfa yeni alternatif Chrysler 300C

Dünyada olduğu gibi, sıradışı tasarımı ile Türk otomobil tutkunlarını da kendine çekmeyi başaran Chrysler 300C, şimdi yepyeni dizel motoru ile Türkiye'ye geliyor

Harun
Bahçıvan

Oto Park
3 farklı benzinli motor seçeneğine, yepyeni 3.0L CRD dizel motoru da ekleyen Chrysler 300C, Avrupa'daki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Yeni dizel motor, hem Sedan hem de Touring modellerinde yer alıyor. 3.0L dizel motorun eklenmesiyle, toplam 4 farklı motor seçeneğine sahip olan 300C, 3 farklı şanzıman ile kullanıcılarına birbirinden cazip alternatifler sunmaya devam ediyor. EURO 4 normlarını karşılayan Chrysler 300C, yeni dizel motoru ile, hızlı kalkış ve daha çabuk hızlanma özelliği sayesinde, maksimum düzeyde sürüş keyfi yaşatıyor. 7.6 saniyede 0 - 100 km/h hızlanma yeteneği sahip olan Chrysler 300C, 100 km'de 8.1 lt. dizel yakıt tüketiyor.

300C dizelin başlıca standart donanımları arasında; Patenti Chrysler'e ait kaplumbağa kabuğu kabin işlemeleri, ısıtmalı, hafızalı, deri sürücü ve ön yolcu koltukları, 8 yönde ayarlanabilen elektrik kumandalı sürücü koltuğu, sürücü ve ön yolcu için bel desteği, 6'lı CD ve MP3, kişiye özel programlanabilen yol bilgisayar kontrolüne sahip deri kaplamalı direksiyon simidi, Sunroof, Cruise Control, Boston Acoustics ses sistemi, Elektronik Denge Programı (ESP), tüm hızlarda uygulanan çekiş kontrol sistemi, dört tekerlekte kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS), ön ve arka koltuklarda yan perde hava yastıkları yer alıyor.

Daha az yakıt, daha az gürültü

Crysler 300C'nin 3.0L dizel motoru, 1600 devir / dakikada maksimum 218 hp güç ve 510 N.m tork üretiyor. Üçüncü kuşak common-rail teknolojisi ile donatılan motor; yakıt tüketimini, egzoz emisyonunu ve egzoz gürültüsünü azaltıyor. Chrysler 300C dizel, Mart ayında Türkiye'de satışa sunulacak.


  • Quattroporte'ye 5 ödül birden
  • Mercedes-Benz 5. kez kamyon pazarının lideri
  • FIAT, 3 bin araçla kış olimpiyatında


    Dünyanın en güçlü kamyonu: FH16

    Volvo Kamyon amiral gemisi Volvo FH16'nın yeni versiyonunu Avrupa'da tanıttı. 660 beygir gücü ile kamyon endüstrisinin en güçlü motoruna sahip olan FH16, Euro 4 egzoz gerekliliklerini karşılıyor ve Euro 5 için de gerekli altyapıya sahip. Volvo FH16'daki başka bir yenilik ise 60 ton kapasiteli popüler Volvo I-shift şanzıman.I-shift sayesinde sürücünün üstündeki baskı azalıyor, güvenlik artıyor.


    Premium bir ay içinde 200 sipariş aldı

    Taşımacılara yönelik yeni Premium aracını pazara sunan Renault, bir ay içinde 200 adet yeni sipariş aldı. Şirket, bu yıl bin 250 adet yeni Premium satmayı planlıyor. Renault yetkilileri, yeni motor, yakıt tüketimini azaltması, yeniden tasarlanan ve konforlu bir yaşam alanı sunan kabin gibi özellikleriyle yeni Premium'un, uzun ve orta mesafeli taşımacılık sınıfında Renault Trucks'ın yenileşme sürecini tamamladığını belirtiliyorlar.


    Land Rover G4 ülke birinciliği Şenefe'nin

    Türkiye'de Land Rover Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv ve Castrol ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Land Rover G4 Challenge 2006'ün İngiltere'de düzenlenen Uluslararası Seçmelerde Tolga Şenefe ülke birincisi oldu. Şenefe, Nisan'daki Dünya Finali'nde yarışma hakkı kazandı.


    Akıllı çiftlere çok smart bir hediye

    DaimlerChrysler markası smart 14 Şubat'a özel bir kampanya düzenledi. Kampanya kapsamında bulmacayı çözerek, şifre sözcüğü bulan çiftlerden 5'i yapılacak çekiliş ile bir hafta sonu boyunca smart kullanma ve The Ritz-Carlton İstanbul'da konaklama şansı kazanıyor. Bulmaca formları, Akmerkez, Bebek Lucca CafÈ, Bağdat Caddesi TGI Friday's ve Florya Fly Inn Alışveriş Merkezi'ndeki smart sergi noktalarından temin edilebilir.


    Suzuki'cilere netten anında kredi imkanı

    Suzuki, www.kredix.net ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde müşterilerine internet üzerinden anında kredi başvurusu yapma imkanı sunuyor. Böylece tüketiciler, Suzuki'nin Türkiye'deki 29 bayisinden birinden araç alımı yaparken bankaların kredi koşullarını karşılaştırabilecek ve en uygun krediye www.kredix.net üzerinden başvuru yapabilecekler.


    BP Ultumate ile gelen büyük zafer

    Dünya Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışı olan rallide, BP Ultimate'ın resmi benzin tedarikçisi olduğu "BP-Ford Ralli Takımı" birinci oldu. Marcus Grönholm ve Timo Rautiainen'den oluşan "BP Ford Ralli Takımı", bütünüyle kış koşullarında geçen tek rallide üstün bir başarı elde etti.


    Dunlop'un similatör yarışına büyük ilgi

    Dunlop'un Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirdiği simülatör aktivitesinde tam 820 aracın diş derinliği ölçüldü. Ayrıca, katılımcılar standda yer alan simülatör ile düzenlenen Dunlop Sürüş Kupası'nda gerçek bir yarış heyacanı yaşadılar.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi