T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 12 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Memura hazirana kadar 40 YTL denge tazminatı

1 milyon 400 bin memura, ilk 6 ay boyunca 40'ar YTL, temmuzdan sonra ise her ay 80 YTL ödeme yapılacak

Kamu-Sen, yaklaşık 1 milyon 400 bin memura, ocaktan hazirana 6 ay boyunca 40'ar YTL olarak yapılacak ek ödemelerin, temmuzda 80 YTL'ye çıkarılacağını ve yıl sonuna kadar her ay 80 YTL ödeneceğini bildirdi. Yıl boyunca yapılacak olan denge tazminatı ödemelerinin toplam 720 YTL olacağı kaydedildi.

Kamu-Sen'den yapılan açıklamada, denge tazminatını düzenleyen "Değişik Adlar Altında İlave Ödemesi Bulunmayan Memurlara ve Sözleşmeli Personele Ek Ödeme Yapılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı"nın birinci maddesinde, "her ay ek ödeme yapılır" ifadesinin yer aldığı belirtildi. Hükümet ve kamu çalışanları arasında 29 Ağustos 2005'te imzalanan mutabakat metninde de ek ödeme alamayan kamu çalışanlarına denge tazminatı ödenmesinin kararlaştırıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, denge tazminatını düzenleyen tasarıyla ilgili "denge tazminatı ocak ayında 40 YTL, temmuz ayında 40 YTL olmak üzere yılda iki kez olmak üzere toplam 80 YTL ödenecek" şeklindeki yorumların doğru olmadığı vurgulandı.

İmzalanan mütabakat ve hazırlanan tasarı çerçevesinde denge tazminatının ek ödeme alamayan kamu çalışanlarına her ay ödeneceği vurgulanan açıklamada, yaklaşık 1 milyon 400 bin memurun, ocaktan hazirana 6 ay boyunca 40'ar YTL olarak yapılacak ek ödemelerin, temmuzda 80 YTL'ye çıkarılacağı ve yıl sonuna kadar her ay 80 YTL ödeme yapılacağı kaydedildi.

Yıl boyunca ödenecek denge tazminatlarının toplam 720 YTL olacağı kaydedilen açıklamada, ödemelerin sonraki yıllarda da devam edeceği ve artış oranının toplu pazarlıklarda yapılacak görüşmeler sonucunda belirleneceği bildirildi.

  • ANKARA(ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi