T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 12 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Camiden kışlaya 'Okuyan Türkiye' seferberliği

"Hayat boyu öğrenme" yolunda en büyük adım atılarak "Ulusal Okuma Kampanyası" düzenlenecek. Camiden kışlaya, okullardan cezaevine kadar her yaştan insanın okuma sürecine katılması sağlanacak. Edibiyatçılar ve ünlüler de kampanyaya destek veriyor

Yakup
Bulut
Türkiye, tarihinin en büyük kitap okuma kampanyasını başlatıyor. Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüteceği "Ulusal Okuma Kampanyası" ile camiden kışlaya, okuldan cezaevine kadar her yaşta insanın "hayat boyu öğrenme" sürecine katılması sağlanacak. Kampanya Türk edebiyatının ünlü yazar ve şairlerince de desteklenecek. İki bakanlığın birlikte yürüteceği kampanyada daha geniş bir kesime ulaşmak için çeşitli kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine gidilecek. Genelkurmay Başkanlığı'nın desteği ile tüm askerler, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla da camilerdeki cemaatin de kampanyaya katılması sağlanacak.

OKULLAR GEZİLECEK

Kültür Bakanı Atilla Koç ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kampanya için medya kuruluşlarının yönetici ve sahipleri ile bir araya gelerek destek isteyecek. İki Bakan Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu davet ederek birlikte cezaevlerindeki tutuklular, okullardaki öğrenciler ziyaret edilerek kitap okuma çağrısı yapılacak. Seferberlikte Yazarlar Birliği'nin yanısıra yayıncılar, sendikalar, hemşehri dernekleri ve belediyelerden de destek istenip kampanyaya katılmaları sağlanacak.

YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

"Okuyan Türkiye" sloganı ile başlatılacak kampanya sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı resim ve kompozisyon yarışmaları ile öğrenci ve gençlerin dikkatini çekecek. Yıl boyunca yurdun çeşitli bölgelerini dolaşıp okul ziyaretlerinde bulunacak ve kitap dağıtımı yapacak "gezici kampanya araçları" tahsis edilecek. Yayıncılar Birliği ile yapılacak işbirliği sayesinde okullara Türk edebiyatının klasikleri öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak. Ünlü yazarlar ve şairler tüm yurtta düzenlenecek imza günleri ve sohbet toplantılarına katılarak kampanya geniş kitleleer duyurulacak. Ayrıca bilboardlarda, televizyon ve radyoların yanısıra otobüs, metro, deniz otobüsü, havaalanları gibi merkezlerde duyurular, afişler ve posterler asılarak kampanya desteklenecek.

EDEBİYATÇILAR DA KATILIYOR

Okuyan Türkiye için Türk edebiyatının ünlü yazar ve şairlerinin de kampanya sürecine katılması ve okuyucularla buluşması istenecek. Ahmet Altan, Çetin Altan, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Tuna Kiremitçi, Ayşe Kulin gibi çok okunan yazarlar okulları gezerek gençlere okuma aşılamaya çalışacak. Bakanlığın çağrısına olumlu cevap veren yazarların yanısıra şarkıcı ve diğer ünlülerle de görüşülecek ve kampanyanın gönüllü elçileri olmaları teklif edilecek.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi