T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 12 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bunlar, bu gidişle evin içine de karışır

Danıştay'ın başörtüsü yasağını sokağa taşıyan kararına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan,"Türkiye yolgeçen hanı değil. Herkes yerini belirlemek zorunda. Bu ülkenin Başbakanı olarak, bir evladı olarak kınıyorum" dedi.

Erhan
Seven
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın başörtüsü yasağını sokağa taşıyan kararına sert tepki göstererek, bu kararı hukuk ilkeleri içerisinde tanımlayamadığını söyledi. Erdoğan partisinin Mersin Merkez İlçe Teşkilatı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Alınan bu kararı bu ülkenin bir Başbakanı, bir evladı olarak doğrusu kınıyorum, hiçbir yere sığdıramıyorum" dedi. Erdoğan, "Kalkıp da bir anakolu öğretmenine 'dışarda başını açık gez' deme hakkına sahip değil. Bu da hiçbir hukuk anlayışına sığmaz. Türkiye'de kendilerine göre alanlar belirlemek suretiyle vatandaşın özgürlüklerini kısıtlamaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.

YOLGEÇEN HANI DEĞİL

Başbakan Erdoğan, her insanın bir özel alanı bir de kamusal alanı olduğunu belirterek, "Bunlar bu gidişle evin içine de karışacaklar. Şöyle şöyle davranacaksınız diyecekler. Kusura bakmayın. Türkiye yolgeçen hanı değil. Herkes yerini belirlemek zorunda. Biz gerilim olmasını istemiyoruz. Birileri nemalanmasın diye sabrediyoruz. Ancak hukuk adına yargı makamını işgal edenler, bu ülkede böyle bir zemini hazırlama gayreti içine girmesinler. Ben milletin vekili olarak konuşuyorum, konuşmak zorundayım. Ben yargı makamı değil, yürütme makamıyım. Sorumluluğum ne ise onu yapıyorum. Yargıdan da adil yaklaşmalarını bekliyorum" diye konuştu.

KATSAYI TEPKİSİ

Başbakan Erdoğan, meslek liseleriyle ilgili düzenlemenin Danıştay tarafından iptal edilmesiyle ilgili şunları söyledi: "Meslek liseleriyle ilgili biz üzerimize düşeni yaptık. Meslek liselilere bizim dönemizde olduğu gibi fark derslerini vererek düz liseden mezun olma hakkı verdik. Ancak YÖK bu konuyla ilgili Danıştay'a gitti. Danıştay da maalesef bunu reddetti. Bunu anlamak mümkün değil. Düz lise mezunu meslek lisesine başvurarak fark dersleri vererek mezun olma hakkına sahip. Meslek liselilerin düz liseyi bitirme hakkının önünü niye kesiyorsunuz? Danıştay'ın kararını anlamakta zorlanıyorum. Bu eğitimde nasıl bir eşitliktir? İster meslek, ister düz liseli olsun ÖYS imtihanına hepsi eşit gitsin. Kazanan devam eder, kazanamayan da mesleğine devam eder. Bunu niye yapıyorlar. İHL'nin önünü kesmek için. Diğer meslek liselilerin de yazık ediyorlar. Ama inanıyorum ki ülkemizde eninde sonunda bir aklı selim hakim olacaktır."

16 BİN CAMİ BOŞ

Erdoğan, eğitimde alan derslerine sınıf öğretmenlerinin girmesini istemediklerini, bu amaçla İlahiyat mezunlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine girmesini istediklerini kaydetti. Bunun önünü kesmek isteyen ve hazmedemeyenlerin çıkabileceğini kaydeden Erdoğan, "Bunlar ideolojik yaklaşımlardır. İlahiyat fakültesine öğrenci almamak amacıyla, ilahiyat fakültesini kapatma gayretidir bunlar. Başka bir şey değil. Diyanet İşleri 16 bin camimizin boş olduğunu belirtiyor. Bazıları da çıkıp 2 yıllıklar var, şu var bu var diyorlar. Efendi bak. Bu senin işin değil. Diyanet İşleri'nin işi. Benim ihtiyacım var diyor. Eskilerin dediği gibi 'yarım imam dinden, yarım doktor candan' etmesin. Camilerde dinimizi hakkıyla bilenler olsun. Köyden gelen birine Cuma hutbelerini verirsen farklı islam dini olur" dedi.

  • MERSİN

    Provokatörler iş başında

    Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Mersin gezisinde provokatörler de sahnedeydi. Kendisini çiftçi olarak tanıtan Kemal Öcal isimli bir kişi Merkez İlçe Kongresi sırasında, 8 kişilik bir grup ise organize bölge sanayi bölgesine doğalgaz verme töreni sırasında Erdoğan'la tartıştı, yumurta attı.

    Başbakan Erdoğan, Edip Buran Kapalı Spor Salonu'na geldiği sırada adı Kemal Öcal olan ve çiftçi olduğunu söyleyen bir kişi, Cihan Haber Ajansı'nın görgü tanıklarına dayandırarak verdiği habere göre, "Sayın Başbakanım bu çiftçinin hali ne olacak bizi perişan ettiniz lan" diye bağırdı. Başbakan'ın korumaları tarafından uzaklaştırılan Öcal'ı, yanına çağıran Başbakan Erdoğan ise, "Sen bana lan diye hitap ettin, Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıyım neden bana böyle hitap ediyorsun" dedi. Kemal Öcal da, "Ben lan kelimesini kullanmadım. Bir başbakana neden lan diyeyim" dedi.

    Korumalar Kemal Öcal'ı Başbakan'a söylediği sözlerden dolayı gözaltına alırken, Öcal, Başbakan'ın kendisine "lan" diye hitap ettiğini ileri sürdü.

    Kemal Öcal'ın, 2002'de dönemin DYP lideri Tansu Çiller'i Meclis'te, Tarım Bakanı Mehdi Eker'i de Silifke'ye yaptığı ziyaret sırasında protesto ettiği öğrenildi. Erdoğan, Organize Sanayi Bölgelerine doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törende de bir grup eylem yaptı. Erdoğan'ın törenin yapıldığı Cumhuriyet meydanına girişi sırasında grubun içinden bir kişi Erdoğan'a yumurta attı ancak yumurta başbakana isabet etmedi.

    Millet gerekeni yaptı

    Partisinin Mersin İlçe Merkez Kongresi'nde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, sağık, eğitim, adalet ve güvenlik alanında önemli işler yaptıklarını ancak çekemeyenlerin kendilerini başka mindere çekmek istediklerini belirterek, "Bizim minderimize gelirseniz gerekeni yaparız. Milletimiz size prim vermiyor. 3 Kasım'da zaten gerekeni yaptılar" dedi. Erdoğan, hükümetleri döneminde hiçbir bankanın fona devredilmediğini, daha önce 22 bankanın ANAP, DSP, MHP döneminde devredildiğini, bu partilerin bugün konuşmaya hakkı bulunmadığını söyledi.

  • FOTOĞRAFLAR: MURAT ÇETİN


  • Karar despotizmin ürünü
  • 'Yarın oruç tutanı da suçlarsınız'
  • Aytaç müdürlükten keyfi kararla alındı
  • Biz de sakıncalı mıyız
  • Bugün sokakta yarın evde

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi