T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 27 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Galata KOBİ'leri dernekleşti

İstanbul Galata Sanayici ve İş Adamları Derneği (İGSİAD) kuruluşunu, İTO Başkanı Sayın Murat Yalçıntaş'ın da katıldığı bir törenle, Karaköy'deki Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi. İGSİAD Başkanı Engin Çelik, Galata bölgesindeki sanayici, tüccar ve işadamlarının; teknoloji, sermaye ve fikir ortaklıkları ihtiyaçlarının karşılanması için dernekleşmeye gittiklerini ifade etti. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da İTO olarak bu bölge esnafının sıkıntılarına karşı duyarlı olduklarını belirterek, "Bu birliktelik ileride büyük firmaların doğmasına imkan sağlacaktır. Bu nedenle İGSİAD, ortak işbirliği imkanları ve projeleri ile esnaflıktan sanayiciliğe geçişi sağlamalı "dedi.


Türkiye'nin turizmde master planı yok

Antalya'da önceki gün düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılan turizmcilerin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'tan "B Planı" isteyerek acilen tanıtım atağına çağırmalarına karşın, Türkiye'nin, bugüne kadar hazırlanmış bir turizm master planı olmadığı ortaya çıktı. CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu'nun soru önergesini yanıtlayan Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye için bugüne kadar hazırlanan bir turizm master planı bulunmadığını bildirdi. Bakan Koç, Bakanlığına bağlı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü'nce Turizm Master Planı hazırlık çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

  • ANKARA(ANKA)


    Sümer Halı, enstitü olacak

    Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Sümer Halı'nın Türk Halı ve El Sanatları Enstitüsü olarak yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Coşkun, yazılı açıklamada, Türkiye'nin el halıcılığı sektöründe 2004 yılı içinde 8 milyar dolarlık dünya ticaret hacmindeki payının 87 milyon dolarla yüzde 1'ler seviyesinde bulunduğuna işaret etti. Coşkun, el halıcılığı ve el sanatları ürünlerinin üretiminin geliştirilmesi ve ekonomide katma değer sağlanması amacıyla Sümer Halı'nın bir kamu kurumu olarak Türk Halı ve El Sanatları Enstitüsü adıyla yeniden yapılandırılması düşünecesinin doğduğu ve ve bu bu amaçla kanun tasarısı hazırlandığını söyledi.

  • ANKARA (ANKA)


    2 bin 125 Türk Telekom çalışanı havuza alındı

    Başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek üzere ismi Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilen Telekom çalışanlarının sayısı şimdiden 2 bini aştı. Alınan bilgiye göre Türk Telekom Yönetimi geçen hafta sonuna kadar büyük çoğunluğu güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 125 çalışanının ismini başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmeleri için Devlet Personel Başkanlığı'na bildirimde bulundu. "Havuz"da nitelendirilen sözkonusu listede yer alan Telekom çalışanlarının 1035'ini koruma güvenlik görevlisi ve memurları oluşturdu. Türk Telekom'la birlikte TÜPRAŞ, Tekel, Petkim ve Sümer Holding'ten ismi bildirilen toplam 2 bin 318 kişi söz konusu havuzda bulunuyor.

  • ANKARA


    Borsanın değeri 193 milyar dolar

    Hisse senetleri İMKB'de işlem gören 306 şirketin toplam piyasa değeri, 193.1 milyon dolarla rekor bir düzeye yükseldi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) verilerine göre, halka açık şirketlerin piyasa değeri 1-17 Şubat arasında 9.1 milyar dolar arttı. Ocak sonunda 184 milyar dolar olan şirketlerin toplam piyasa değeri 17 Şubat itibariyle 193.1 milyar dolarla rekor bir düzeye çıktı. Hisse senetleri Ulusal Pazar'da işlem gören 283 şirketin ocak ayı sonunda 182.7 milyar dolar olan piyasa değeri 9 milyar dolar artarak 191.8 milyar dolar düzeyine çıktı.

  • ANKARA


    ATO: Denetimsiz ithalata dikkat

    Ankara Ticaret Odası, ithal edilen mallara uygulanan TSE standart zorunluluğunun 768 üründen kaldırıldığına işaret ederek, "denetimsiz ithalat" konusunda uyardı. ATO, AB üyesi ülkelerin dahil olduğu online denetim ağına girmeden dış ticaret standartlarını değiştiren Türkiye'nin bu kararla, "ithal cenneti" haline geleceğini savundu. ATO Başkanı Sinan Aygün, "Altyapısı tamamlandıktan sonra yapılması gereken düzenleme, daha müzakere sürecinin en başında yapılarak, ithalatta denetimsiz ürünlere yeşil ışık yakıldı ve yerli üreticinin ölüm fermanı imzalandı" dedi.

  • ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi