T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 27 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Örümcek Adam siyahlara büründü

Çizgi roman dünyasından beyazperdeye transfer olan "Örümcek Adam-Spider Man", yeni macerasında kırmızı-mavi kostümünü değiştirdi. Ünlü kahraman, üçüncü macerasında siyah kostümüyle kamera karşısına geçecek. Filmin yapımcısı Sony Pictures'ın internet sitesindeki habere göre, damdan dama atlayan, pencerelere ve gökdelenlere tırmanan ünlü kahraman, siyahlara büründü. Sitede verilen "Örümcek Adam"ın siyah kostümlü fotoğrafının altında, "Eğer bunun siyah-beyaz bir fotoğraf olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Yakından bakın, o yeni macerasında siyah giyecek" denildi. Yeni filmin afişinde siyah kostümlü "Örümcek Adam" yağmur altında görülüyor. Tobey Maguire'ın "Örümcek Adam"a dönüşen Peter Parker'ı canlandırdığı filmin, 2007'nin Nisan ayında gösterime girmesi planlanıyor.

  • ANKARA


    Minikler tv'deki şiddeti yazacak

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), televizyon yayınlarındaki şiddet görüntülerinin çocuklar üzerinde oluşturduğu etkileri anlamak amacıyla ilköğretim öğrencileri arasında "Televizyon Yayınlarında Şiddet" konulu bir kompozisyon yarışması düzenledi. Yarışmada çocuklar, şiddet içeren görüntü, ses, film, dizi, reklam ve yayınlara ilişkin görüşlerini ifade edecekler. Yarışmada ilk üç dereceye giren çalışmalar, ödüllendirilecek. Yarışma sonunda birinciye 2 bin YTL, ikinciye 1500 YTL, üçüncüye 1000 YTL para ödülü verilecek. Ayrıca on kişi 250'şer YTL para ödülü ile teşvik edilecek. Öte yandan yarışmada ilk üç dereceye giren öğrencilerin okullarına birer adet PC bilgisayar da hediye edilecek.

  • ANKARA


    Enerji içeceğinin kafeini azaltıldı

    Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Tüketici Hakları Derneği (THD) arasında enerji içeçekleri ile ilgili yıllardır süren hukuk savaşı, uzlaşma ile bitti. Danıştay'ın iptal kararı üzerine bakanlık yeni bir tebliğ yayımlayarak, enerji içeçeklerindeki kafein oranının 150 miligram/litre'ye düşürüldüğünü açıkladı. THD Genel Başkanı Çakar, enerji içeçeklerindeki cafein oranının düşürülmesi için çok uğraştıklarını belirterek, Danıştay'ın iptal kararını olumlu bulduklarını söyledi. Çakar, "Bu konuda tam olmazsa bile kısmen bir başarı elde ettik" dedi. THD'nin girişimi sonucu, kafein oranı yüksek olduğu için enerji içeçeklerinin üretimi, ithalatı, dağıtımı ve satışı daha önce durdurulmuştu

  • EVİN GÖKTAŞ / ANKARA


    Sağlıkçılar becayiş yapabilecek

    Sağlık Bakanlığı, ilk kez atanacak sözleşmeli sağlık personeline "becayiş" hakkı tanıdı. Sağlık Bakanlığı'na, sözleşmeli sağlık personeli olarak atanacaklardan bazılarının karşılıklı yer değiştirme yönündeki taleplerinin ulaşması üzerine, Personel Genel Müdürlüğü'nce buna olanak sağlayan bir genelge yayımlandı. Genelgeye göre, 2005/2 KPSS sonucuna göre istihdam edilecek 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel adayları, karşılıklı yer değiştirme (becayiş) başvurusunda bulunabilecek.Bakanlık, daha önce 24 Şubat olarak duyurduğu son başvuru tarihini, adayların becayiş hakkı tanındığından haberdar olmaması, geç haber alanların ise sürenin kısıtlı olması nedeniyle farklı illerde bulunan sağlık birimlerine taleplerini intikal ettirmekte zorlanması nedeniyle 1 Mart'a kadar uzattı.

  • ANKARA


    Irak 2005'e damgasını vurdu

    Merkezi Almanya'nın Nürnberg şehrinde olan uluslararası araştırma kuruluşu GfK'nin (Gesellschaft für Konsumforschung) "2005 Araştırmasına''göre, geçen yılın en önemli olayı "Irak sorunu'' oldu. GfK Türkiye'nin, 20 ilde bin 320 kişi ile yaptığı anket sonucuna göre hazırladığı "2005 Yılı Araştırması''nda, dünya ve Türkiye genelinde geçen yılın en önemli olayları değerlendirildi. Buna göre, her iki kişiden biri Irak sorununu 2005 yılının en önemli olayı olarak değerlendirirken, "Saddam Hüseyin'in yakalanması'' halkın yüzde 30'u tarafından en önemli olay olarak nitelendi. Kentlerde yaşayanların yüzde 61'i de "Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlaması''nı Türkiye'de 2005'in en önemli olayı olarak gördü. "Gelinim olur musun? programı''ndaki Ata'nın ölümü ise yüzde 5'lik kesim tarafından yılın olayları arasına konuldu.


    Yeni sismik gemi alınacak

    Ekonomik verimliliğini yitirdiği için MTA Genel Müdürlüğü'nün elindeki Sismik-1 gemisinin İstanbul Teknik Üniversitesi'ne hibe edilmesinin ardından yeni gemi alımı yeniden gündeme geldi. Geminin yurtdışından alımı planlanıyor. Yetkililer, yeni geminin petrol aramaları ve boru hatları döşeme işlerinde de hizmet vereceğini belirtirken, alınacak olan gemi, tam donanımlı ve en ileri teknolojiye sahip olarak üç boyutlu olarak arama çalışmalarına katılacak.

  • ANKARA


    Uzman öğreticilere formasyon kursu

    Milli Eğitim Bakanlığı, fen-edebiyat fakültelerinden mezun olup öğretmenlik formasyon belgesi alarak özel okullarda ve dershanelerde "uzman öğretici" olarak çalışan ancak formasyonu olmadığı için asaleten atanamayan uzman öğreticilere yönelik pedagojik formasyon kursu açılmasını kararlaştırdı. Pedajojik formasyon kursuna, fen, edebiyat ve fen-edebiyat fakültelerinden mezun olup, adına valilikçe çalışma izni düzenlenen öğreticiler başvurabilecek. Başvurular, 17 Mart'a kadar yapılabilecek.

  • ANKARA


    Jandarma cezaevlerini bırakmaya hazırlanıyor

    Jandarma, cezaevlerinin korunması, hükümlü ve tutukluların sevk ve nakli ile ilgili yetkisini Adalet Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor. Jandarma Genel Komutanlığı adına Yüzbaşı Coşkun Özbudak tarafından hazırlanan "AB Müktesabatına Uyum ve Jandarma" başlıklı raporda, jandarmada son 2-3 yıl içinde AB'ye uyum konusunda önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çekildi. Bu konuda Jandarma Genel Komutanlığı ile Adalet Bakanlığı arasındaki görüşmelerin tamamlandığı ifade edilen raporda, "Mevzuat değişikliği çalışması halen devam ediyor" denildi.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    Büyükanıt: Terörle bir yere varılamaz

    Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, artık terörle bir yere varılamayacağını herkesin bilmesi gerektiğini vurguladı. İncelemelerde bulunmak amacıyla Diyarbakır'a gelen Orgeneral Büyükanıt, beraberindeki komutanlarla Vali Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti. Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin "Diyarbakır'daki 'cenaze olayları'nı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunları tetikleyen nedir" sorusu üzerine Orgeneral Büyükanıt, bu konuda yorum yapmak istemediğini ama terörün 20 küsur senedir devam ettiğini, yeni başlamadığını belirtti. Orgeneral Büyükanıt, terörün devam ettiği sırada bazı yükselmeler ve alçalmalar olduğunu, Silahlı Kuvvetler mensupları ve terörle mücadele eden bir kurum olarak Türkiye'de terörist olduğu sürece bu mücade-leye devam edeceklerini anlattı.


    Tüp faciası: 1 kişi öldü

    Bir evde LPG tüpünden sızan gazın alev alarak patlaması sonucu bir kişi öldü. Giresun'da meydana gelen olayda, Osmaniye Mahallesi Yokuş Sokak'ta oturan Mustafa Karan, (57) mutfaktaki LPG tüpünü yakmak isterken patlama meydana geldi. Çeşitli yerlerinden yaralanan Karan, kaldırıldığı Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Patlamanın ardından çıkan yangın, Giresun Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu çevreye sıçramadan söndürüldü.

  • GİRESUN


    Baba ve kızı soba kurbanı

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kişi öldü. Ulus Mahallesi'nde oturan Rıfat Baysal (27), Hatice Baysal (25) ile 2 yaşındaki kızı Elif'ten gün boyu haber alamayan komşuları kapıyı kırarak eve girdi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, baba ve kızın sobadan sızan korbonmonoksit gazından zehirlendiklerini belirledi. Anne Hatice Baysal, tedavi altına alındı.

  • KOCAELİ


    Gaspçıya jet tutuklama

    nİşyerini bastığı kişiyi alnından bıçakla yaralayıp parasını gaspetmeye kalktığı iddia edilen Kadir Özdemir (36) isimli şahıs tukuklandı. Polis merkezine başvuran Mustafa Vanlı (38) Zafer Mahallesi Gazi Caddesi'ndeki işyerine gelen sözkonusu kişinin kendisini yara-ladığını belirterek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Kadir Özdemir, ilk sorgusunun ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

  • İZMİR


    Çaldığı otomobille takla attı

    Çaldığı otomobille kaçarken takla atan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Antalya'da Pınarbaşı Mahallesi 700 Sokak'ta galericilik yapan Ferhat Çörtanlıoğlu'na ait 07 AFP plakalı otomobili çalan A.G, hızla olay yerinden uzaklaştı. Otomobilinin çalındığını fark eden Çörtanlıoğlu, başka bir otomobille A.G'yi kovalamaya başladı. A.G, Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda aşırı hız nedeniyle başka bir otomobile çarptıktan sonra virajı alamayarak takla attı.

  • ANTALYA


    At arabasıyla soyguna çıktılar

    İzmir'in Bornova İlçesi'nde, inşaat malzemesi çalan hırsızlar, at arabalarını bırakıp kaçtı. Dumlupınar Caddesi 187 numaralı inşaatta kimlikleri belirlenemeyen 3 at arabalı şüpheli kişiler görüldü. Çevredekilerin bağırması üzerine zanlılar, bir at arabasını bırakarak, diğer 2 arabayla kaçtı. İnşaat müteahhidi Mehmet Şirin Atılgan, hırsızların 50 adet çelik kalıbı çalarak diğer 2 arabayla kaçtığını söyledi.

  • İZMİR


    ATM fareleri kameraya takıldı

    Kartal'da 3 ayrı bankanın ATM'lerine iskambil kağıdı sıkıştırdıktan sonra kartları takılan banka müşterilerine yardım bahanesiyle banka kartı şifresini alarak dolandırıcılık yapan 3 kişi ATM kame-ralarınca saniye saniye görüntülendi. ATM fareleri Oktay İ. Ve Yakup Ş. tutuklanırken Metin B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kartal ve Samandıra Beldesi'ndeki 3 ayrı bankanın ATM'sine kartlarını kaptırdığını söyleyen 19 kişi bankamatik kartlarında bulunan paraların çekildiği şikayetinde bulundu. ATM kameralarının görüntülerini inceleyen ekipler, şebeke elemanlarını tesbit etti. Şebeke elemanlarının daha önceden ATM'ye yapışkanlı iskambil kağıdı koyarak kartın sıkışmasını sağladığı, bir başka kişinin ise yardım bahanesiyle cep telefonundan şebekenin diğer elemanını "müşteri hizmetleri"ni arıyormuş gibi arayarak kurbanla görüştürdüğü ve bilgilerini edindiği belirtildi. ATM farelerini yakalayan Kartal İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şifre bilgilerini alan kadın dolandırıcının peşinde.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL


    Koşar'ın katil zanlısı sustu, polis delil arıyor

    Evinde bıçaklanarak öldürülen gazeteci Abdülbaki Koşar'ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Serhat Süs poliste susma hakkını kullandı. Gazeteci Koşar'ın kimlerle chat yaptığının belirlenmesi için bilgisayarı incelemeye alınırken, katil zanlısı Serhat Süs'ün kıyafetlerinde kan ve kıl taraması yapılıyor. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, CNN Türk ve Birgün Gazetesi'nde çalışan gazeteci yazar Abdülbaki Koşar' ile Serhat Süs'ün internette chat yaparken tanıştıklarını ve Süs'ün olaydan 3 gün önce Koşar'ın evine gelerek kahve içtiğini belirledi. Polis Gazeteci Koşar'ın evinde yaptığı incelemede çalınan herhangi birşeye rastlamadı. Serhat Süs'ün daha detaylı sorgulanması için bir günlük daha ek gözaltı süresi verildi. Öte yandan Abdulbaki Koşar'ın cenazesi dün Batman'da toprağa verildi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Onur Air uçağı inişte korkuttu

    Onur Air'in Brüksel-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı, Atatürk Havalimanı'na inişinin ardından pistten çıktı. Alınan bilgiye göre, Brüksel'den 203 yolcu ve 7 mürettebatla havalanan A321 tipi yolcu uçağı, saat 14.12'de Atatürk Havalimanı'na Ataköy yönünden 2-4 pisti olarak tabir edilen kısa piste iniş yaptı. "Taxi yolu"na dönüş yaparken beton zeminden toprak zemine geçen uçağın ön dikmesi, yaklaşık 70 santimetre toprağa gömüldü. Kazayı yara almadan atlatan yolcular, kısa sürede uçaktan tahliye edildi. Kısa pist, uçağı kurtarma çalışmaları süresince uçak iniş kalkışlarına kapatıldı

  • İSTANBUL (A.A)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi