T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
K Ü L T Ü R - S A N A T 23 ŞUBAT 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

2006'nın Şiir Portakalı belli oluyor

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu 25 Şubat'ta düzenlenecek. Aynı gün seçici kurul 2006 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibini de belirleyecek

İran'ın nükleer düzenlenmeye başladığı 1997 yılından beri edebiyat dünyasında yankı uyandıran, kısa sürede benzerleri arasında saygın ve önemli bir yere gelen Altın Portakal Şiir Ödülü'nün ardından ödül alan şair adına düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu Cumartesi günü başlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilecek Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nda, geçen yıl "Beni Hiç Göremezsin" adlı eseriyle Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi olan Yücel Kayıran'ın şiiri ele alınacak.

Onur konuğu NECMİYE ALPAY

Türkiye'nin önemli şairleri, eleştirmenleri ve akademisyenleri, 25 Şubat Cumartesi günü saat 11:00-17:00 arası Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda gerçekleştirilecek sempozyumda, "Beni Hiç Göremezsin" isimli eseri odağında Yücel Kayıran şiiriyle ilgili bildiriler sunacaklar.

Üç oturum halinde gerçekleştirilecek 9. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'nun ilk oturumunu sempozyumun onur konuğu Necmiye Alpay yönetecek. İlk oturumda sırasıyla Prof. Dr. Mustafa Durak , Beyaz Gazetesi yazarı Mustafa Koç ve şair Osman Çakmakçı bildiri sunacak. Ahmet Tüzün'ün yöneteceği ikinci oturum ise saat 14:30'de başlayacak. İkinci oturumda bildiri sunacaklar arasında eleştirmen Necmiye Alpay, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Yar. Doç. Dr. Mahmut Babacan, eleştirmen Yaşar Güneş ve yazar ve şair Orhan Kahyaoğlu yer alıyor.

Mustafa Koç'un yöneteceği son oturumda ise Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, Gazi Üniversitesi Türk Dili Bölümü'nden Mehmet Can Doğan ve eleştirmen İbrahim Oluklu, Yücel Kayıran şiiri üzerine hazırladıkları bildirilerini sanatseverlerle paylaşacak.

10. Altın Portakal Şiir Ödülü açıklanacak

Aynı gün 2006'nın Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibi de belli olacak. Sempozyumun ardından toplanacak olan 10. Altın Portakal Şiir Ödülü Seçici Kurulu, 2005 yılı içinde yayınlanmış şiir kitaplarından yola çıkarak 2006 yılının Altın Portakal Şiir Ödülü'nün sahibini belirleyecek. Mehmet H. Doğan, Yücel Kayıran, Cevat Çapan, Hüseyin Ferhâd ve Haydar Ergülen'den oluşan seçici kurul tarafından ödüle değer görülen şaire ödülü, 21 Mart 2006'da, Dünya Şiir Günü'nde Antalya'da düzenlenecek olan 10. Altın Portakal Şiir Ödülü töreninde sunulacak.
Bilgi için tel: 0242 238 54 44

Batur'dan Kayıran'a

Yücel Kayıran Düzenlenmeye başladığı 1997 yılından beri edebiyat dünyasında yankı uyandırmış ve kendine saygın bir yer edinmiş olan Altın Portakal Şiir Ödülü'nü ilk kez 'Opera' isimli kitabıyla Enis Batur aldı. Geçtiğimiz yıl dokuzuncusu düzenlenen ödüle ise 'Beni Hiç Göremezsin' isimli kitabıyla Yücel Kayıran değer görüldü. Bugüne dek yapılan sempozyum bildirileri Antalya Kültür Sanat Vakfı Yayınları tarafından edebiyat dünyasına kazandırılıyor. Güven Turan Şiiri ve Cendere isimli kitabın da bu ay yayınlanması planlanıyor.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi