T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 27 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ortadoğu siyasetinde aktif rol oynayacağız

Başbakan Erdoğan Türkiye'nin GODKA projesinin eşbaşkanı olduğunu hatırlatarak, Hamas'ın Türkiye'ye gelmesinin normal olduğunu söyledi. Erdoğan, Ortadoğu siyasetinde aktif olmayı sürdüreceklerini belirtti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP, ANAP ve MHP'ye yüklendi. DSP-MHP-ANAP koalisyonu döneminde el konulan 22 bankada halkın 50 milyar dolarının battığını belirterek, "Biz sizin cemaziyelevvelinizi biliyoruz" dedi. CHP'yi de Hamas ziyaretinden rant elde etmekle suçlayan Erdoğan, "Biz her konuyu da parlamentoya getirmek durumunda değiliz. Bizim danışmanlarımız, danışma heyetlerimiz var" dedi. Türkiye'nin Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'nin (GODKA) eşbaşkanı olduğunu hatırlatan Erdoğan, hedefi barış olan bir görev üstlendiklerini anlatarak, Ortadoğu siyasetinde aktif olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat kongresine katıldı. Erdoğan'ın salondaki yerini almasından sonra Kayahan'ın "Seninle her şeye varım ben" şarkısı çalındı. Salonda bulunan partililer, daha sonra Erdoğan'ın doğum günü olması nedeniyle hep birlikte "Samanyolu" şarkısını seslendirdi.

Kürsüye çıkan Erdoğan, iktidara gelmeden önce verdikleri '3Y' yani 'yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar'la mücadele sözünü tuttuklarını kaydederek şunları söyledi: "Yoksulluklar bizim dönemimizde minimize oldu mu, asgariye indi mi? İndi. Bitti mi? Bitmedi. Niye? Kardeşim, her taraf delik deşik olmuş. Her gün bakıyorsunuz bir yerden değişik bir çete çıkıyor. Kim bilir daha nerelerden, ne çeteler çıkacak? Vücudun her yerine sirayet etmiş."

HIRSIZA RAHMET EDER Mİ?

Başbakan Erdoğan, geçen dönemlerde fona devredilen 22 bankanın faturasının 50 milyar dolar olduğunu ifade ederek o dönemde ANAP, DSP ve MHP koalisyonunun iktidarda olduğunu söyledi. Bu sözler üze-rine partililer, "Hırsızlar öldü Allah rahmet eylesin" diye slogan attı. Araya giren Erdoğan, "Hırsıza Allah rahmet eder mi? Aman sloganları yanlış atmayın. Allah'ın affetmediği suçların bir numaralısı kul hakkıdır" diye konuştu.

Bu partilerin şimdi kendilerine dürüstlük tasladığını kaydeden Erdoğan, "Durun ya. Sizin biz geçmişinizi, cemaziyelevvelinizi bili-yoruz. Ey ANAP? Sen daha geçen dönem hükümetteydin. MHP, sizi de biliyoruz. DSP, sizi de biliyoruz. Hep beraber bu işleri yaptınız. Hep beraber bu işlere göz yumdunuz" dedi. Erdoğan, vatandaşlara "Bu ülkede namuslular, namuslu olmayanlar kadar cesaret sahibi olmazsa bu zulüm devam eder. Onun için biz sizleri cesaret sahibi olmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

BU GÖREV SEÇİLEREK VERİLDİ

Başbakan Erdoğan Hamas heyetinin Türkiye ziyaretini hatırlatarak, CHP'nin bu konu üzerinden rant elde etmeye çalıştığını söyledi. Erdoğan, "Biz her konuyu da parlamentoya getirip görüşmek durumunda değiliz. Bizim danışmanlarımız, danışma heyetlerimiz var. Kendi aramızda konuyu görüşür, kararımızı verir, adımımızı atarız" dedi. Türkiye'nin Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi'nin (GODKA) eşbaşkanı olduğunu hatırlatan Erdoğan, hedefi barış olan bir görev üstlendiklerini anlattı. Erdoğan, "Bundan dolayı böyle bir görev Türkiye'ye seçilerek verilmiştir. Biz kalkıp da 'ey CHP müsaade eder misiniz biz gidelim böyle bir görüşme yapalım' diyelim. Bu bizim için rutin bir iş, ama onlar için rutin değil. Biz rutinin gereğini yerine getirdik ve bunu yaparız" diye konuştu. Erdoğan, bu yöndeki çalışmaların süreceğini de kaydetti.

AYNEN DEVAM EDECEK

Erdoğan, "Hamas ziyaretinden Dışişleri'nin haberi olmadığı iddialarına da "Sen onu külahıma anlat. Ahlaki değil bunlar. Sağ olsun medyamız da bunlardan çok alınganlık duyuyor. 'İşte bize yine vurdu' diyorlar. Nasıl vurmayayım size? Millete yanlış aksettiriyorsunuz, doğru yazmıyorsunuz, onun için..."

Hamas ile görüşmeden önce ABD ve İsrail'e bilgi verildiğini, kendisinin de Filistin Devlet Başkanı ile 2 kez telefonla görüştüğünü anlatan Erdoğan, İsrail Başbakan Vekili Olmerd'in de kendisini arayıp "Biz size güveniyoruz" dediğini kaydetti. Erdoğan, "CHP'ye sesleniyorum, biz bir kabile devleti yönetmiyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde bu etkinlik devam edecek" diye konuştu.

Erdoğan, Hamas liderlerinin gün geçtikçe söylemlerini 'daha yumuşatacaklarını' belirterek, Çünkü silahların susmadığı bir yerde netice yoktur" dedi.

Bacımın başörtüsüyle uğraşıyorlar!..

Başbakan Erdoğan, toplumun talimatları doğrultusunda adımlar atacaklarını belirterek, "Biz gerilim istemiyoruz. Birilerinin istediği gibi... Ne demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi? O nedenle temkinli olacağız. Gerilime müsaade etmeden, bu adımları atacağız. Biraz sabredin" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

"Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracak kadro, bu kadrodur. Bunlar Atatürk'ün gösterdiği hedefin tarifini yapar, biz icraatını... Sonra utanmadan köşelerinde eleştiri yaparlar. Sen icraatıma bak. Bacımın başörtüsü ile uğraşıyorlar. Bunu söylediğimiz zaman da 'AK Parti başörtüyü konuşuyor' diyorlar. Ben toplumun gerçeğini konuşuyorum.Benim başörtülü bacımla, başı açık bacımın el ele dolaşmasına kimse kalkıp da hazımsızlık yapamaz. Bu ülkenin evlatlarının kılık kıyafetiyle uğraştıkları kadar, bu ülkenin kalkınmasına katkıda bulunsalardı, biz bugün çok daha farklı bir yerde olurduk.''


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi