T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 27 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Beşiktaş'ın ruhu

Derbinin favorisi Fener, sahada canını dişine takan Beşiktaş'tı. "Bitmiş, mahvolmuş" denilen Beşiktaşlılar, maç öncesi seyircileri için açtıkları pankarttaki sloganı doğrularcasına oynadılar.

Lider F.Bahçe Kadıköy'deki heyecan dolu ve gollü geçen maçta Beşiktaş ile 2-2 berabere kalarak son haftalardaki kötü gidişini sürdürdü. Geçen hafta Ankaraspor karşısında ilk yenilgisini alan sarı-lacivertliler dün gecede ezeli rakibi karşısında puan kaybedince zirvedeki puan avantajını da yitirdi. Zirvenin uzağında kalan siyah-beyazlılar ise prestij için çıktığı maçta lidere geçit vermedi. Seyircisinden yoksun siyah-beyazlılar çekişmeli geçen maçta güçlü rakibinden puan almasını bildi. İlk yarısı golsüz geçen karşılaşmanın 57. dakikasında Tuncay, F.Bahçe'yi 1-0 öne geçiren golü attı. 67'de Sergen Beşiktaş'a beraberliği getirdi. 72'de tekrar Sergen takımını öne geçiren golü attı. 76'da F.Bahçe Nobre ile beraberliği buldu. Beşiktaş kalecisi Cordoba kritik kurtarışlarla takımının puanla ayrılmasında rol oynadı. 33'de Gökhan Güleç'in Rüştü tarafından düşürülmesine hakem Dereli devam kararı verdi. F.Bahçe'de Nobre, Alex, Appiah, Tuncay, Beşiktaş'ta Tümer, Sergen, Gökhan müsait pozisyonlarda golü bulamadı.

Tigana'dan sürpriz kadro

Beşiktaş'ta Ali Tandoğan ve İbrahim Akın F.Bahçe derbisinde yedek soyunurken, yerlerine Mehmet Sedef ve Mustafa Doğan oynadı. Afrika Kupası'ndan geç döndüğü için Tigana tarafından PAF takıma gönderilen, sonrada affedilen Ahmed Hassan, derbide ilk 11'de yer aldı.

Beşiktaş'tan hakeme öfke

Beşiktaş yönetimi Selçuk Dereli'yi topa tuttu. Kıvanç Oktay, "Mücadeleye hakem gölge düşürdü. Maçı tekrar vicdanıyla başbaşa kalarak izlemeli. Taraftarımız taşkınlık yaptığı için maçı alınmıyor ancak hocamızın başına para atılıyor" dedi. Kenan Öner ise, hakemlerin daha objektif olmaları gerektiğini ifade etti.

'Oysa duran toplara çok çalışmıştık'

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, F.Bahçe karşısında oyunu güzelleştirdiklerini belirtirken, duran toplardan yedikleri gollerle ilgili, "Buna çok çalışmıştık. Ama rakibin boy üstünlüğü yanında, ortalarında kalite de var" diye konuştu. Fransız hoca, gelecek sezon takımda kalıp kalmayacağı konusundaki kararını, bu hafta vereceğini de belirtirken, "Eğer Beşiktaş'ta kalmazsam başka kulübe gitmeyip hiçbir yerde çalışmayacağım" dedi.

Polis, taraftara yasak deldirmedi

Yasaklanmasına karşın maça gitmek isteyen Beşiktaşlı bir grup taraftar, Barbaros Bulvarı'nda toplandı. F.Bahçe aleyhine tezahürat yapan taraftarlar polis tarafından dağıtıldı. Daha sonra bir grubun Kadıköy İskelesi'ne kadar geldiği görüldü. Bunlar da polis müdahalesiyle Avrupa yakasına geri gönderildi.

Beşiktaşlı aile maçı locada izledi

Derbiyi Beşiktaşlı olarak sadece bir aile izledi. Başkan Aziz Yıldırım'ın çağrısı üzerine menajer Volkan Ballı'yı arayan bir Beşiktaşlı aile maçı izlemek istediklerini bildirdi. Bunun üzerine kulüp, aileyi Yönetim Kurulu locasında ağırladı. Başkan Yıldırım, "Har zaman aileler gelsin stadın yarısını paylaşalım" dedi.

RAKAMLARIN DİLİ

  • Mehmet Sedef, Gökhan Güleç, Bobo ve Gökhan Zan ilk kez derbi oynadı.
  • Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu'nda oynanan son 5 maçta sarı-lacivertliler galibiyet alamadı.
  • Nobre Beşiktaş'a 76. dakikada attığı golle toplam gol sayısını 11'e çıkardı.
  • Beşiktaş'ın 34 yaşındaki orta saha oyuncusu Sergen Yalçın 798 gün sonra bir maçta 2 gol birden kaydetmeyi başardı.
  • 98 kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın maçlarında siyah-beyazlıların 34'e 32 üstünlüğü bulunuyor.
  • Tuncay 4 sezonda Beşiktaş'a 3 gol atmayı başardı.

    Benim adım Sergen 40'ıma kadar oynarım

    Beşiktaş kaptanı, hakem Dereli'ye veryansın ederken, "Kulübüm bırak diyene kadar oynarım" diye konuştu. F.Bahçe maçlarında büyük oynayan Sergen , dün de başroldeydi, takımının en iyisi olduğu maçta iki golüyle yıldızlaştı. Sezon başından beri kondisyon sorunu nedeniyle 90 dakikayı nadir çıkarabilen Sergen, dün hiç oyundan düşmedi.

    Maç sonrası, hakem Selçuk Dereli'yi eleştiren Sergen, "İnanılmaz şeyler yaptı. Bize hiç olumlu düdük çalmadı, hep Fener'e çalıştı. Tümer'in pozisyonunda düdüğü ağzına götürdü, çalamadı" diye konuştu. Sergen, bu yaştan sonra kimseye kendisini beğendiremeyeceğini de kaydetti ve "Kulübüm bırakmamı isteyene kadar, gerekirse 40 yaşına dek oynayacağım" dedi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi