T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Orduya tam yetki

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, orduya 1 hafta önce kaçırılan İsrailli askeri bulması için tam yetki verdi. İsrail askerleri, Nablus, Han Yunus ve Refah'a girdi. Savaş uçaklarından atılan bildirilerde, halktan evlerinden çıkmamaları ve direniş göstermemeleri isteniyor

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, orduya, 1 hafta önce kaçırılan İsrailli askeri bulması için "tam yetkiyle harekete geçme" talimatı verdi. Olmert, İsrail kabinesinin toplantısına girerken, "Orduya, teröristleri, bunların fikir babalarını ve bunlara koruma sağlayanları izlemek için tam yetkiyle hareket geçme emri verdim" ifadesini kullandı. İsrail İçişleri Bakanı Roni Baron ise; Hamas üzerindeki baskıyı artırdıklarını ve olup bitenin bedelini ödetmek için gerekeni yapacaklarını söyledi.

HEDEF HAMAS BİNALARI

Batı Şeria'da da operasyona girişen İsrail ordusu, Hamas'a bağlı kurum ve kuruluşları hedef aldı. Cenin ve Ramallah'taki Hamas' a bağlı kurumların binalarını basan İsrail askerleri, bilgisayarlarla belgelere el koydu, bu kurum ve kuruluşları kapattı.

HASTANEYE BASKIN

Batı Şeria'nın Nablus kentinde bir hastaneye ses bombası ve göz yaşartıcı gazla baskın düzenleyen İsrail askerleri, doktor ve hemşireleri bir katta topladı. İki hafta önce Balata mülteci kampına yapılan baskında yaralanan ve aranan bir kişinin bulunması için düzenlendiği sanılan baskın sırasında başına ses bombası gelen Filistinli bir gencin ağır yaralandığı belirtildi.

UÇAKLARDAN BİLDİRİ

Gazze Şeridi'nin kuzeyine karadan girmeye hazırlanan İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, bölgeye havadan bildiri atmaya başladı. Bildirilerde, bölgedeki Gazzelilerden, evlerinden çıkmamaları ve direniş göstermemeleri isteniyor. Öte yandan İsrail birliklerinin, Refah'ta tümüyle denetimi sağlamasından sonra uçaklardan bölgedeki halka çikolatalar atıldığı da öğrenildi.

HALK EVLERİNİ TERKEDİYOR

İsrail askerleri, akşam saatlerinde Han Yunus'a da girdi. 15 kadar tank ve buldozer eşliğindeki birlikler, sınırdan 600 metre kadar içeri girdi. Yerel Şebab radyosu, bölgedeki birçok evin sahipleri tarafından boşaltıldığını duyururken, evinden ayrılmak istemeyen 95 yaşındaki bir Filistinli'nin evinin kuşatıldığını bildirdi. Radyo, yürüyemez durumdaki yaşlı adamın, "evimde ölmek istiyorum" dediğini kaydetti.

  • GAZZE

    Hamas İsrail'e meydan okudu

    Filistin'de iktidardaki Hamas'ın silahlı kanadı, İsrail'in Gazze'de altyapı tesislerine hava saldırılarını sürdürmesi halinde, İsrail'in okulları, kurumları ve elektrik santrallerine saldırma tehdidinde bulundu. İzzeddin El Kassam Tugaylarının sözcüsü Ebu Ubeyde, ''Eğer bu saldırılarına devam ederlerse siyonist işgalde şimdiye kadar hedef almadığımız benzer hedeflere saldıracağız'' dedi. İsrail, Filistinli grupların İsrailli asker Gilad Şalit'i 25 Haziranda kaçırması üzerine, Gazze'ye geniş çaplı operasyon başlatmış ve 64 Hamaslı bakan, milletvekili ve diğer yetkiliyi tutuklamıştı. Şalit'in kaçırılmasını, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Halk Direniş Komiteleri ve İslam'ın Ordusu adlı gruplar, İsrail'e rehin askeri, bin Filistinli mahkumla takas etmeyi teklif etti. Ancak İsrail teklifi reddetti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi