T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Basına tarih çıkarması

Bir yılda 15 bin kişiyi Çanakkale'ye götüren Küçükçekmece Belediyesi, ziyaretlerin finalini basın mensupları ile gerçekleştirdi. Gazeteciler bir günlüğüne de olsa haberden uzak kalarak tarihe anlamlı bir yolculuk yaptılar

  • OKTAY MEHMET/ ÇANAKKALE
    Bugüne kadar 15 bin kişiyi tarihin en şanlı destanının yazıldığı tarihi Çanakkale yarımadasına götüren Küçükçekmece Belediyesi, bu yılın son gezisinde basın mensuplarını Çanakkale'de ağırladı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın da iştirak ettiği Çanakkale ziyaretine katılan 30 basın mensubu, tarihi yarımadayı gezerken, bundan 91 yıl önce bölgede yaşanan çetin savaşları adeta kalplerinde tekrar yaşadılar. Tarihi yarımada ziyareti esnasında, Savaş Alanları Gezi Klavuzu Halis Tonka, aktardığı bilgilerle gazetecilere yardımcı oldu.

    GELİNCİKLER ŞEHİTLERİ TEMSİL EDİYOR

    Basın mensuplarının bir günlüğüne de olsa haber takibinden uzak kalarak tarihe yaptıkları yolculuk, 'Ana Tanıtım Merkezi'ni ziyaretle başladı. Kafile, burada Çanakkale tarihi yarımadası ile ilgili bilgi alırken, savaş sırasında Mustafa Kemal ve Enver Paşa'nın, cephelerdeki komutanlara gönderdikleri el yazısı 'Tümen Emirleri' ile başarılı askerlere verdikleri madalyaları görme imkanı buldu.

    Tarihi yarımadanın florası hakkında bilgi aktarılan ziyarette, burada gelincik çiçeklerin çokluğundan bahsedildi ve her bir gelincik çiçeğinin, savaşta şehit düşmüş olan bir Mehmetçiği temsil ettiği vurgulandı.

    Seyit Onbaşı'nın 276 kilo ağırlığındaki mermiyi kaldırışını temsil eden heykelin önünde fotoğraf çektiren gazeteciler, meçhul asker şehitliğine geçerek hep birlikte dua etti.

    Tarihi yarımadada 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı'nı da ziyaret eden basın mensupları, kendilerini ağırlayan Yeniay'a nazar boncuğu hediye ettiler.

    Siperden ölüme koşan askerler Çanakalle ziyareti sırasında Aziz Yeniay ve basın mensupları 18 Mart Üniversitesi öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı sergiyi de ziyaret ettiler. Mehmetçiğin savaştaki başarılarını konu alan sergi basın mensuplarını etkiledi.

    15 bin kişiyi Çanakkale'ye götürdü

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, bu yıl 15 bin kişiyi Çanakkale'ye götürdüklerini belirterek, üç yıllık hedeflerinin 60 bin kişiye tarihi yarımadayı gezdirmek olduğunu söyledi. Çanakkale ziyaretlerine çok önem verdiklerini ifade eden Yeniay şunları söyledi: "Sadece kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek yetmez. İnsanların tarihle buluşması bence çok önemli. Çanakkale'yi görüp gelen insanlar adeta mini bir umre ziyareti yapmış gibi oluyorlar. İnsanlar gezi sırasına bu ülkenin ne kadar ağır bedeller ödeyerek bize emanet edildiğinin farkına varıyorlar. İnsanlarda ülkeye ve yaşadıkları yere sahip çıkma duygusu gelişiyor."


    Yürekler birlikte coştu

    Esenler Belediyesi'nin 'Birlikte atar yürekler' sloganıyla, ilçede bulunan mahalli derneklerle işbirliğinde bu sene ikincisini düzenlediği 'Esenler'de Yaşayan Anadolu Kültür ve Folklor Festivali' yapıldı. İlçedeki kültür mozaiğini canlı tutmak amacıyla düzenlenen festival, Esenler Cumhuriyet Meydanı'ndan festivalin yapılacağı Kemer Stadyumu'na kadar kortej yürüyüşü ile başladı.

    Korteje Esenler Kaymakamı Sabahattin Yücel, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Pınarhisar Belediye Başkanı Mehmet Kapulu, bazı dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

    Ellerinde derneklerin isimlerinin bulunduğu pankartlar ve Türk bayrağı taşıyan dernek üyeleri ve vatandaşlar davul- zurna, kemençe gibi yöresel çalgılar eşliğinde yaklaşık iki kilometrelik bir kortej oluşturarak Kemer Stadyumu'na Yürüdüler. Yürüyüş boyunca Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ve beraberindekiler çevrede bulunan vatandaşlara güller dağıttı.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    İstanbul Emniyeti'nde terfi ve tayin

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün her yıl Haziran ayında yaptığı rutin tayinler kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan çok sayıda müdür ve amir başka illere atandı. Geçtiğimiz yıl terfileri dondurulan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları Tayfur Erdal Ceren ve İnci Aksoy ile ilk kez terfi eden Narkotik ve İstihbarattan Sorumlu Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan sorumlu Yunus Öztürk ve Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Behzat Canbazoğlu, 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirilerek Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı emrine atandılar. İstanbul'da görev yapan 31 emniyet müdürü ve 41 emniyet amiri de İstanbul dışında çeşitli illere tayin edildi. Başka illerde görevli emniyet müdürü ve amir rütbesindeki bazı personel de İstanbul'a geldi.

  • SALİH AYDIN/ İSTANBUL


    Sivas müze olsun önerisi

    Sivas'taki Madımak Oteli'nin 2 Temmuz 1993'te yakılması sırasında hayatını kaybeden 37 kişi İstanbul'da anıldı. Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen anma mitingine binlerce katılırken, Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi istendi.

    Kadıköy Meydanı'nda dün öğleden sonra toplanmaya başlayan kalabalık ellerindeki pankartlarla 13 yıl önce yaşanan Madımak Oteli olaylarını protesto etti. Pir Sultan Abdal Derneği'nin yanısıra, Alevi Bektaşi Federasyonu, 78'liler Girişimi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, ÖDP, Diş Hekimleri Odası, Eczacılar Odası, Demokrat Alevi İnsiyatifi'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 40 kuruluşunun katıldığı mitinge Sivas, Erzincan ve Tokat gibi illerin kültür dernekleri de destek verdi. Polis kontrolünde miting alanına gelen kalabalık sloganlar attı.

  • SEDA BAŞTUĞ


    İstanbul Modern Sanat vakfı oldu

    İstanbul Modern Sanat Vakfı kuruldu. Vakfın kuruluşuna ilişkin Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ilanı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlandı.

    Eczacıbaşı Holding Anonim Şirketi, Ethem Sancak, Ferit Bülent Eczacıbaşı ve Ayşe Oya Eczacıbaşı tarafından İstanbul'da kurulan vakıf, "sayısız uygarlığın yaşandığı, yüzyıllardan beri çeşitli kültürleri bir arada barındıran İstanbul'un, dünyanın sanat ve kültür merkezlerinden biri durumuna gelmesini" amaçlıyor.

    Sanat ve kültür faaliyetlerinin, Türkiye'nin değişik yörelerinde yaygınlaştırılmasını da hedefleyen vakfın kuruluş amaçları arasında, "ulusal ve evrensel kültür ve sanat değerlerinin korunması ve yaygınlaştırılmasına elverişli, dinamik bir ortam yaratmak ve sahip olunan çağdaş ve evrensel değerleri dünya standartlarında hizmet sunan sanat merkezi ve müze gibi ortamlarda toplumla paylaşmak, sanat üretimini, yaratıcılığı ve sanat eğitimini geliştirmek ile bu konularda her türlü faaliyetlerde bulunmak" da yer alıyor.

  • ANKARA (A.A)


    Sertap Erener'i 25 bin kişi izledi

    "Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali"nin ilk gecesinde Sertap Erener konser verdi. Konseri 25 ülkenin yabancı konukları ile birlikte 30 bin kişi izledi.Büyükçekmece Beldiyesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen "Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali", Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserle başladı.

    Festivale bu yıl Fransa, Polonya, Ukrayna, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Meksika, Cezayir, Letonya, Bulgaristan, Hırvatistan, Rusya, Gürcistan, Yunanistan, Romanya, Senegal, Nepal, Mısır, Venezüella olmak üzere 25 ülkeden gelen yabancı konuklar ve ilçe halkı katıldı. Erener'in konseriyle başlayan festivalde, ilçe meydanını dolduran vatandaşlar keyifli dakikalar yaşadı. Konser sonrası sahneye gelen Aygün, "Amacımız artık Kültür ve Sanat alanında ülkemize gelen konuklarımız ile paylaşımlarda bulunmak" dedi.


    'En sorunsuz şehir İstanbul'

    Tarihçi yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı asayiş bakımından Türkiye'nin en az sorun yaşanan şehrinin İstanbul olduğunu söyledi. Şehir ve Medeniyet adlı konferansta konuşan Ortaylı, Türkiyedeki asayiş bakımından en az sorun yaşanan ilin İstanbul olduğunu vurgulayarak, "İstanbul 16 milyonluk bir şehir. Şehirleri içinde bulunduğu konumları itibariyle değerlendirdiğimiz zaman Türkiye'nin en az sorun yaşanan şehri olarak İstanbul'u görmekteyiz." dedi.

    Ortaylı medeniyetlerin oluşmasının zaman aldığını belirterek tek dinli olmayan milletlerin medeniyet oluşturamaz gibi bir anlayışın yanlış olacağının altını çizdi. Roma medeniyetinden örnek veren Ortaylı, "Roma Medeniyeti çok tanrılı dine sahipti. Ancak çok güçlü ve köklü bir medeniyet ortaya koymasını bildi. Bu gösteriyor ki çok tanrı ve tanrıya inanmayan milletlerin medeniyet oluşturabileceğini gösterir" şeklinde konuştu.


    Bartholomeos Frangoulis'i dinledi

    Klasik müziğin yeni yeteneklerinden tenor Mario Frangoulis, İstanbul'da konser verdi. "BKM Yaz Konserleri" kapsamında Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alan Frangoulis'e, 10 kişilik ekibinin yanı sıra Orhan Şallıel Orkestrası eşlik etti. Genç tenor, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Yunanca repertuvarıyla konser alanını dolduran binlerce kişiye müzik ziyafeti sundu. Konseri, Fener Rum Patriği Bartholomeos da izledi. Afrika'da doğan Frangoulis, Yunanistan'da teyzesinin yanında büyüdü.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi