T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ben Baba değil kardeşinizim

Başbakan Erdoğan, Erzurum'da 'Tayyip Baba' sloganları üzerine, "Bu ülkede çok babalar geldi gitti. Ben, o babalar sınıfına girmek istemiyorum. Ben, sizin kardeşinizim. Biz, millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik" dedi

Yakup
Bulut
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erzurum'daki AK Partililerin kendisine "Baba" diye tezahuratta bulunması üzerine, Süleyman Demirel'in 'baba' lakabına gönderme yaparak "Çok çeşitleri var, çok babalar geldi geçti. O sınıfa beni katmayın. Ben kardeşinizim" dedi.

Erdoğan 'Tayyip Baba' tezuhuratlarına tepki göstererek, "İsterseniz şu sloganı bir bırakalım. Çok çeşitleri var, bu ülkede çok babalar geldi gitti. Ben, o babalar sınıfına girmek istemiyorum. Ben, sizin kardeşinizim. Biz, millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Farkımız bu. Çünkü bir millete hizmet eden milletin efendisi olur. Onun kararını millet verir. Onun için milete hizmet veriyoruz" şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, hortumları kestikleri için kendilerine iftira atıldığını da söyleyerek, "Vaveylanın altındaki gerçek, hortumların kesilmesidir" dedi. Başbakan Erdoğan, "Ama yazılı, ama görsel medya hiçbir zaman yaptıklarımızı anlatmıyor. Bugün 15'e yakın açılış yapacağız ama birkaç istisna dışında onların hiçbirinde bu açılışları görmeyeceksiniz. Çünkü onlarda bu heyecan yok" diye konuştu.

HORTUMU KESİLEN İFTİRA ATIYOR

Göreve geldiklerinde kendilerine "3 y" belirlediklerini ifade eden Erdoğan, "Bunlar, yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları önlemekti. Biz göreve geldiğimizde işe başlayarak tek tek hortumları kesmeye başladık. Vaveylanın (çığlık) altında yatan gerçek, hortumların kesilmesi. Bazıları acaba AK Parti'ye, yöneticilerine, yerel yöneticilerini nasıl iftira atabiliyorlar? Biz abdestimizden şüphe etmiyoruz ki namazımızından şüphe duyalım" şeklinde konuştu.

SEÇİMLER 2007 YILINDA OLACAK

Zorunlu tasarruf ödemelerini hatırlatan Erdoğan, "Bu ülkede zadeler ve zedeler vardır. Birisi saltanat sürüyor, birisi de sıkıntı çekiyor" dedi. IMF ile işbirliği yapılmasına karşı çıkanları ana ve yavru muhalefet olarak nitelendiren Erdoğan, "IMF'nin aleyhinde konuşanlar bir zamanlar masada oturup IMF'den akıl aldılar. Biz gelene kadar 23.4 milyar dolar borç yaptılar. Şimdi bu borç 11.5 milyar dolara düştü. Hesap ortada. Halep ordaysa arşın Erzurum'da. Dürüst olsunlar samimi olsunlar" dedi. Bunun üzerine salonu dolduran kalabalık 'Türkiye seninle gurur duyuyor' diye tezahüratta bulununca Erdoğan, "Biz, sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Erdoğan kongre çalışmalarına başarı dilerken, "Sonbahar itibarıyla partimizin büyük kongresini de en güzel şekilde yaptıktan sonra artık görev 2007 genel seçimlerine iyi bir şekilde hazırlanmak olacak" dedi. Erdoğan kongre salonuna girerken ve çıkışında partililere kırmızı gül dağıttı.

  • ERZURUM

    Erzurum'dan DGD müjdesi verdi

    Tarımda, hayvancılıkta çok ciddi adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan çiftçilere doğrudan gelir desteğinin ödemesinin yakın olduğunu açıkladı. Erdoğan şöyle dedi: "Tarım desteklerinden bahsetmeyeceğiz. Yalnız, 2005 yılının mazot desteğini ödemiştik. Doğrudan Gelir Desteği'ni (DGD) ödememiştik. Bakanlar Kurulu'nda bunu karara bağlayıp, açıklayacağız. Hedefimiz bu parayı bir çırpıda ödemek. 2006'da ise DGD, mazot ve gübre desteğini tek kalem haline getireceğiz. Bu desteği inşallah 2 ayrı aşamada ödeyeceğiz. Birincisi inşallah nisan, ikincisini haziran başında ödeyeceğiz. Zamanla DGD azalırken prim desteği de artacak. Böylece araziye değil prime desteğe geçeceğiz."

    'Dadaş Tayyip' sloganları atıldı

    Başbakan Erdoğan, kongre sonrasında bazı açılışları yapmak üzere geldiği İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara seslendi.Erdoğan konuşmasının sonunda dev ekrandan yapılan canlı bağlantılarla, Yakutiye'deki Konutları, Karayazı'daki Milli Eğitim Bakanlığı Hizmet içi Eğitim Enstitüsü, Aşkale'deki afet konutları, Yıldızkent İlköğretim Okulu'nun açılışlarını gerçekleştirdi. Erdoğan'a yaklaşık 20 bin vatandaşın sık sık "Dadaş Tayyip" diye tezahuratta bulundu. Erdoğan fotoğraflı tişört giymeş kızların trampet şovu beğeni topladı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi