T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Scolari'nin kapanı

The News of the World gazetesi Rooney'in Portekiz önünde komploya uğradığını iddia etti. Gazete, M.United'ta birlikte oynayan Ronaldo'nun İngiliz oyuncuyu tahrik ettiğini, kırmızı kart sonrasında da Scolari'ye göz kırparak "işlem tamam" işareti yaptığını yazdı.

İngiltere'nin Portekiz'le oynadığı ve penaltı atışları sonrasında 3-1 yenilerek evine döndüğü maçta Wayne Rooney'in kırmızı kart görerek oyundan atılması İngiliz basını tarafından farklı bir şekilde değerlendirildi. İngiliz The News of the World gazetesinin iddiasına göre karşılaşmanın 62, dakikasında Rooney, Ricardo Carvalho'nun üstüne basarken, hemen yanı başında bulunan Ronaldo'nun genç oyuncuyu tahrik ettiğini ve bu nedenle İngiliz oyuncunun kırmızı kart gördüğünü belirtti. Gazete hemen bu pozisyon sonrasında Ronaldo'nun teknik direktör Scolari'ye göz kırparak "İşlem tamam" şeklindeki resmini sayfasına taşıyarak genç oyuncunun komploya kurban gittiğini iddia etti. Rooney'in Manchester United'tan da takım arkadaşı olan Ronaldo'nun İngiliz oyuncunun sinirli bir yapısı olduğunu iyi bildiğini ve onu tahrik ederek attırdığını iddia eden gazete, okuyucuları arasında "Ronaldo, Rooney'i oyundan attırdı mı?" şeklinde bir anket düzenledi. Oylamaya katılanlar okuyucuların yüzde 75'i "Evet" oyundan attırdı, derken yüzde 25'i "Hayır" şeklinde görüş bildirdi.

Bu arada 1998 Dünya Kupası'nda Arjantin'le oynanan maçta kırmızı kart görerek adeta vatan haini damgası yiyen David Beckham, Portekiz karşılaşmasında aynı kaderi paylaşan Rooney'a sahip çıktı. David Beckham, "Rooney günah keçisi olmamalı. Ona hep birlikte sahip çıkmalıyız." derken teknik direktör Eriksson da, "Rooney'i öldürmeyelim. Onun çok güzel bir geleceği var" diyerek futbolcusunu destekledi. İngiltere Milli Takımı eski Teknik Dirketörü Bobby Robson ise, Rooney'in İngiltere'den özür dilemesi gerektiğini belirterek, "Çok aptalca bir kırmızı kart gördü. Kontrolünü yine kaybetti. Uluslararası maçlarda daha olgun davranmayı öğrenmeli" diyerek sert çıktı.

  • Mahmut DİKMEN

    İşte Scolari böyle motive ediyor!

    Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Scolari, daha öncesinde de oyuncularını futbol oyun kurallarına uymayacak şekilde motive etmişti. Cruzeiro'da Brezilyalı hocayla birlikte çalışan Alex Barroso, Scolari'nin oyuncularına sürekli "Kız gibi oynayacağınıza daha vahşice oynayın. Size ayak kırma izni veriyorum" diye direktifler verdiğini ifade ederken, 2002 yılında da Palmeiras'ı çalıştırırken, oyuncularına rakiplerine tükürmeleri ve rakiplerine tekme tokat girmeleri yönündeki telkinleri kameralar tarafından yakalanmıştı. Ayrıca Scolari'nin Brezilya Milli Takımı'nı çalıştıdığı dönemde oyuncularının iyi oynamadığı zaman futbolcularına aileleriyle ilgili ağıza alınmayacak küfürler ettiği doğrulanmıştı.

    Bu Portekiz şampiyon olur

    Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Scolari, İngiltere zaferi sonrasında artık dünya şampiyonu olabileceklerini söyledi. Scolari, "Portekiz, Dünya Şampiyonu olabilir. Bu zor, ancak futbolcular bu hedefi göz önünde bulundurmalı. 10 kişiyle oynamalarına rağmen sahada 11 kişiymiş gibi oynayan İngilizlere de büyük saygım var. Fransa karşısında da disiplin oyunumuz sürdüreceğiz'' diye konuştu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi