T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 25 TEMMUZ 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Finansman desteği veren kuruluşlar

İç ve dış krediler destek oluyor

Türkiye Kalkınma Bankası: 1975 yılında kurulan bu kamu kuruluşu, başta sanayi ve turizm olmak üzere enerji, eğitim, sağlık. Banka, başta sanayi ve turizm sektörleri olmak üzere, özel sektörün yatırım ve girişim potansiyelini her alanda finansal olarak desteklemektedir. Türkiye Kalkınma Bankası, KOBİ'lerin finansmanına gerek kendi kaynakları, gerekse yurtiçi ve yurt dışından sağlamış olduğu iç ve dış kredilerle destek olmaya devam ediyor. Türkiye Kalkınma Bankası'nca, proje finansmanı ve durum tespit raporu sonuçlarına dayalı olarak, TKB ve Bütçe Kaynaklı TL , ülke sınırlı veya sınırsız yabancı para cinsinden krediler kullandırılmaktadır. Türkiye Kalkınma Bankası kaynaklı yatırım kredileri, 2 yıl ödemesiz 5 yıla kadar vadeli, işletme kredileri ise 1 yıl ödemesiz 3 yıla kadar vadeli olarak, halihazırda TL bazında değişken faiz oranıyla kullandırılıyor.
Web: http://www.tkb.com.tr/
E Mail: bilgiedinme@tkb.com.tr

500 kişiden az işçi çalıştıran işadamına

Avrupa Yatırım Bankası (AYB): Avrupa Birliği'nin finans kurumu olan Avrupa Yatırım Bankası 1958'de Roma Antlaşması ile Birliğin hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olarak yatırımları finanse etmek amacıyla kurulmuştur. AYB tüzel kişiliğe ve mali özerkliğe sahiptir. Banka üyeleri Avrupa Birliği Üyesi Devletler'dir. Bankanın merkezi Lüksemburg'dadır. Avrupa Yatırım Bankası 1994 yılı içinde 19,9 milyar ECU tutarında kredi vermiş, böylece önde gelen uluslararası finans kurumları arasındaki yerini pekiştirmiştir. Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan 25 Milyon Euro'luk kaynak; 500 kişiden az işçi çalıştıran, net aktif büyüklüğü en fazla 75 Milyon EURO olan imalat sanayi, turizm ve hizmetler sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere kullandırılacaktır. Firma projelerinin yatırım süresi en fazla 5 yıl olabilecektir. Web. http://www.deltur.cec.eu.int/ab-banka.html, www.eib.eu.int

Firmalara AKB'den 7 yıl vadeli kredi

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB): Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB). Avrupa Konseyi'nin Mali Kurumu 1956 Amacı: KOBİ'lerde istihdam yaratılması, eğitim, sağlık, sosyal konut, az gelişmiş yörelerde yaşam şartlarının iyileştirilmesi, çevrenin korunması, kırsal kesimin modernizasyonu, kültürel mirasın korunması. Ödenmiş Sermayesi: 3.5 milyar Euro. Üye ülkeleri: Avrupa Konseyi'ne üye 38 ülke Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası'ndan sağlanan 50 Milyon Euro'luk kaynak; 500 kişiden az işçi çalıştıran, net aktif büyüklüğü en fazla 75 Milyon EURO olan imalat sanayi ve turizm sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere yatırım ihtiyacının finansmanına yönelik olarak kullandırılacaktır. Kredi tutarı toplam yatırım tutarının % 50'sini gecemeyecek 250.000.-EURO ile 10 Milyon EURO arasında değişecektir. Firmalara AKKB'den borçlanma maliyetine bağlı bir faiz seviyesi ve projeye uygun ve genellikle 7 yıl vade ile kullandırılmaktadır.
Web: http://www.coebank.org/homeen.htm

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi