T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 25 TEMMUZ 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bana Zapsu'yu değil Ortadoğu'yu sorun!

Başbakan Erdoğan, kendisine danışmanı Cüneyd Zapsu'nun Ankara'da büyükelçilerle yaptığı görüşmeleri soran gazetecilere şaşırdığını belirterek, "Ortadoğu sorunu varken; bunu sormanızı çok hafif buluyorum" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tatilini geçirdiği Ekinlik Adası'nda gazetecilerin 'Danışmanınız Cüneyd Zapsu istifa edecek mi' sorusuna çok şaşırdığını belirterek, "Bu kadar yoğun Ortadoğu sorununun yaşandığı bir dönemde, çok çok spesifik bir olay ve partimle ilgili bir olayı sormanızı doğrusu çok hafif buluyorum" dedi.

Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevaplandırıken bir gazetecinin danışmanı Cüneyd Zapsu ile ilgili sorusu üzerine şöyle konuştu: "Cüneyd bey, partimizin MKYK üyesidir, ayrıca benim tüzükten doğan hakkımla atadığım bir arkadaşımdır. Zaman zaman birçok görevleri yapmak üzere ulusal ve uluslararası bu tür görevleri kendisine vermişimdir. Ama, medya sağ olsun Cüneyd beye, çok farklı konular yüklemekle, farklı yerlere oturtmaktadır. Bu bizim sorunumuz değil, medyanın sorunudur. Ben isterdim ki bana Ortadoğu'yu sorun"

ÇOCUK KATLİAMI SAVAŞI BAŞLATTI

Erdoğan, Lübnan ve Filistin'de savunmasız kadın ve çocukların öldürülmesine insanlığın seyirci kaldığını ancak Türkiye'nin ateşkes sağlanması için elinden geleni yaptığını belirtti. Savaşın Filistin'l grupların bir askeri kaçırmasıyla başlamadığını vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu: "İşin gerçeğini medya gözden kaçırmasın. Bu iş öncelikle 7 Filistinli çocuğun plajda vurulmasıyla başlamıştır. 7 Filistinli çocuk şehit edildikten sonra, bu süreç başlamıştır."

DİPLOMASİYE DEVAM EDİYORUZ

Roma'daki Ortadoğu toplantısında Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Gül'ün temsil edeceğini hatırlatan Erdoğan, "Türkiye'nin bakışını Abdullah bey orada gündeme getirecek. Biz 25 günlük süre içinde ilgili olan bütün taraflarla BM Güvenlik Konseyi'nin bazı üyeleriyle sürekli irtibat halinde olduk. Bundan sonra da olacağız" dedi. ABD'nin İsrail'e destek vermesiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de Erdoğan, Türkiye'nin AB ve ABD'yi devreye sokmak için çaba sarfettiğini BM Güvenlik Konseyi'ni ateşkes sağlanmazsa bölgenin kan gölüne döneceği konusunda uyardıklarını söyledi. Erdoğan İKÖ ve Arap ülkeleri nezdinde de temasların devam ettiğini belirtti.

  • EKİNLİK

    K. Irak sözü tutulmazsa gerekeni yaparız

    PKK'ya sınır ötesi harekatla ilgili sorular üzerine Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: Eğer teröre karşı dünyada bir ortak mücadele platformu oluşuyorsa, NATO nasıl Afganistan'da devreye girdiyse, burada da aynı görevi yerine getirmek durumundadır. Geçenlerde sayın Bush'a açtığım telefonda, Irak'taki hükümetin terör gruplarına burada güvenli bir ortam oluşturmaması gerektiğini söyledim. Yapılmadığı takdirde başımızın çaresine bakarız. Çünkü bizler kalkıp da üç günde 15 tane yavrumuzun şehit edildiği böyle bir gelişmeye seyirci kalamayız."

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi