T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 30 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Haliç'te yüksek adrenalin

Red Bull Air Race World serisinin 4. ayağı dün İstanbul'da Haliç üzerinde kurulan parkurlarda yapıldı. 1.5 milyon kişinin heyecanla izlediği yarışı Amerikalı pilot Kırby Chambliss kazandı.

Red Bull Air Race World Series"in 4. ayak yarışı, İstanbul'da yapıldı. Haliç üzerinde özel olarak kurulan 1.4 kilometrelik parkurda 10 pilotun mücadele ettiği yarışı, Amerikalı Kirby Chambliss toplamda 2.56.86'lık derecesiyle kazandı. 2 tur üzerinden yapılan yarışta ilk turda 1.28.47'lik derece elde eden Chambliss, 2. turda da 1.28.39'luk bir derecesiyle toplamda en iyi dereceyi elde eden pilot oldu. Yarışta, İngiliz Paul Bonhomme toplamda 2.57.34'lik derecesiyle ikinci, Macar Peter Besenyei ise 2.58.88'lik derecesiyle üçüncü oldu.

İlk tur yarışında 1.28.17 ile en iyi dereceyi yapan Amerikalı Mike Mangold, ikinci tur yarışındaysa son anda bir hava kapısına değince 10 saniye ceza aldı ve yarışı 4. sırada tamamlayabildi. Organizasyon komitesi, Haliç'te yapılan yarışları toplam 1.5 milyon kişinin izlediğini, bunun da Air Race yarışları için rekor olduğunu açıkladı. Öğlen saatlerinden itibaren deniz kıyısına gelen yarış severler, Haliç'i adeta panayır yerine çevirdi. Eski Galata Köprüsü ile Unkapanı Köprüsü üstü ve Haliç kıyıları, tamamen yarış severlerle doldu. Ayrıca yarış severler, Haliç'in çeşitli bölümlerine konulan dev ekranlardan, yarışları değişik açılardan izleme imkanı buldular.

F1'İN GÖKYÜZÜ VERSİYONU

Yarışları izleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, geçen yıl Formula 1 Yarışlarının İstanbul'da yapıldığını, bu yıl da ikincisinin düzenleneceğini hatırlatarak, "Burada da farklı bir güzelliği yaşıyoruz. Adeta Formula 1'in gökyüzü versiyonu." diye konuştu. Aldığı bilgiye göre, dünyanın değişik ülkelerinde 68 televizyon kanalından yarışın naklen yayınlandığını ve 1.5 milyar kişinin bu yarışı izleyeceğini belirten Şahin, "Bu, ülkemiz ve İstanbul'un tanıtımı için çok önemli. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi. Yarışlara medyanın da ilgisi büyüktü. Yarışı, yerli ve yabancı toplam 384 basın mensubunun izlediği bildirildi.

Yarıştan önce, Haliç'te gösteri amaçlı çeşitli şovlar da düzenlendi. Gösterilerde, önce 3 paraşütçü Haliç'e iniş yaptı. Paraşütçülerden biri dev bir Türk bayrağı taşırken, bu gösteri seyircilerden alkış aldı. Daha sonra Türk pilot Ali İsmet Öztürk, akrobatik gösteri sürüşü yaptı. Son olarak da gökyüzü dalış takımından iki paraşütçünün gösterisi seyircileri coşturdu.

Yarışı Chambliss kazandı

Red Bull Air Race World Series''in İstanbul'daki dördüncü ayağını birinci bitiren Amerikalı Kirby Chambliss, genel klasmandaki liderliğini de sürdürdü.

1.5 milyon kişi izledi

Organizasyon komitesi, Haliç'te yapılan yarışları toplam 1.5 milyon kişinin izlediğini, bunun da Air Race yarışları için rekor olduğunu açıkladı. Yarışları 384 medya mensubu takip etti.

  • SEDA BAŞTUĞ/İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi