T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
K Ü L T Ü R - S A N A T 13 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tarihin derinliklerinde İstanbul'u göreceksiniz

İstanbul'un, tarihi mirasının farkında olmayan İstanbullular için, 'İstanbul Kültür Gezileri' Prof. Dr. Ümit Meriç ve Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek rehberliğinde sürüyor

Kültür şehri İstanbul'da yaşayan bir çok insan ne yazık ki şehrin tarihi dokusundan bihaber durumda. Bu gerçeklikten hareketle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin İstanbullulara şehrin kültürel mekanlarını tanıtmak ve kültürel duyarlık oluşturmak amacıyla Sultanahmet, Beyoğlu ve Fatih bölgesinde 'İstanbul Kültür Gezileri' düzenliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önceki yıllarda desteklediği İstanbullu olma bilincinin geliştirileceği gezilerde, Sultanahmet, Fatih ve Beyazıt bölgesindeki tarihi doku tanıtılacak.

GÜRLEK VE MERİÇ REHBERLİK EDECEK

İstanbul Kültür Gezileri kapsamında vatandaşlar, Kültür Tarihçisi Dursun Gürlek ve Prof. Dr. Ümit Meriç'in rehberliğinde 25'erli gruplar halinde tarihi mekanları gezme fırsatı bulacak. Perşembe, cumartesi ve pazar günleri 13:30-18:00 saatleri arasında yapılacak gezilere katılmak için 0212 317 77 23 no'lu telefonla veya www.kultursanat.org sitesinden kayıt yaptırılabilir.

İSTANBUL KAZAN, İSTANBULLULAR KEPÇE

İlk olarak Sultanahmet Bölgesi'nin gezileceği programda, bu bölgede yer alan Topkapı Sarayı, Ayasofya, Binbirdirek Sarnıcı, Gülhane Parkı, Zeynep Sultan Camii, Babıâli, Tarihi Çınar, Yerebatan, Milion Taşı, Dikilitaş, Hipodrom, Alman Çeşmesi, Hürrem Sultan Hamamı ve Sultanahmet Camii gezilecek. İkinci bölge olan Beyazıt'ta ise, Beyazıt Camii, Sahaflar Çarşısı, Beyazıt Kütüphanesi ve Çınaraltı, Patrona Halil Hamamı, Zeynep Hanım Konağı, Laleli Camisi, Ragıp Paşa Kütüphanesi, Şehzade Camii, İstanbul'un Ortası, Süleymaniye Camisi ve çevresi tanıtılacak. Üçüncü olarak ise Fatih Bölgesi mercek altına alınacak. Fatih Camii ve çevresi, Millet Kütüphanesi ve çevresi, Fatih Parkı, Kariye Müzesi, Surlar, Anemas Zindanları ve Kariye, Şekerci Hanı, Mihrimah Sultan Camii bu bölgenin gezilecek tarihi zenginlikleri.

'Gezdikçe İstanbul sevdalısı olacaksınız'

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçildi. Fakat İstanbullular şehrin tarihi zenginliklerinin farkında değil. "İstanbul Kültür Gezileri" ile İstanbul'un tarihine bir yolculuk yapacağız. Çünkü şehrimizi yeterince tanımıyoruz. Artık bundan böyle İstanbul'u tanıyıp, şehrimizin bilincinde olacağız. Bu program, insanlarımızı İstanbul sevdalısı yapacak. İstedik ki insanlar şehri tanısın ve sahip çıksın. Tarihi mekanların tadını çıkartsın.

'İstanbul'un tarihi güzellikleri bilinmiyor'

Üzülerek söyleyeyim ki İstanbullular İstanbul'un tarihi zenginliklerinden bihaber. İstanbul'u ziyaret eden yabancılar kadar bile bilgileri yok. Bunun temel nedenini İstanbulluların bilgisizliğine ve ilgisizliğine bağlıyorum. Maddi imkanı yerinde olmadığı halde İstanbul'un değerini çok iyi bilen insanlar tanıyorum. İstanbul bir açıkhava müzesi. İstanbul Kültür Gezileri programı bu nedenle oldukça önemli. İstanbul'u gezmeden öğrenmek, sevmek olmaz.

  • ELİF YILDIZ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi