T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 30 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dünya yıldızı Trabzon'da

Bordo-mavililer, 5 yıldır Hertha'nın orta sahasında büyük işler yapan ve menajer Hoeness'in "Heykeli dikilecek adam" dediği Marcelinho'yu kadrosuna dahil ederek, Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Trabzonspor dünyaca ünlü orta saha oyuncusu Marcelinho'yu transfer ederek bombayı patlattı. Trabzonspor Kulüp Başkanı Nuri Albayrak'ın talimatıyla 3 gündür Almanya'da bulunan basın sözcüsü Zeyyat Kafkas ve genel sayman Emin Kahraman, Hertha Berlinli yöneticilerle bir araya geldi. Uzun süren pazarlıklar sonrasında Trabzonspor, Brezilya Milli Takımı'nda da forma giyen Marcelinho'yu renklerine kattı. Bordo-mavililer, 5 sezondur Hertha Berlin'in orta sahasında yer alan ve Hertha menajeri Dieter Hoeness'in "Heykeli dikilecek bir adam. Marcelinho'nun Hertha'nın başarısında önemli rolü var" dediği Brezilyalı oyuncuyu alarak Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

RESMİ SÖZLEŞME BUGÜN

Geçen yıl F.Bahçe'nin teknik patronu Daum'un da almak istediği Brezilyalı oyuncuya, Alman Bundesliga şampiyonu Bayern Münih de talip olmuştu. Oynadığı 155 maçta 65 gol atıp, 44 gol pası vermesi nedeniyle Alman otoriteleri tarafından, Bundesliga'da oynayan en iyi oyunculardan biri olarak gösterilen Marcelinho, bugün saat 12.00'de resmi sözleşmeye imza atacak. Yöneticilerden haberi alan Lazaroni'nin, "Yıldız değil, dünya yıldızı transfer ettiniz'' diyerek memnuniyetini dile getirdiği ifade edildi. Öte yandan Marcelinho'nun ismi UEFA'ya verilen listede yer almadı. Ancak Trabzonspor, Apoel'i elediği takdirde, diğer turlarda Marcelinho forma giyebilecek.

Berlin'de 155 maçta 65 gol attı

Marcelinho, 1975 Campina Grande doğumlu. Futbol kariyerine, 1994 yılında Brezilya'nın Santos kulübünde başlayan, daha sonra Rio Branco ile Sao Paulo takımlarında forma giyen ve 2000 yılında Marsilya'ya transfer olarak ilk kez Avrupa deneyimi yaşayan Marcelinho, sezonun ikinci yarısında ülkesine dönerek Gremio'ya katıldı. Marcelinho, 2001 yılında Almanya'nın Hertha Berlin takımına transfer oldu. Almanya deneyimi son derece başarılı geçen oyuncu, Hertha Berlin'de oynadığı 5 sezonda 155 lig maçında forma giydi ve 65 gol kaydetti, 44 gol pası verdi. 1.74 boyunda 69 kilodaki ünlü oyuncunun, 5 kez giydiği Brezilya Milli Takımı forması altında 1 golü bulunuyor.

Marcelinho geçen sezon 32 maçta forma giydi ve ağlara 12 gol bıraktı. 7 kez sarı kart gören Brezilyalı yıldız, 1 kez de kırmızı kartla oyundan atıldı.

Trabzonsporlu en iyisine layık

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, bordo-mavili yöneticilerin Almanya'da yaptıkları yoğun görüşmelerin sonucunda Marcelinho'yu transfer ederek, büyük bir dünya yıldızını kulübün renklerine bağladıklarını söyledi. Albayrak, "Arkadaşlarımızın Almanya'da yaptıkları görüşmelerin sonucu alındı ve Marcelinho transferini bitirdik. Gerçekten büyük bir yıldızı Trabzon'a getirmenin sevincini yaşıyoruz. Trabzonsporlu her şeyin en iyisine layıktır ve biz de bu bilinçle hareket ediyoruz" diye konuştu.

Gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında farklı alanlarda yarışacaklarını belirten Albayrak, bu mücadelelerde sorun yaşamayacak bir kadro kurmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Sorumluklarının ve taraftarın beklentisinin bilincinde olduklarını, yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla bir plan dahilinde hareket ettiklerini kaydeden Albayrak, ''Önümüzdeki yıl zirveyi kolay kolay bırakmayan bir Trabzonspor izleyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın'' dedi.

Trabzon'da Marcelinho coşkusu

Akşam saatlerinde Trabzon'da olan Marcelinho'yu havaalanında bordo-mavili taraftarlar coşkuyla karşıladı. Kalabalık nedeniyle havaalanından dışarı çıkmakta zorluk çeken Brezilyalı futbolcuyu taraftarlar omuzlarda taşıdılar. Uzun araç konvoyuyla birlikte Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne giden Marcelinho, tesislerden Tarbzonsporlu taraftarları selamladı.

Ersen&Musa imzalıyor

Trabzonspor'un Ankaraspor'dan takas yoluyla transfer ettiği Ersen Martin ve Musa yarın resmi sözleşme imzalayacaklar. Her iki futbolcu bu sabah Trabzon'a gelecek. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi'nde sağlık kontrolünden geçecek olan Ersen Martin ve Musa, sonrasında Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde resmi imza atacak. Trabzonspor'a transfer oldukları için çok mutlu olduklarını ifade eden her iki oyuncu, "Trabzonspor'da futbol oynamak bizim açımızdan çok önemli. Böyle büyük bir camiada şampiyonluk yaşamaktan büyük onur duyarız. Tüm gücümüzle Trabzonspor'u hem ligde hem de UEFA Kupası'nda başarıya taşımak için çalışacağız" şeklinde konuştular.

POLITIS: Daha kötüsü olmazdı

UEFA kuraları sonrasında Trabzon-spor'un Kıbrıs Rum Kesimi'nden APOEL takımı ile eşleşmesi Rumlar'da hem şaşkınlık, hem korku yarattı. Bordo-mavili takımın geçen sezonun intikamını almak isteyebileceğine dikkat çeken Politis gazetesi "Daha kötüsü olamazdı. Bu kura APOEL'i, intikama susamış Trabzonspor'un yoluna çıkardı" yorumunu yaptı.

Gazeteler, 1986-87 Şampiyon Kulüpler Kupası'nda APOEL'in, UEFA'da Beşiktaş'la eşleştiğini, ancak Rum kulübünün, yönetim kurulunun kararı aksi yönde olmasına rağmen, siyasi ve dini müdahaleler nedeniyle İstanbul'a gitmediğini ve UEFA'dan 2 yıl ceza aldığını hatırlattı. Rum gazetelerinden Fileleftheros "Yeni Rum-Türk hesaplaşması" başlığıyla haberi okuyucularına aktardı. Simerini gazetesi "Trabzonspor'la eşleşti - haydi APOEL" başlığını attı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi