24 Ocak Salı gazete manşetleri! Günlük gazete okuyun

24 Ocak Salı günlük gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Vatandaşlar günlük olarak gazeteleri ve attıkları manşetleri incelemek istiyorlar. Gelişen teknolojiyle birlikte artık tüm gazeteleri tek bir adres üzerinden rahatlıkla okuyabileceksiniz. İşte 24 Ocak Salı gazete manşetleri...

Haber Merkezi Reuters

24 Ocak Salı gazete manşetleri haberimizde. Gündemdeki tüm gelişmeleri gazeteler ve manşetlerinden öğrenebilirsiniz. Sizler için hazırladığımız sistem üzerinden tek bir adres ile tüm gazetelere ulaşabileceksiniz.

http://www.gazetemanset.com/




MİLLİYET

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya'dan FETÖ okullarının kapatılması veya devredilmesini istedi.

-- 2 Ocak'ta toplanan Bakanlar Kurulu'nda alınan karar çerçevesinde yayımlanan KHK'larla; gözaltı süresi 30 günden 7 güne düşürüldü.

-- Merkez Bankası'nın geçen haftaki likidite sıkılaştırmasının ardından gözler bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısında olacak.

-- TÜİK ve Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen anket sonuçlarından hesaplanan Tüketici Güven Endeksi, Ocak'ta geçen aya göre yüzde 5.6 artış gösterdi.

-- Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Trump yönetiminden FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iadesi ve ABD'nin PYD'ye verdiği desteği çekmesini beklediklerini söyledi.

HÜRRİYET

-- Hükümet, gözaltı süresini 30 günden 7+7 güne indirdi. Beş günlük avukat yasağı kaldırıldı. Bu adım Avrupa Konseyi ile olası krizi son anda frenledi.

-- Hükümetin son yayımladığı KHK en çok özel sektöre yaradı. Özel sektörün kamuya borcu için kur yıl sonuna kadar 3.53 liraya sabitlendi.

-- Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça: "Bir saatlik siber saldırının maliyeti 1 milyar dolar. Bunlar korkunç rakamlar."

-- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Ankara açısından son derece olumsuz şekilde sonuçlanabilecek bir süreci frenleyen bir karara imza atarak, Türkiye'deki demokratik kurumların işleyişine ilişkin oturumun acil gündem maddesi olarak ele alınmasını reddetti.

-- Suriye'de muhalifler ile Esad rejimi arasında Astana'da başlayan müzakerelerde taraflar yan yana, ayrı odalarda toplandı. Öncelik 30 Aralık'ta varılan ateşkesin kalıcı olması.

SABAH

-- Dolmabahçe saldırısında yeni iz: Arka koltukta oturan bir kadın terörist canlı bombalarla keşif yaptı, katliam talimatını verip sır oldu.

-- FETÖ kapsamında haksız yere işten atılanların işe iadelerini hızlandırmak için OHAL Komisyonu kuruldu. Temiz kağıdını alan işe iade edilecek ancak kendi kurumuna atanamayacak.

-- Bankalar geçen yılın son üç ayında 1.01 kişiye ait 8.8 milyar lira tutarında bireysel kredi ve kredi kartı borcunu yeniden yapılandırdı.

-- ABD Başkanı Trump'ın yemin töreninde vitrinleri yıkan, kaldırım taşlarını söken ve çöp kutularını ateşe verenler 10 yıl hapis ve 250,000 dolar para cezasıyla yargılanacak.

HABERTÜRK

-- "Aklanma Komisyonu." Kurulacak OHAL Komisyonu haksız bulduğu ihraç, kapatma ve devir kararlarını iptal edecek. Komisyon kararlarına göre dava da açılabilecek.

-- Merkez Bankası'na göre vatandaşların Borsa İstanbul'daki 47 milyar liralık hisse varlığından daha fazlası borsa dışındaki şirketlerde bulunuyor. Gizli hisse serveti 50 milyar lira düzeyinde.

-- KHK ile konutta ön ödemeli satışlarda tüketiciye konut teslimine kadar tanınan cayma hakkı 24 ayla sınırlandırıldı.

-- Merkez Bankası Finansal Hesaplar Raporu'na göre, Türkiye ekonomisinin toplam varlığı 8.5 trilyon lira. Buna karşın borcu yani yükümlülüğü ise 9.4 trilyon lira kadar.

-- Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dokuz ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimi 2019 yılında başlayacak.