28 Eylül gazete manşetleri!

28 Eylül gazete manşetlerini sizler için hazırladık. İşte gündemde olan haberler ve gazetelerin attığı manşetler...

Haber Merkezi Diğer
Gazete manşetleri haberimizde. Gündemin en yakın takipçileri olan gazetelerin attığı manşetleri ve gazetelerin tüm sayfalarını sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden okuyabilirsiniz. İşte günün gazete manşetleri

Gazete manşetleri



MİLLİYET

-- İstanbul Üsküdar'da ihbar üzerine yapılan kazıda boş araziye toprağa gömülü, büyük bir bölümü kurusıkı ve parçalanmış vaziyette 247 tabanca bulundu.

-- TÜİK tarafından açıklanan "yıllık gelir" araştırmasına göre Türkiye'deki yoksul insan sayısı 113,000 kişi azaldı. Fert başına düşen en yüksek gelir Ankara'da iken İstanbul ikinci sırada yer aldı.

-- IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Ekim 2016 sayısında Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 3 milyona yakın Suriyeliye, GSYH'nin yüzde 1.3'ünü ayrıldığı bilgilerine yer verildi.

-- Digitürk'ün yeni CEO'su Yousef Al-Obidly oldu. TMSF kontrolünde olan Digitürk'ün satışı Haziran'da Kuveytli bein Media Group'a 1 milyar dolara yapılmıştı.

-- Soma'da (maden faciasında) can veren Erkan Doğdu'nun üç kardeşi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na açtıkları davada 100,000'er lira tazminat kazandı.

HÜRRİYET

-- TOKİ, Suriye sınırında 200 kilometresi yapılabilen duvarın kalan 711 kilometrelik bölümünü beş ayda tamamlayacak. Böylece 911 kilometrelik duvar, dünyanın en uzun üçüncü duvarı olacak.

-- Kredi ve kredi kartına yapılandırma Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak sorunlu sorunsuz toplam 257 milyar liralık kredi stokunu kapsayan yeniden yapılandırmada faiz oranının ne olacağı netleşmedi.

-- FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Anadolu Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Akfa Holding'e bağlı şirketler Fi Yapı'nın da aralarında bulunduğu 22 şirkete TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verildi.

-- En başarılı Ar-Ge merkezlerinin ödüllendirildiği törende birinciliği Arçelik, ikinciliği Vestel, üçüncülüğü ise Kordsa aldı.

-- TÜSEV araştırmasına göre yılda toplam 13.7 milyar liralık bağış yapıyoruz. Yılda kişi başına 209.6 liralık doğrudan yardımın yüzde 25.4'ü dilencilere gidiyor.

SABAH

-- Hükümet ByLock kullandığı iddia edilen siyasiler için harekete geçti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, şifreli sistemler konusunda uzman bir ekip oluşturdu. Ekip ByLock kullanıcılarını tespit edecek.

-- FETÖ ile bağlantılı 5,000 şirketi mercek altına alan Maliye, 210 firmaya 2.7 milyar lira para cezası kesti. 60 işadamının daha mal varlıklarına el konuldu.

-- Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver: "Moody's'in 'Türkiye şoku atlattı' deyip iki gün sonra not indirmesi ciddi suç"

-- Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana en kanlı günler yaşanıyor. Ülkede insani yardım yapan Beyaz Baretliler Başkanı Raed Salih, Halep'te son bir haftada 1,000 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

HABERTÜRK

-- MİT'te FETÖ temizliği. FETÖ ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan 141 MİT personelinden 87'si ihraç edildi. İhraç edilen MİT'çilerin 52'si için suç duyurusunda bulunuldu.

-- BDDK'nın dün yayımladığı ve 15 ayrı yönetmelik incelenerek anlaşılan kararına göre tüketici kredilerinde yüzde 4 olan kredi karşılıkların yüzde 1'e indi.

-- Kredi kartında takibe düşenler dışında asgari ödemeler nedeniyle 27 Eylül 2016 itibarıyla birikmiş borçlar da taksitlendirilebilecek.

-- ABD başkan adaylarının ilk münazarasında Hillary Clinton rakibi Donald Trump'a fark attı. Trump sarf ettiği sözleri inkar ederek puan kaybetti.

-- CHP, OHAL çerçevesinde yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerin (KHK)iptali için ikinci defa Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.