Eskişehir'de sağanak yağış etkili oldu Eskişehir hava durumu

Eskişehir'de sağanak yağış etkili oldu. Peki Eskişehir'de hava durumu önümüzdeki günlerde nasıl olacak? Kentte etkili olan yağış nedeniyle bazı caddeler su altında kaldı, uzun araç kuyrukları oluştu. İşte Eskişehir hava durumu tahminleri ve kentten son bilgiler.

Haber Merkezi AA
Eskişehir hava durumu bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz. Eskişehir'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı caddeler su altında kaldı, uzun araç kuyrukları oluştu.

Eskişehir hava durumu için tıkla

Alınan bilgiye göre, Eskişehir-Ankara, Eskişehir-Kütahya karayollarının yanı sıra Eskişehir-Bursa karayolu üzerinde bulunan Prof. Dr. Orhan Oğuz alt geçinde, yağış nedeniyle su birikintileri oluşması sonucu araçlar mahsur kaldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri trafik akışını düzenlerken, su içinde mahsur kalan araçları çekicilerle kurtarıldı.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, vidanjör yardımıyla tıkanan rögarları açtı.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 300'e yakın su baskını ihbarı aldığı öğrenildi.

Meteoroloji'den son hava durumu değerlendirmeleri


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeyi ile batı bölgelerin iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Uşak, Bilecik, Eskişehir, Ankara'nın Beypazarı ve Nallıhan ilçelerinin, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Isparta, Ordu ve Artvin ile Bursa'nın güneydoğusu, Balıkesir'in doğusu, Van'ın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Güney Ege ve Batı Akdeniz'de mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.