Gazete manşetleri - Günlük gazeteler

Gazete manşetlerini haberimizden okuyabilir ve günlük gazeteleri her gün takip edebilirsiniz. Aynı zamanda gündemin en yakın takipçilerinden biri olan Yeni Şafak gazetesini de okuyabilir ve günlük olarak takip edebilirsiniz. İşte 1 Eylül gazete manşetleri ve Yeni Şafak'ın manşeti.

Haber Merkezi Diğer
Gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Günlük gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Yeni Şafak Gazetesi'ni ve diğer tüm gazeteleri sizler için hazırladığımız "Gazete manşetleri" uygulamamızdan öğrenebilirsiniz.

1 Eylül gazete manşetleri



MİLLİYET

-- Kıbrıs yolunda uçakta konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ lideri Gülen'in iade edilmemesi yüzünden Washington'la ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Çavuşoğlu, "PYD Fırat'ın doğusuna dönmezse, ABD'ye güven tamamen ortadan kalkar" uyarısında bulundu.

-- 4.5 milyar liralık yatırımla yapılacak Galataport projesi için Ziraat, Garanti, Yapı Kredi, İş Bankası, TSKB ve Finansbank'ın oluşturduğu konsorsiyumla 1.020 milyar euroluk finansmana imza atıldı.

-- Kurulacak Türk-Rus fonunun üçüncü ülkelerde yatırım yapacağını söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Irak ve Suriye'nin inşasında bu fonun kullanılmasını hedefliyoruz" dedi.

-- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, daha önce gelir testine gitmediği için genel sağlık sigortası borcu olanların ikinci bir imkanla bugünden itibaren teste başvurabileceğini duyurdu.

-- Güney Kıbrıs ile Mısır, doğalgaz temini ve gazın boru hattıyla Mısır'a nakline yönelik anlaşma imzaladı. KKTC ise anlaşmaya tepki göstermiş, yakınlaşmaya sekte vuracağını belirtmişti.

HÜRRİYET

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın dün akşamki sürpriz görüşmesinden kabinede mini revizyon çıktı. Başbakan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa ettiğini duyurdu.

-- Rusya, Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonunu yürüten Türkiye'ye, IŞİD'le savaşan grupları vurmaması çağrısı yaptı. İran da Türkiye'nin müdahalesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bir an önce bitirilmesini istedi.

-- İngiltere Türkiye'nin ihracatında Almanya'dan zirveyi devraldı. İngiltere'ye 981.6 milyon dolarlık ihracatın 401 milyon doları alüminyum, bakır, işlenmiş altın gibi metalleri içeren demir-çelik dışı ana metal sanayi grubundan geldi.

-- Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türk şirketlerinin 2016'da nispeten zayıf ekonomik büyüme, yüksek enflasyon ve belirsizlikle karşı karşıya olduğunu söyledi.

-- AB'nin Apple'a İrlanda'daki faaliyetlerinden dolayı 13 milyar euro geriye dönük vergi borcu çıkarmasının ardından uluslararası şirketlerin ülkeden çıkmasından endişe eden İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan, İrlanda Hükümeti'nin kararı temyize götüreceğini söyledi.

SABAH

-- FETÖ'nün finans kaynaklarına yönelik tedbirler en üst seviyeye çıkarıldı. Bankalara "Müşteri bilgileri konusunda hassas olun" uyarısı yapıldı.

-- Turkcell Rönesans Sağlık Yatırım ile 500 milyon TL'lik işbirliğine imza attı. Şehir hastaneleri projeleri kapsamında beş yıl süreyle hastane bilgi yönetim sistemleri, dijital altyapı ve işletmesi Turkcell tarafından sunulacak.

-- Rıza Sarraf'ın avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Dilekçede, hakim Richard Berman'ın 2014'te katıldığı bir konferansta Türk yargısı hakkında olumsuz eleştiriler yaptığı belirtildi.

-- Son operasyonlarla köşeye sıkışan DAEŞ (IŞİD), şimdiye kadarki en büyük kaybını verdi. İstanbul, Paris ve Brüksel saldırılarından sorumlu olan Adnani öldürüldü.

HABERTÜRK

-- "Akademi"nin esnaf "abi"leri. İstanbul Harp Akademileri'ndeki 120 FETÖ'cü subayı avukat, öğretmen ve esnaf olan "abi"leri darbeye hazırlamış.

-- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk-Rus ortak yatırım fonunun Akkuyu Nükleer Santrali'ne ortak olabileceğini söyledi.

-- Emlak Konut, Küçükyalı Karayolları arazisi ihalesini arsa karşılığı 3.6 milyar liralık gelir teklifiyle kazanan Tahincioğlu Gayrimenkul ile projenin sözleşmesini imzaladı.

-- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin'de düzenlenecek G-20 Zirvesi'nde Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İtalya Başbakanı Renzi ile dörtlü görüşme gerçekleştirecek.

-- Brezilya'da halk oyuyla seçilen ilk kadın devlet başkanı Dilma Roussef bütçede usulsüzlük suçlamasıyla görevinden azledildi.