Green Card başvuru sonuçları açıklandı

Amerika'da süresiz oturma izni sağlayan GreenCard çekiliş sonuçları dün itibarıyla açıklandı. Her yıl dünya genelinde milyonların başvurduğu kart için, 55 bin kişi seçilecek. Peki, 6 Ekim-9 Kasım 2021 tarihleri arasında alınan başvurular sonrasında ABD Yeşil Kart başvuru sonucu DV Lottery sorgulama ekranı üzerinden öğrenilebilecek Green Card sonuçları aşama aşama nasıl yapılır? Green Card nedir? İşte, başvuru sonuçları sorgulama ekranı ile Green Card hakkındaki bütün detaylar.

Arşiv

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamak isteyenler için Green Card başvuru sonuçları dün itibarıyla açıklandı. DV Lottery resmi internet sitesi üzerinden adayların erişimine açılan Green Card sonuçları ABD hükümeti tarafından duyuruluyor. İşte, tüm detaylar.

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Green Card sonuçları sitesinden DV Lottery sisteminden sorgulanıyor. Sonuçlara erişmek için adım adım şu yollar izleyin:

GREEN CARD NEDİR?

Bilinen adıyla Green Card (yeşil kart) resmi adıyla Permanent Resident Card, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin her sene çekilişle dağıttığı, tüm dünyadan yaklaşık 50 bin kişiye verilen bir göçmenlik hakkıdır. Green Card kazananlar Amerika'da istediği kadar oturabilir ve çalışabilir.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/08/11/33/resized_47e6f-fdf137e2resized_e8ad7004d785032.crdownload

Amerika Birleşik Devletleri Göçmen Bürosu, ülkenin nüfusundaki kültür çeşitliliği artırmak amacıyla her yıl dünyanın birçok farklı ülkesinden göçmen vatandaş kabul ediyor. Ülkede göçmen olarak yaşamanın yollarından biri de, 1990 yılından beri resmi olarak yürürlüğe konulan Green Card çekilişine (Diversity Visa Program) katılmak. Çekilişi kazanan kişiler ABD'de sürekli oturma ve çalışma izni, diğer adıyla Yeşil Kart (Green Card) kazanmış oluyor.

Yeşil Kart'ın kazanılması durumunda Türk vatandaşlığı devam ederken, Amerikan vatandaşlarının yararlandığı birçok haktan da faydalanma hakkı doğuyor.

Green Card aldıktan 5 yıl sonra dileyen kişi, Amerikan vatandaşlığına başvurabiliyor ve tam vatandaşlık alabiliyor.

Kişi lise veya lise dengi okul mezunu ise, iş tecrübesi aranmayan Green Card başvurusunda her ülkenin şansları eşit oluyor. Hiçbir ücret talep edilmeden bilgisayar ortamında gerçekleştirilen çekilişte sadece kazananlara resmi göçmenlik bürosunun web sitesinden kazandığına dair bilgi veriliyor.

GREEN CARD AVANTAJLARI

ÖZGÜN
Evernote Nedir ve Nasıl Kullanılır?

ÖZGÜN
Clubhouse'un rakibi: Twitter Spaces