Bursa’da turizm hamlesi

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, kamulaştır maları tüm hızıyla sürdürüyor. Başkan Altepe, yakın zamanda Bursa’nın sağlık ve kültür turizmi açısından dünya çapında bir merkeze kavuşacağını söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bursa’da turizm hamlesi
İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Önce Sıcaksu'daki kentsel dönüşüm alanının 4'te 3'ünü satın aldıklarını, ardından kerestecilerin bulunduğu bölgede yüzde 30 oranında hak sahibi olduklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kamulaştırma çalışmalarının devam edeceğini, yakın zamanda Bursa'nın sağlık ve kültür turizmi açısından dünya çapında bir merkeze kavuşacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İzmir-Bursa karayolunun Kültürpark kısmında yer alan keresteciler bölgesinde sağlık ve kültür turizminin geliştirilmesine yönelik yapılan kamulaştırma çalışmalarını yerinde inceledi.

'BÖLGE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK'

Bursa'nın turizm hedeflerine değinen Başkan Altepe, bu alanda yürütülen en önemli faaliyetlerden birinin de kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu kaydetti. İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da bulunduğu yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanın sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirlendiğini ve kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Başkan Altepe, temizleme çalışmalarının ardından uygulanacak modern yapılarla bölgenin tam bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.



SAĞLIK TURİZMİ HAYATİ ÖNEMDE

Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmde hedef bölge olarak belirlenen alanın şehrin tam kalbinde ve sağlık turizmi açısından hayati derecede önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, kamulaştırma çalışmalarının 4'te 3 oranında tamamlandığını, keresteciler bölgesinde de yüzde 30'luk orana ulaştıklarını kaydetti.

KENTİN ÇÜRÜK DİŞİ TEDAVİ EDİLECEK


Sıcaksu ile Kültürpark arasında kalan 10 bin 500 metrekarelik alanın şehrin merkezinde adeta çürük bir diş gibi kaldığını söyleyen Başkan Altepe, “Bir yandan tabakhaneler diğer yandan Kültürpark bölgesi ve çevresinde gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte burası 1 milyon metrekarelik cazibe merkezinin önemli bir noktası olacak" dedi.