Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya kararının açıklandığı gece uyuyamadığını açıkladı

Ayasofya, 10 Temmuz Cuma günü asıl statüsüne geri döndü. Danıştay, herkesin hasretle beklediği, Ayasofya'nın ibadete açılacağı kararını açıkladı. Gazeteci Cengiz Er, bu karara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda konuştuğunu, Erdoğan'a o gece ne yaptığını sorduğunda "Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım" cevabını aldığını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Danıştay 10 Temmuz Cuma günü Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Ardından Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Temmuz 2020 tarihinde Cuma günü cuma namazı ile birlikte Ayasofya Camii'nin ibadete açılacağını açıkladı.

DÜNYA
Ayasofya kararına Kosova'dan destek: Hak yerini buldu

GÜNDEM
Ayasofya'nın açılmasına karşı çıkan UNESCO'ya Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan madde madde cevap: Bu durum Ayasofya’nın üstün evrensel değerini asla etkilememektedir

Gazeteci Cengiz Er; 10 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmeyi yaptığını belirttiği bir paylaşımda bulundu.

"O gece nasıl uyudunuz?"

"Sabahın ilk ışıklarına kadar uyumadım"