Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mehmet Görmez'le ilgili yeni açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ziyaretlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez'le ilgili kendisine gelen soruya "Başkan görevinin başında. Ama kendisinin başka görev talebi var" yanıtını vermesinin ardından yeni bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ziyaretinin ardından dün akşam açıklamalarda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Körfez turu dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in görevden alındığı yönündeki iddialara ilişkin “Sayın başkan görevinin başındadır. Ama tabii kendisinin başka bir görevle devam gibi bir talebi vardı bu değerlendirilir. Ama sayın başkan şu anda görevinin başındadır. Ne istifa ne de görevinden alınma gibi bir durum yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılmak üzere Meclis'e gelişi sırasında, bir gazetecinin, "Diyanet İşleri Başkanı ile ilgili dün kurduğunuz cümleler çokça tartışılıyor. Bir açıklamanız olacak mı?" sorusu üzerine "Zaten tartışılması için öyle kurdum" dedi.

Erdoğan'dan Mehmet Görmez açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevden ayrıldığı iddialarının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda henüz böyle atılmış bir adım söz konusu değil fakat geleceğe yönelik Sayın Başkanın bu noktada farklı bir görevle devam şeklinde bir arzusu, talebi söz konusu. Bu da tabii Sayın Başbakan ile görüşmek, değerlendirmek suretiyle verilecek bir karardır ama henüz Sayın Başkan görevinin başındadır. Ne görevden alma ne istifa, böyle bir şey söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.