İstanbul 1 günde 4 vali çıkardı

Valiler Kararnamesi ile 40 ilin valisi değişirken, birçok kenti etkileyen kararda en çok dikkati çeken İstanbul oldu. Düzenlemeyle birlikte İstanbul'da görev yapan 4 kaymakam, 1 günde 4 farklı ile vali olarak atanmış oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İstanbul'un Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Pendik ve Kadıköy ilçelerinin kaymakamları, Türkiye'nin çeşitli noktalarındaki 4 ile vali olarak atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 20 vali merkeze alınırken, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi. 5 ilçede ise kaymakam değişikliği oldu.

Türkiye'nin birçok kentini etkileyen değişimde en dikkati çeken il ise İstanbul oldu. İstanbul, Valiler Kararnamesi ile 4 vali çıkardı.

4 farklı bölgeye atama

Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Pendik ve Kadıköy ilçelerinin kaymakamları, Türkiye'nin çeşitli noktalarındaki 4 ile vali olarak atandı.

  • -Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Kastamonu Valiliğine
  • -Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, Kırklareli Valiliğine
  • -Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Niğde Valiliğine
  • -Kadıköy Kaymakamı Tuncay Sonel, Tunceli Valiliğine

19 ilin valisi merkeze alındı: Merkez Valiliği ne demek?

40 ilin valisi değişti

FOTOĞRAF 5
40 ilin valisi değişti: İşte isim isim tam liste
Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre; aralarında Diyarbakır, Sakarya ve Karaman'ın olduğu 40 ilin valisi değişti. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Karaman Valisi Süleyman Tapsız'ın da aralarında bulunduğu toplam 19 ilin valisi merkeze alındı.