İstanbul'da şafak operasyonu: 20 gözaltı

İstanbul'un 4 ilçesinde sahte çek vererek haksız kazanç elde eden bir suç şebekesine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda şuana kadar 20 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Merkezi AA
İstanbul'da sahte çek vererek haksız kazanç elde eden bir suç şebekesine yönelik operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 6 ilde sahte çek kullanarak esnafı dolandırdıkları öne sürülen suç şebekesine operasyon yapıldı.

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bakırköy, Fatih, Ümraniye ve Ataşehir'de tespit edilen adreslerdeki 20 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde aramalar yapıldı. Aramaların sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

İstanbul’da çek senet operasyonu
Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstanbul genelinde birçok adrese şafak operasyonu düzenledi. Yapılan operasyonun sahte çek senet düzenleyen bir örgüte yönelik olduğu iddia edildi. Polis ekipleri Bakırköy Şenlikköy Mahallesi Erdemli Sokak üzerinde bulunan bir apartman dairesinde de arama yaptı. Yapılan aramalar kapsamında 1 kişi gözaltına alındı. Çek senet örgütüne yönelik yapıldığı iddia edilen operasyonda Bakırköy'ün yanı sıra Beyoğlu, Ataşehir, Ümraniye ve Fatih İlçelerinde de çeşitli adreslerde aramalar yapıldığı öğrenildi.