Kardeşini de öldürmüş

Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat’ı bıçaklayarak öldüren akrabası Ahmet Barakat’ın suç dosyası kabarık çıktı. Katil zanlası Barakat’ın,ülkesindeki bir aile kavgası esnasında kendi kardeşini de gözünü kırpmadan katlettiği belirlendi

Hatice Saka Yeni Şafak
Ahmet Barakat’ın suç dosyası kabarık çıktı

İstanbul’da Suriye’nin önde gelen muhalif aktivistlerinden Orouba Barakat ile kızı Halla Barakat’ı öldüren akrabası Ahmet Barakat’ın, kendi kardeşini katlettiği ortaya çıktı. Suriyeli muhalif Orouba Barakat (60) ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat, yaklaşık bir hafta önce Üsküdar’daki evlerinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Çifte cinayeti soruşturan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden kimliğine ulaştığı zanlı Ahmet Barakat’ı Bursa’da gizlendiği evde kıskıvrak yakalamıştı.

HABERLERİ YOKMUŞ

Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen zanlının sorgusunda çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Ahmet Barakat’ın Suriye’de iken bir aile kavgasında kendi kardeşini öldürdüğü tespit edildi. Barakat’a yardımı esirgemeyen ana-kızın, işlenen bu cinayetten haberinin olmadığı kaydedildi. Bu arada, gazeteci Halla Barakat’ın İstanbul’da çalıştığı Suriye kanalı Orient TV’de katil zanlısı Barakat ile ilgili özel bir haber yayınlandı. Barakat’ın yaklaşık bir ay önce Şam’ın Barada Vadisi bölgesinden İdlip kentine geçtiği, Orouba Barakat ve kız kardeşi Shaaza Barakat’ın çabalarıyla Türkiye’ye girdiği belirtildi.

YARDIMCI OLMUŞLAR

Haberde, Suriyeli aktivist ile kardeşinin, ona iş ve ev bulması konusunda da yardımcı oldukları ifade edildi. Oruuba Barakat’ın, vahşetten birkaç gün önce İstanbul-Fatih’te bir kadın derneği açmak amacıyla büro kiraladığı, kendisine yardım eden akrabasının da aldığı yedek anahtar sayesinde eve rahatça girip çıktığı kaydedildi.

CENAZEYE DE KATILMIŞ

Katlettiği Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat’ın cenaze törerine katılan katil zanlısının, Shaaza Barakat’ın evine kadar gidip taziyelerini ilettiği vurgulandı. Zanlının, daha sonra izini kaybettirerek Bursa’ya gittiği öğrenildi. Katil zanlısının Esed ve terör örgütü DEAŞ bağlantıları araştırılırken, soruşturma sürüyor.

Halla birilerinirahatsız etti