Muğla'daki operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiği, ikisinin de arandığı operasyonlarda çok sayıda silah, el bombası, patlayıcı ve bomba düzenekleri ele geçirildi.

Haber Merkezi AA
Muğla'da operasyonlar devam ediyor...

Köyceğiz'de 5 teröristin etkisiz hale getirildiği, ikisinin de arandığı operasyonlarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Köyceğiz ilçesi Toparlar bölgesindeki ormanlık alanda olduğu belirtilen PKK'lı terörist grubuna yönelik güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlar sürüyor.

Köyceğiz'de 5 terörist öldürülmüştü

  • Dün, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda kaçan iki teröristin de yakalanması için bölgedeki çalışmalar devam ediyor.

Güvenlik güçleri teröristlere ait bir adet kalaşnikof tüfek, 5 şarjör, iki adet M16 silah,10 şarjör, 3 tabanca, 3 şarjör ele geçirdi. Aramada 21 el bombası, 5 kilogram plastik patlayıcı, 3 elektrikli kapsül, iki elektrikli bomba düzeneği, 4 kutu 5,56 milimetrelik mermi, birer termal dürbün, top infilaklı fitil, kutu içerisinde patlayıcı ile elektronik LED lambalı devre, akü, tablet, cep telefonu ve taşınabilir şarj cihazı bulundu.

Seydikemer'de 4 terörist yakalanmıştı

  • Öte yandan, 4 Ekim'de Seydikemer ilçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 işbirlikçisi yakalanmış, yetkililer, bu iki terörist grubunun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiği bilgisini vermişti.

Muğla'da 5 terörist öldürüldü

Muğla'da 4 terörist yakalandı

FOTOĞRAF 12
Muğla’da 2 teröristi arama çalışmaları sürüyor
Muğla'nın Köyceğiz ilçesi ormanlık alanda bu sabah güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında sağlanan sıcak temasta 5 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından kaçan 2 teröristi arama çalışmaları sürüyor. Edinilen bilgiye göre; uzun süredir güvenlik güçlerinin takibinde olan ve Muğla ormanlık alanda keşif çalışmaları yapan güvenlik güçleri PKK'lı teröristler ile Otmanlar Mahallesi üst kısımlarındaki ormanlık alanda teröristler ile sıcak temas sağladı. Sıcak temasta şu ana kadar 5 terörist güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilirken, 2 güvenlik görevlisi de yaralandı.

7 kişi oldukları belirlenen PKK'lı teröristlerden 2'sinin daha yakalanması için bölgede devam eden operasyonlara jandarma iz takip köpekleri de katılıyor.
Muğla'da son iki gündür yaşanan iki ayrı olayın ardından açıklama yapan yetkililer, Seydikemer'de dün yakalanan 7 kişilik terörist grup ile bu grubun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiğini kaydetti.
Etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde ilk belirlemelere göre 5 el bombası 3 tabanca ele geçirildi.