Patani’ye Ömer Halisdemir okulu

İHH tarafından Tayland Patani’de yapılacak okulda Halisdemir’in ismi yaşatılacak. Şehit Ömer Halisdemir Okulu’nda yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanısıra Kur’an eğitimi ile birlikte İslami eğitim alarak yetiştirilecek.

Neslihan Önder Yeni Şafak
İHH İnsani Yardım Vakfınca, Tayland'ın Patani kentinde yapılacak okula, FETÖ darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir'in ismi verilecek. Birşeyyap Gönülllü İnisiyatifi iş birliğiyle, Patani'de Müslüman halkın eğitim ihtiyacını gidermek için inşa edilecek okulun yakında zamanda temelleri atılacak.

6 SINIFLIK OKULDA 240 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK

Proje, Pattani, Jala, Narathiwat, Sonkla ve Satol eyaletlerinden oluşan ve Tayland'ın güneyinde çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Patani bölgesinde özellikle yetim ve yoksul çocukların eğitim alabilecekleri iki katlı bir okul binası inşasını kapsıyor. Şehit Ömer Halisdemir Okulu'nda yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanı sıra Kur'an eğitimi ile birlikte İslami eğitim alarak bölge Müslümanlarına özgü Malay gelenekleri çerçevesinde yetiştirilecek. 6 sınıf, öğretmenler odası ve bilgisayar odasından oluşan okul projesi tamamlandığında Şehit Halisdemir'in adını taşıyan okulda 240 öğrenci istifade edecek. İslam ahlakına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri koruma maksadı da güden okulun hedefleri arasında çocukların entelektüel, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak özgüven sahibi olmaları bulunuyor.

HAYIRSEVERLERDEN GELECEK DESTEKLERİ BEKLİYORLAR

Maliyeti 126 bin 115 euro olan proje, gereken fonunun toplanması için hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Hayırseverler projeye, İHH'nın banka hesaplarına, “Ömer Halisdemir” açıklamasının yanı sıra 3072'ye gönderilen, “Ömer Halisdemir” kısa mesajıyla da destekte bulunabilecek.