'Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu' projesi

Eyüp Belediyesinin geçen yıl martta başlattığı 'Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu Projesi' kapsamında yaklaşık 12 bin Eyüplünün Konya'yı ziyaret etti.

Haber Merkezi AA
Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın bizzat projelendirdiği vizyon etkinliklerden "Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu" bu yıl da devam edecek. Geçen yıl martta başlayan proje çerçevesinde 11 bin 636 Eyüplü Konya'da Mevlana ile buluştu. Yaz boyunca da devam eden projede Yüksek Hızlı Trenle (YHT) 138 sefer gerçekleştirildi.

Proje kapsamında bu yıl şu ana kadar bin 705 kişi ön kayıt yaptırdı. Geçen yıldan sıra bekleyenlerle birlikte 5 bin 865 kişi daha 80'er kişilik gruplar halinde bu yıl da "Konya Vuslat Yolculuğu"na çıkma fırsatı yakalamış olacak. Proje ile Eyüplüler Konya'da, Şehitlik Müzesi, Mevlana Müzesi ve Şems-i Tebrizi Türbesi başta olmak üzere pek çok manevi alanı gezme fırsatı buluyor.

Ayrıca Eyüp Belediyesi tarafından geziye katılanlara yüksek hızlı trende sabah kahvaltısı ve dönüşte akşam yemeği, Konya'da etli ekmek menüsünden oluşan öğle yemeğinin yanı sıra sıcak ve soğuk içecek ikramı yapılıyor.


"Diğer belediyeler de projeyi hayata geçiriyor"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, projenin özenle tasarlandığını belirtti.

Projenin başka belediyelere de örnek olduğunu aktaran Aydın, "Geçtiğimiz yıl binlerce Eyüplüyü Mevlana ile buluşturan ve yüksek hızlı trenle yapılan ilk kültür gezisi olma özelliği taşıyan proje 6 belediye tarafından da örnek alınarak hayata geçiriliyor. Bu manevi yolculuk için Beyaz Masa birimimize binlerce Eyüplü başvurdu. Bu önemli ve farklı etkinliğimiz bu yıl da devam edecek inşallah" ifadelerini kullandı.