Klimalar yokken ne yapıyormuşuz

Yazın kavurucu sıcakları özellikle bu günlerde daha da hissedilir oldu. İnsanlar bu sıcaklarda dışarıya çıkmak istemiyorlar.

Haber Merkezi Diğer
Klima

Evlerinde klimalar ile serinlemeyi tercih ediyorlar. Tam da bu günlerde hemen herkesin aklına bu soru geliyor; “klimalar yokken ne yapıyormuşuz?”. Gerçekten bundan 20-25 yıl öncesine kadar evlerde ve arabalarda klimalar çok yaygın değildi ve günlük hayatımıza yine devam edebiliyorduk. Özellikle klimasız araba ile seyahat ettiğimizi düşünelim, nasıl dayanabiliyormuşuz bu sıcaklığa merak etmiyor değiliz.

Bu da gösteriyor ki insanoğlu rahatlığa çok çabuk alışıyor. Sanki klimalar hayatımızda sürekli varmış gibi hissetmiyor değiliz. Tabi klima sektörünün gelişimi de oldukça hızlı oldu. Neredeyse biranda tüm arabalar klimalı üretilmeye başlandı ve klima olmayan ev, avm, restoran, otel vb. neredeyse yok gibi. Bu kadar geniş alana hizmet veren klima veya modern adı ile iklimlendirme hizmetini veren firmaların sayısı da oldukça arttı. Yaz aylarında hemen her hafta telefonunuzdan sizlere klima temizliği hizmeti ile ilgili aradıkları gibi.

Klimalar kullanım alanlarına göre birkaç gruba ayrılmaktadır ancak en çok bilinenleri ev tipi olan split klimalar ve büyük hacimli alanlar için merkezi sistem klima tipleridir. AVM lerde kullanılan klima tipi merkezi klima sistemi dir ve her mevsim ortamları iklimlendirmektedir.

Merkezi klima sistemleri konusunda Türkiye’nin en kaliteli hizmetini veren firmalardan biri olan Mega Teknik Klima bu sektörde 2016 yılının en iyi firması seçilmiştir. En çok hizmet verdikleri yerler arasında büyük oteller ve AVM ler bulunmaktadır. Bu tür yerlerde biran bile klima arızasına yer yoktur ve müşteri memnuniyetsizliğini direkt etkileyen bir faktördür. Bu sebeple Mega Teknik Klima genel müdürü İlhan CAN: “TSE ve ISO 9001 standartlarına sahip şirketimiz, profesyonel ve tecrübeli ekimiz ile 15 yıldır 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Ekiplerimiz değişik bölgelerde ekipmanları ile hazır beklemektedirler ve herhangi bir arıza, ihtiyaç durumunda en kısa sürede duruma müdahale etmektedirler” diye belirtmiştir. Sanırız bu verilen hizmetin kalitesini ve alınan ödülün haklılığını ortaya koymaktadır. Kendileri hakkında daha fazla bilgiye web siteleri www.megateknikklima.com dan ulaşabilirsiniz.

Ortada klima ile ilgili teknik sorunların yanı sıra daha önemli sorunlar da olabilmektedir. Klimalar elektrik ile çalışmaktadır ve olası bir elektrik kesintisinde çalışmamaktadırlar. Bu sebeple büyük iş merkezleri ve oteller vb. mekanlarda jeneratörle mevcuttur. Jeneratörler de akaryakıt ile çalışmaktadırlar ve büyük depolarda herhangi bir elektrik kesintisi için hazır bekletilmektedirler. Bu durum da başka bir iş kolu olan akaryakıt taşımacılığı sektörünün gelişmesine vesile olmuştur. Teknoloji geliştikçe ihtiyaçlar da artmaktadır ve yeni sektörler iş kolları kurulmaktadır.

Bu haberi hazırlarken bile dışarıda kavurucu sıcaklar varken klimalı ortamda çalışmak büyük lütufmuş bir kez daha anladık. Sizin de aklınıza aynı soru gelmiyor mu? Sahi klima yokken ne yapıyormuşuz