Londra'da 27 katlı binada yangın! 30 yaralı

Dünya haberleri: Londra'da 27 katlı binada çıkan yangın devam ediyor:Londra'da 27 katlı binada çıkan yangın devam ediyor

Haber Merkezi Reuters
Londra'da 27 katlı binada yangın

Dünya haberleri - İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezinde 27 katlı bir binada gece yarısında çıkan ve en az 30 kişinin yaralanmasına yol açan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Londra'nın batısındaki Latimer Road semtinde bulunan 27 katlı binanın ikinci katında yerel saatle 01.15'te henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile 200'den fazla itfaiyeci sevk edildi.

İtfaiye ekipleri kısa sürede binanın tümünü saran alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor.

Buzdolabı iddiası

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü. Londra itfaiyesi ise yangının nedeninin henüz belli olmadığını açıkladı.

30 yaralı var

Londra Ambulansı, yaralanan 30 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

Londra Ambulansı'nın Twitter hesabından, Operasyon Yardımcı Direktörü Stuart Crichton adıyla yapılan açıklamada, "Yangının ardından, Londra'daki hastanelere 30 hastayı götürdüğümüzü teyit ederiz" denildi.

İtfaiye yetkilileri yangın çıkan binada ölenlerin olduğunu açıkladı.

Binanın çökme tehlikesi var

Apartmanda yaşayanların tahliye edildiği belirtiliyor ancak can kaybı ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. İçeride mahsur kalan olup olmadığı da henüz bilinmiyor.

Binanın çökme tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Londra'da dev yangın!
Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 27 katlı bina alev alev yanıyor. İngiltere'de gece yarısından sonra başladığı belirtilen yangını söndürmek için 200 itfaiyeci görev yapıyor.