Manisa iftar vakti ve sahur saati! Manisa'da oruç saat kaçta açılacak?

6 Haziran 2016 günü başlayacak olan Ramazan ayı için artık sayılı günler kaldı. Manisa iftar saati ve Manisa sahur vakti kaç? sorusu Manisalı vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. İşte Diyanet 2016 Manisa imsakiyesi!

Haber Merkezi Diğer
2016 Ramazan orucu iftar vakti, sahur saati ve imsakiyeyi haberimizde sizlerle paylaştık. Manisa iftar vakti ve sahur saati! İslam'ın ikinci şartlarından olan Ramazan orucunun önemine dair birçok ayet ve hadisler mevcuttur. Mübarek Ramazan ayında milyonlarca Müslüman oruç tutacak. Bu yıl İsveç, Norveç, İzlanda ve Finlandiya gibi kuzey ülkelerinin bazı bölgelerinde oruç yaklaşık 22 saat tutulacak. Müslümanların en kısa süre oruç tutacağı yer ise 9 saat 7 dakika ile Arjantin'in Ushuaia kenti. Bu yılki Dini takvime göreüç aylar 8 Nisan 2016'da başlayacak. Ramazan'ın 1. günü ise 6 Haziran 2016'ya denk geliyor. Ramazan ayının başlangıcı, Ramazan bayramı tarihlerini haberimizde sizlerle paylaştık.

Manisa iftar vakti sahur saati için tıklayınız

06 HAZİRAN-2016 PAZARTESİ RAMAZAN'IN BAŞLANGICI
01 TEMMUZ-2016 CUMA RAMAZANIN 27.GECESİ
04 TEMMUZ-2016 PAZARTESİ AREFE
05 TEMMUZ-2016 SALI RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)
06 TEMMUZ-2016 ÇARŞAMBA RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)
07 TEMMUZ-2016 PERŞEMBE RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

Ramazan ne zaman? 2016 oruç ne zaman başlıyor? Ramazan imsakiyesi!

İmsak vaktinden önce, geceleyin niyet edilmesi gereken oruçlar:

Ramazanda tutulamayıp başka zamanda kaza edilen Ramazanda orucu ile her çeşit keffaret orucları, başlanıp ta bozulan nafile orucların kazası ve mutlak olarak adanan (zamanı belirlenmeyen)oruclardır.
Bu oruçlar için belirlenen bir vakit olmadığından bunlar için imsaktan önce geceleyin niyet etmek lâzımdır. Bu oruclara tan yeri ağardıktan yani imsak vakti geçtikten sonra niyet edilmez.

Ramadan orucuna akşamdan itibaren kuşluk vaktine kadar niyet edilebilir. Normal olarak oruca sahur yemeğini yedikten sonra niyet edilir. Ancak sahurda uyanamayıp yeme içme zamanının bittiği imsak vaktinden sonra kalkan bir kimse, güneş doğmuş olsa bile, kuşluk vaktine kadar o günün orucuna niyet edebilir. Yeter ki, imsak vaktinden sonra orucu bozacak bir şey yapmasın.

Sahura kalkmak istemeyen bir kimse akşamdan sonra yarının orucuna niyet edebilir, geceleyin kalkıp tekrar niyet etmesi gerekmez.
Niyet esasen kalb ile olur. Yani geceleyin, yarın oruc tutacağını kalbinden geçiren kimse niyet etmiş demektir. Oruc tutmak düşüncesi ile sahur yemeğine kalkan kimsenin bu düşüncesi de niyettir. Oruca kalb ile niyet etmek yeterlidir.

Bu konuda alimler şöyle der:

"Orucun kendisine vâcib olduğuna inanan ve Ramadan ayında oruç tutmak isteyen her müslümanın niyet etmesi de gerekir.Yarın Ramazan olacağını bildiği zaman oruca da niyet etmelidir. Niyetin yeri kalbtir. Ne yapmak istediğini bilen herkesin ona niyet etmesi de gerekir. Niyeti kelimelerle ifade etmesi müslümanların icmaı ile vâcib değildir. Müslümanların hepsi niyetle oruç tutarlar. Alimler arasında onların oruçlarının sıhhati konusunda hiçbir ihtilaf yoktur. "